Mandag den 6. Oktober 2003


Institutioner skal spare på energien

I denne måned starter en omfattende elsparekampagne målrettet bl.a. Gladsaxes plejehjem, rådhus, idrætsanlæg og, ikke mindst, institutioner, fortæller formand for miljøudvalget, Lis Smidsholm:
 
"På nogle af institutionerne er der et usædvanlig højt forbrug af el og vand. Og jeg tror på, at institutionerne vil kunne gå rigtig flot og aktivt ind i det, fordi de mest lydhøre, det er faktisk børnene, og hvis børnene hører om de i institutionen, så vil de gå hjem og sige det til deres forældre"
 
Elforbruget i institutionerne er ikke alene for højt, det ligger også et godt stykke over landsgennemsnitttet afslørede resultatet af konkurrencen "årets elsparekommune", som blev offentliggjort sidste år. Her blev Gladsaxe placeret som nummer henholdsvis 45 og 115 ud af 136 deltagende kommuner.

Fængsel og millionbøde for sort arbejde

Østre Landsret har skærpet dommen over en 42-årig tidligere tømrermester fra Søborg ganske væsentligt.
Manden fik i marts i år en betinget dom i byretten i Gladsaxe, men sagen blev af anklagemyndigheden anket til landsretten.
Her er dommen gjort ubetinget, hvilket betyder, at den 42-årige skal 10 måneder i fængsel og betale en bøde på knap to millioner kroner.
Byretten havde også idømt manden millionbøden, dertil 180 timers samfundstjeneste og en betinget fængselsstraf.
Men nu er der ingen vej udenom opholdet bag tremmerne for den tidligere tømrermester.
 
Sagen mod ham startede for fem år siden, hvor politiet fik et tip om, at han arbejdede sort.
Den 42-årige blev overvåget, siden anholdt, afhørt og hans hjem ransaget. Siden blev han løsladt men sigtet for bedrageri.
Det afholdt dog ikke manden fra at fortsætte med det sorte arbejde, og endnu et sagskompleks blev skruet sammen mod ham.
 
Sigtelsen kom til at lyde på omgåelse af skatteloven og unddragelse af moms for et beløb på to millioner kroner. Det beløb skal han, konfirmerede landsretten, tilbagebetale sammen med bøden på 1,9 millioner kroner.
Og altså også 10 måneder i fængsel.

Røde Kors: Flot indsamling i Gladsaxe

I går blev der samlet ind over hele landet til fordel for Røde Kors.
"Der kom 200.000 ind i Gladsaxe, og det er mere end tilfredsstillende", siger Katja Østergård, formand for Dansk Røde Kors i Gladsaxe.
Årets indsamling var præget af en stor mangel på indsamlere – såvel på landsplan som i Gladsaxe. Sidste år meldte 263 indsamlere sig under fanerne, i år var der 214 indsamlere i Gladsaxe "Det er meget flot", siger formanden.

Flere fejl ved stele

Prøvekørslen ved stelen i busslusen på Krogshøjvej i Bagsværd forleden afslørede endnu en fejl ved systemet.
Stelen formodes at skulle gå ned i vejen, når busserne skal passere, og derefter gå op igen.
Sådan har den dog ikke fungeret det halve års tid, den har stået der. Faktisk har den kun fungeret samlet et lille døgns tid.
Men nu er leverandøren i gang med at udbedre fejlen, og måske kommer stelen til at fungere i denne uge.

Stående rygere med krukker

Rygere skal ikke have det for nemt, heller ikke de smøgtrængende på Gladsaxe rådhus.
Her er der nemlig for nylig blevet indført rygeforbud undtagen i særlige rygerum eller udenfor.
 
Stolene i rygerummene bliver nu fjernet, så røgtobakken fremover skal indtages stående ved cafeborde.
Alternativt kan rygerne gå udenfor med deres røg, dog ikke ved hovedindgangen eller handicapindgangen på bagsiden af rådhuset.
 
Men ved de øvrige personaleindgange er der nu opstillet krukker som askebægre. Så hvis man fremover ser mindre flokke af småfrysende og osende mennesker i ny og næ stå samlet omkring de store krukker, så kender man forklaringen.