Mandag den 10. November 2003


Fængsel til gaderøvere

Tre mænd af mellemøstlig oprindelse har ved retten i Gladsaxe fået fængselsdomme efter at være kendt skyldige i en længere række gaderøverier.
 
Hovedmanden på 18 år, eller den skrappeste af de tre, fik et års ubetinget fængsel. En anden 18-årig fik et års betinget fængsel, mens en 17-årig modtog en seks måneders betinget fængselsdom.
 
Ud over gaderøverierne stod de tre, i øvrigt sammen med en fjerdemand, også bag et røveri mod en 17-årig ung mand på Sydfrontvej i Kagsåkvarteret i Gladsaxe sidst i juli.
Den 17-årige var netop her i sommer flyttet hjemmefra ind i en ny lejlighed, da de fire unge trængte ind hos ham.
De tvang den 17-årige til at udlevere en mobiltelefon og nogle penge.
Den unge lejlighedsindehaver genkendte senere dem alle i fotoarkivet hos Gladsaxe politi.

Forenede Rengøring får flest i arbejde

Flere end 100 Gladsaxe-borgere er kommet i arbejde, siden virksomheden Forenede
Rengøring for fem år siden indgik en samarbejdsaftale med Gladsaxe Kommune.
Der gør Forenede Rengøring til den virksomhed i Gladsaxe, der ansætter flest ledige.
Vicedirektør Michael Krogh, siger:
 
"Det er et 5-årigt samarbejde, hvor vi løbende har udviklet integrationen af medarbejderne og prøvet at få folk i praktik. Hver 14. dag kommer kommunen forbi med en række personer, som ved hjælp af en sidemandsoplæring osv. kan sættes i gang og gøres klar til arbejdsmarkedet", fortæller Michael Krogh fra Forenede Rengøring, som i denne uge bliver belønnet for sin indsats for at integrere ledige.

Nordvendte ramper med i trafikforlig

Et mangeårigt ønske om bedre trafikale forhold i Bagsværd bymidte er nu på vej til at gå i opfyldelse.
 
I det trafikforlig, som et flertal af folketinget netop har indgået, er etablering af nordvendte til- og frakørselsramper fra Vadstrupvej til Hillerødmotorvejen nemlig nævnt som ét af de i alt syv projekter, der kan komme i betragtning, når der skal uddeles midler fra statens særlige pulje til sikkerhed og bedre kapacitet.
 
Trafikproblemerne i Bagsværd opstår især i myldretiden, når medarbejderne i virksomheder som bl.a. Novo Nordisk, skal igennem bymidten for at komme til og fra. Og det er den trafik, de nordvendte ramper skal komme til livs, ved at lede den udenom bymidten.

Ja og nej til seniorboliger

Kun to ud af fire ansøgere, der vil opføre seniorboliger, hvor der i dag ligger gamle udslidte villaer, har fået lov til byggeriet.
Det har det øverste organ på området, økonomiudvalget, besluttet.
 
Dermed må ansøgerne fra Daltoftevej og Tolstojs Allé i Søborg vinke farvel til lidt ekstra fortjeneste på deres ejendomme, samt muligheden for at glæde boligtrængende seniorer.
Ejendommene er på mellem 1.000 og 1.500 m2, hvilket på de adresser vurderes til at være for lidt til at skabe de kvaliteter, som kendetegner et godt fungerende tæt-lav område, mener udvalget.
Desuden ligger de to grunde ikke op til veje med kollektiv trafikbetjening, hvilket også trækker ned.
 
Til gengæld er ansøgninger om seniorboliger fra ejerne af ejendomme på henholdsvis Buddinge Hovedgade med fire boliger og Gammelmosevej med fem boliger for længst blevet imødekommet.

Populære internetkurser

I dag starter efterårets populære internetkurser på Gladsaxebibliotekerne:
"Især begynderkurserne og de lidt videregående kurser i almindelig internet er der meget stor interesse for. Det er især ældre mennesker og folk, der ikke er på arbejdsmarkedet, der benytter sig af muligheden for at lære noget om internettet", fortæller Bodil Mortensen fra Gladsaxe Hovedbibliotek.