Onsdag den 26. November 2003


Foreninger genbruger

Det bliver Gladsaxes foreningsliv der kommer til at stå for det praktiske arbejde med at sortere og sælge effekterne, når ordningen med direkte genbrug på stationen på Turbinevej går i gang.
 
"Hvis man var fire organisationer f.eks, så kunne man skiftes til at holde loppemarked én weekend én gang om måneden f.eks., og til sidst kunne man dele pengene mellem organisationerne. I Gladsaxe Pigegarde skal vi bruge penge, når pigerne ønsker instrumenter og forskellige ting. Det er tit de står og mangler nogle ting de ønsker sig. Det her kunne så være et fint supplement til det"mener altså Torben Nielsen fra Gladsaxe Pigegardes supporterforening.

Tidligere næstformand meldt ud af CD

CD i Gladsaxe har mistet endnu et fremtrædende medlem af partiet til Venstre.
For et år siden meldte byrådsmedlem Lone Yalcinkaya sig ud af centrumdemokraterne og ind i venstre. Og nu har tidligere næstformand og medlem af bestyrelsen i CD, Hanne Calberg, også skiftet parti:
 
"Efter at Lone Yalcinkaya forlod CD for et år siden, og vi dermed mistede vores lokale talerør i byrådet, og linen til Christiansborg også var kappet, så synes jeg nok CD´s lokalpolitiske miljø var ved at flade ud. Og det var vi en del som var bekymrede over", fortæller Hanne Calberg. "Da jeg så blev orienteret om, at Lone Yalcinkaya havde brug for at jeg skulle supplere hende fremover, pga. at hun er opstillet til europaparlamentet, og jeg samtidg også fik en opfordring til at hoppe over til venstre, ja så gik jeg i tænkeboks i nogle dage", siger altså Hanne Calberg.
 
Hun debuterede som venstrepolitiker på Gladsaxe byråds møde tidligere på måneden. Og Venstres gruppeformand, Bjarne Rasmussen, siger til Nyhedsmagasinet, at ser Hanne Calberg som en styrkelse for partiet.

Elever står selv for årets skolekomedie

Bagsværd kostskole og gymnasium har tradition for teater
Ud over at sætte drama på skemaet, så bliver der hvert år opført en skolekomedie på stedet. Og denne gang er det såmænd eleverne selv, der har stået for alt lige fra instruktion, scenografi og koreografi, fortæller Sasha Beckmann.
 
"Det hele startede før sommerferien, hvor rektor spurgte en veninde og jeg, om vi havde lyst til at instruere skolekomedien. Det ville vi selvfølgelig meget gerne, så vi gik i gang med at finde et teaterstykke, og fandt ud af, at vi skulle spille Harold Pinter. Og det er blevet rigtig godt. Det er nogle dygtige skuespillere vi har med, og vi har lavet det sådan, at alt er elevstyret. Vi har nedsat nogle udvalg, så nogle tager sig af scenen, kulissen osv. Så der er virkelig blevet pusset om detaljerne".
 
Årets skolekomedie på Bagsværd kostskole og gymnasium havde premiere i går tirsdag og den spiller igen i aften og torsdag aften. Og der er gratis adgang.

Tips om vinter, varme og vedligeholdelse

Husk at lufte ud, selv om det er koldt.
Sådan lyder rådet fra formanden for afdelingsbestyrelsen i Værebro, Egil Dræger, der i denne uges udgaver af Nyhedsmagasinet sætter fokus på livet i lejerboligerne.
 
"Det er vigtigt at man får luftet ud, for det har både lejemålet og indeklimaet godt af," siger han.
Samtidig er der ingen grund til at fyre for gråspurvene, så man skal huske at skrue ned for varmen imens.
 
Derudover råder Egil Dræger lejere til at være opmærksomme på om deres lejlighed er ordentligt isoleret.
"Som lejer har man en vis forpligtelse til at få det rapporteret, hvis der er nogle ting, der skal ordnes," siger han.