Fredag den 14. November 2003


Ja til handicapråd i Gladsaxe

Et stort og næret ønske fra de handicappede i Gladsaxe går nu i opfyldelse.
Et enigt byråd besluttede nemlig i denne uge at oprette et lokalt handicapråd i kommunen.
 
Det var Enhedslisten, der stillede forslag om at oprette et handicapråd og i den forbindelse at nedsætte en arbejdsgruppe, som indenfor en tidsfrist på 5 måneder skal komme med et
konkret udkast til rådets sammensætning og kompetence.
 
Men et flertal af byrådet endte med at stemme for et ikke nær så omfattende ændringsforslag fra borgmesteren, der gik ud på, alene at træffe beslutning om at oprette rådet, og så lade embedsfolkene udarbejde et forslag til vedtægter.

Forældremøde om alkohol

Samtlige forældre til elever i Gladsaxes 5.klasser er i næste uge inviteret til møde om alkohol.
Det forældremøde bliver startskuddet til projektet "Promillerne", som er målrettet de
kommende 6. klasser, fortæller Gladsaxes fritidskonsulent, Ivan Klitte:
 
"Det er et forsøg på at ændre unges alkoholvaner. Undersøgelser viser, at der sker et fald blandt de helt unge, dem på 11 – 12 år. Man kan se, at påvirkningen sker fra venner, men så sandelig også fra forældre, og derfor har vi inviteret samtlige forældre til 5. klasser til et foredrag om tendenser og hvad man som forældre kan gøre eller ikke gøre ift. unge, der begynder at snuse lidt til de her ting.".
 
Mødet på næste torsdag foregår i den store festsal på Høje Gladsaxe skole, og arrangementet er i øvrigt økonomisk støttet af Lions i Gladsaxe.

Lokal opbakning til fodboldhold

Det kommer ikke til at skorte på lokal opbakning, når et hold unge fodboldspillere fra
Værebro Parken i morgen skal spille finale om sjællandsmesterskaberne i serie 6.
 
"Herude følger vi med interesse, at de er nået så langt som til at spille finale i serie 6. Der er en del reklame for kampen og der er en vis interesse i lokalområdet for den", siger
beboerformand Egil Dræger fra Værebro Parken.
 
Og det i morgen lørdag klokken 13 holdet fra Værebro Boldklub spiller finale, og det foregår på klubbens baner ved Værebro skole.

Ikke flere venner, tak

Kan man have for mange venner?
Ja, mener Gladsaxe Internationale Venskabsforening, som i sidste uge var på fransk visit i venskabsbyen Gagny, der ligger lige uden for Paris.
 
Her drøftede foreningerne bl.a. muligheden for at udvide vennekredsen, fortæller formand Arne Hermann:
 
"Der er mange, der gerne vil have en italiensk by med ind i kredsen, og der er også nogle, der gerne vil have en hollandsk by med. Og der måtte vi fra Gladsaxe sige, at vi har 17 venskabsbyer, så langt væk som i Japan, og det er jo altså rekord i Danmark. Og folk de kan ikke rigtig følge med, der er ikke rigtig mening i det, synes jeg.".