Fredag den 7. November 2003


Røveriske overfaldsmænd for retten

I denne uge falder der dom mod tre 17-18-årige mænd, der er sigtet for røveri mod en 17-årig ung mand på Sydfrontvej i Kagsåkvarteret i Gladsaxe sidst i juli.
Den 17-årige var netop her i sommer flyttet hjemmefra ind i en ny lejlighed, da fire unge med mellemøstlig baggrund trængte ind hos ham.
De tvang den 17-årige til at udlevere en mobiltelefon og nogle penge.
 
De fire stak af, men den unge lejlighedsindehaver genkendte senere dem alle i fotoarkivet hos Gladsaxe politi.
Udover røveriet i lejligheden, så menes tre af gerningsmændene også at stå bag flere gaderøverier i Gladsaxe i løbet af foråret og sommeren.
 
Sagen startede onsdag i retten i Gladsaxe, hvor anklageren krævede dørene lukket blandt andet af hensyn til ro og orden i retslokalet i henhold til retsplejelovens § 29 stk. 1.
De tre sigtede, der har siddet varetægtsfængslet siden august, er da også særdeles godt kendte af politiet i forvejen. Og selvom de tre altså har været bag tremmer, så skulle der angiveligt være blevet fremsat trusler både mod vidner og anklagemyndighed i forbindelse med sagen.

Uheld med klor dræber fisk

Der har ikke været mange fisk at komme efter den seneste måneds tid for borgere i den sydlige del af Gladsaxe, der bruger Utterslev Mose som rekreativt område.
Ved et uheld under rensningen af vandbeholderen på Vandtårnsvej i Søborg den 9. oktober slap der ved en menneskelig fejl klorholdigt skyllevand ud i den lille kanal i mosen ved Holmevej.
Her opdagede en beboer dels klorlugten og dels massevis af døde fisk, flest skaller og nogle aborrer.
 
Miljøkontrollen blev tilkaldt sammen med miljøeksperter fra både Københavns kommune og Gladsaxe, og omkring 400 klorforgiftede døde fisk blev fisket op.
Klor, at samme type som der bruges i svømmehaller, virker som desinfektionsmiddel, når vandbeholderne jævnligt bliver renset. Normalt lukkes skyllevandet først ud i mosen, når kloret så at sige er dampet af. Men lige den dag skete det, som ikke må eller bør kunne ske.
Med udslippet blev der også udledt ufarligt rødfarvet bundfald fra beholderen.
 
De fisk, som miljøfolkene ikke har fået fisket op, udgør ingen skade for fugle eller rovdyr, fordi den giftige klor ikke optages i fiskene.
Miljøkontrollen har nu indskærpet over for vandforsyningen at gennemgå sikkerhedsprocedurerne en ekstra gang.

Modernisering på Møllegården, Egegården og Kildegården

Den planlagte renovering af et stort antal plejeværelser og beskyttede boliger i Gladsaxe
rykkede et skridt nærmere i denne uge.
Formand for socialudvalget, Erling Schrøder, siger:
 
"Vi har udstedt nogle retningslinier fra udvalgets side. Og nu skal forvaltningen så arbejde videre med de hovedspørgsmål, som går ud på, at omsorgscentrene Møllegården og
Egegården skal moderniseres og ældreboligerne ved Kildegården og Møllegården skal ligeledes ombygges og moderniseres", fortæller den socialdemokratiske udvalgsformand, Erling Schrøder.

Regnvand i stedet for drikkevand

De konservative i Gladsaxe vil nu have undersøgt muligheden for at bruge regnvand i stedet for drikkevand til vanding af kommunens træer og andet grønt:
"Gladsaxe Kommune skal være mere miljøbevidst. Vi har i mange år opfordret borgerne til at indsamle regnvand i regnvandsbeholdere, mens Gladsaxe Kommune ikke selv gør det. Og vi synes fra konservativ side, at kommunen burde foregå med et godt eksempel", siger det konservative medlem af miljøudvalget, Henrik Sørensen.

Sjællandsmesterskaber i Værebro

På søndag er der sjællandsmesterskaber for film- og videoamatører.
Og Gladsaxe film- og videoklub er den klub, der har flest film med i konkurrencen i år.
"Der er 26 med i konkurrencen, og vi har 9 film med. Og det er faktisk meget, for en klub som vores", fortæller Børge Traun fra Gladsaxe film- og videoklub.
 
Søndagens mesterskaber bliver holdt på Værebro skole, og hvis man vil vide mere om
arrangementet, så kan man klikke sig ind på den lokale filmklubs hjemmeside på www.gladsaxefilm.cjb.net.