Mandag den 24. November 2003


Kulturens foreningsblad truet

Et stort antal foreninger i Gladsaxe risikerer nu at miste sit talerør, foreningsbladet Kulturen.
Regeringens forslag om fjerne portotilskuddet til foreningsblade, vil nemlig betyde en merudgift på godt 20.000 kroner om året for Kulturen i Gladsaxe, fortæller formand Peter Colmorten:
 
"Bladet har været den eneste måde, hvorpå Kulturen kunne komme ud med sine ting. Den er den eneste måde, Kulturen kan profilere de forskellige foreninger i Gladsaxe på. Vi har ca. 70 foreninger i Kulturen, og de er jo deres talerør, og skulle vi miste det, så har vi jo sådan set lukket 75% af Kulturen, så er der ikke meget kultur tilbage", mener altså Peter Colmorten, formand for Kulturen i Gladsaxe, som derfor har søgt folkeoplysningsudvalget om ca. 20.000 kroner i portotilskud.

Regnvand i stedet for drikkevand

Skal Gladsaxe Kommune foregå med et godt eksempel og bruge regnvand i stedet for drikkevand til f.eks. vanding af kommunens anlæg?
Gladsaxes miljøudvalg skulle på sit seneste møde diskutere et konservativt forslag om at iværksætte en undersøgelse af potentialet for at erstatte drikkevand med regnvand til vanding og andre mulige formål.
Men sagen blev udsat, fordi flere medlemmer af udvalget mente, det konservative forslag var for omfattende, og at det var mere oplagt, i første omgang at kigge på nogle af de projekter, som allerede har været fremme i den forbindelse.
 
"Da vi skulle udbygge stadion, var der en undersøgelse af, hvad det ville indebære, hvis vi opsamlede regnvand til brug for vanding af banerne. Og der kunne vi se, at det nød ikke politisk fremme. Og vi synes, det ville ærgerligt, hvis der skulle udarbejdes en stor analyse og plan for, hvordan vi kunne gøre, hvis der ikke er politisk opbakning til det", siger Mette Marie Schmidt, socialdemokraterne.
 
"Det forslag jeg er kommet med, det er ikke en stor opgave, som forvaltningen skal i gang med. Forvaltningen skulle komme med et oplæg omkring, hvor meget drikkevand vi bruger til formål, hvor der i stedet kunne bruges regnvand, og så et forslag til, hvor mange tanke der skal stilles op, før man kan gøre det", siger den konservative forslagsstiller, Henrik Sørensen.

Toptrænede gæster på rådhuset

Det er i sandhed en samling toptrænede gæster, som i aften mødes med byrådet på Gladsaxe
rådhus.
 
De i alt 138 inviterede idrætsfolk har det til fælles, at de i årets løb har vundet medaljer eller er rykket op i rækkerne.
Og for første gang siden 1997, er også ældre medaljevindere inviteret med til festen.
 
Det er blandt andet ved denne lejlighed Årets idrætspris og idrætslederpris bliver uddelt.
Sidste år gik priserne til Lasse Nielsen fra Gladsaxe kano- og kajakklub og Hanne-Jette Hinsch fra Gladsaxe idrætsforening.

Nye børneaktiviter i Søborgmagle Kirke

Søborgmagle Kirke går efter jul i gang med en foryngelseskur.
Der skal også være aktiviteter for de helt unge på fem år.
"Efter jul starter vi en børneklub for børn fra børnehaveklassealderen og op til 2. klasse," fortæller børne- og ungemedarbejder Lill Arendt Henningsen.
Hun mener, at der i sognet er brug for flere aktiviteter for børn og børnefamilier.
"Og vi skal afspejle det sogn, vi lever i," siger hun.

Fokus på lejerne

I sidste uge satte Nyhedsmagasinet fokus på dyrene i haven.
I denne uge handler temaet om livet i lejerboligerne.
Egil Dræger, der er formand for afdelingsbestyrelsen i Værebro lægger ud med at fortælle, hvordan man som lejer kan få indflydelse på sit boligområde:
 
"Først og fremmest får man det jo gennem beboerdemokratiet og på det årlige afdelingsmøde, hvor man jo kan stille forslag til, hvad man synes, der skal ske i afdelingen. Det kan være lige fra afdelingens budget, altså hvad man skal betale i husleje, til hvor stor fastelavnsfesten skal være."
 
I morgen fortæller Egil Dræger, hvem der typisk er aktiv i beboerdemokratiet.