Torsdag den 20. November 2003


Kinesiske studerende bliver boende

De kinesiske studerende, som siden september har boet til leje i en erhvervsejendom på
Kiplings Allé i Søborg, nægter at flytte, før de har fået deres depositum tilbage.
De 37 studerende skulle ellers, på kommunens forlangende, have været ude af ejendommen i tirsdags, men de stoler ikke på, at udlejeren vil betale depositummet tilbage, og derfor er de blevet boende, fortæller de studerendes tolk.
 
"De studerende forstår ikke, hvorfor de ikke kan få deres depositum nu. Så de nægter at flytte, og bor altså stadig på Kiplings Alle. Normalt tager det ca. to uger, før ejendommen er synet, og depositummet kan betales tilbage, men de studerende vil ikke vente så længe. De vil have sat en tidsfrist, for de føler ikke, de kan stole på udlejningsfirmaet".
 
Ejeren af ejendommen på Kiplings Allé, Hans Bjerg Petersen, siger til Nyhedsmagasinet, at han aldrig har nægtet de studerende deres depositum. Det får de tilbage - det er hævet over enhver tvivl, siger altså ejeren. Og han vil nu bygge om, så ejendommen kan leve op til de krav, ikke mindst sikkerhedsmæssige, der er forbundet med at have så mange boende.

Gladsaxe Cup aflyst

Det traditionsrige håndboldstævne Gladsaxe Cup er blevet aflyst på grund af for få tilmeldinger.
Det internationale stævne skulle være løbet at stablen i næste måned, og der har været sendt invitationer ud til håndboldklubber i hele Danmark samt Gladsaxes venskabsbyer.
 
"Desværre har vi måttet se lidt på, hvad der var af tilmeldte hold. Vi havde regnet med ca. 100 hold inkl. vores egne hold, og vi havde ca. 36 tilmeldte udefra. Det er sportsligt uforsvarligt at gennemføre. Derfor har vi besluttet, at der ikke bliver noget Gladsaxe Cup i år", fortæller Tove Jensen, formand for Gladsaxe HG´s bestyrelse.

Ejendomshandler undersøges

En ejendomshandler fra Søborg er kommet i politiets søgelys efter et kundebesøg tidligere på ugen.
Manden blev nemlig i sidste uge fyret fra sit arbejde i et lokalt ejendomsfirma. Og i mandags tog han så på besøg hos en kunde i Smørum, som han forsøgte at afkræve 12.000 kroner
i tinglysningsafgift - angiveligt på vegne af sin tidligere arbejdsgiver.
 
Men kunden blev mistænksom og ringede til ejendomsfirmaet, som kunne fortælle, at manden ikke længere var ansat hos dem.
 
Kriminalpolitiet i Gladsaxe er i øjeblikket i gang med at foretage afhøringer i sagen, og vil derefter tage stilling til, om den 45-årige ejendomshandler skal sigtes for forsøg på bedrageri.

Konference om frivilligt arbejde

Hvad er visionerne for det frivillige sociale arbejde i Gladsaxe Kommune.
Det spørgsmål er på dagsordenen, når Social- og sundhedsforvaltningen og De Frivilliges Hus i Bagsværd inviterer til konference i weekenden.
 
Repræsentanter for forskellige foreninger og organisationer, der på forskellig vis arbejder med frivillige mødes for at diskutere, og der bliver blandt andet oplæg fra en landskonsulent for frivillighedscentraler og selvhjælpsprojekter i Danmark og workshop om visioner for det frivillige sociale arbejde i Gladsaxe og visioner for de frivilliges hus.

Den dyrevenlige have

Dyreelskere kan selv yde en indsats, hvis de gerne vil have smådyr til at pusle omkring i haven.
Det fortæller den grønne guide, Jesper Bjerring Larsen, der i denne uge giver tips til Nyhedsmagasinets lyttere.
 
"Ud over fugle kan man tænke på at få pindsvin, mus, bier og insekter i sin have," fortæller han.
Det kan man blandt andet få ved at sørge for, at der er noget at spise til dyrene og ved at undgå gift i haven.
 
"Det er også en god ide at lade en lille grendynge blive i haven, så smådyrene får mulighed for at finde kvarter. En af grundene til at pindsvinet er gået tilbage kan være, at de har svært ved at finde kvarter i de velfriserede haver," siger Jesper Bjerring Larsen.