Tirsdag den 7. Oktober 2003


Masser kiosker og pizzeriaer køres sort

Der bruges sort arbejdskraft i stor stil på restauranter og pizzeriaer i Gladsaxe.
Det viser en razzia, som skattevæsen og politi netop har afsluttet.
 
Knap halvdelen af de ansatte viste sig at være på kontanthjælp eller modtage dagpenge, og omkring en tredjedel oplyste ved razziaen, at de netop den dag var blevet ansat på prøve.
To af restauranterne havde slet ikke noget kasseapparat. En havde ulovlige spillemaskiner. Et pizzeria blev passet af en mindreårig. Flere restaurationer var så uhumske, at levnedsmiddelkontrollen blev alarmeret Et pizzeria blev lukket på grund af manglende næringsbrev, og så var der massevis af afgiftspligtige varer, som ejerne ikke kunne gøre rede for.
 
Derudover var der i flere tilfælde også tale om ulovlig beboelse i forbindelse med kiosken, restauranten eller pizzeriaet, siger juridisk direktør i Gladsaxe kommune, Frede Mølgaard, der også er chef for aktionsgruppen mod socialt bedrageri: "Flere steder boede ejerne selv i fx kælderen, det har mere eller mindre selv valgt, men et sted fandt vi en kinesisk asylansøger, der var indlogeret i kælderen, og her er der tale om andre og tvungne omstændigheder. Det er rystende".

Letbane gennem Gladsaxe et skridt nærmere

En letbane på tværs gennem Gladsaxe fra Lundtofte til Glostrup er nu kommet et væsentligt skridt nærmere.
Det private trafikselskab Arriva vil nemlig gerne både opføre og drive en sådan togbane.
 
Den mest sandsynlige linieføring gennem Gladsaxe er på og ved ring 3, altså Buddingevej til rundkørslen og videre ad Gladsaxe ringvej.
En trafikrapport viser, at letbanen økonomisk set er den mest fordelagtige i forhold til en metro eller højklasset bus, som også har været muligheder.
Letbanen mellem Lundtofte og Glostrup vil ifølge nuværende beregninger koste 2,65 milliarder kroner, dagligt fragte omkring 52.000 passager og få næsten 9.000 bilister til at køre kollektivt.
 
Københavns amt har længe arbejdet med planer for en tværgående forbindelse, men amtsborgmester Vibeke Storm Rasmussen mener, at det bør være en statsopgave at finansiere anlægget på lignende fod som andre store kollektive anlæg.
 
Politisk har Gladsaxe kommune for længst, det var i forbindelse med regionplan 2001, bakket op om en letbane.
Trafiktællinger viser nemlig en høj grad af sivetrafik fra de store amtsveje og ud på de mindre kommunale veje. Eksempelvis bruger mange Værebrovej som en smutvej, fordi der allerede nu til tider er for tæt trafik på Bagsværdvej.
Og med udbygningen af motorring 3 gennem Gladsaxe, så vil der uvægerligt blive genereret mere trafik, også ud på de mindre biveje.
Derfor vil en letbane af flere årsager gavne Gladsaxe.

Mere hjælp til unge med ondt i sjælen

Gymnasieelever og sygehuspatienter er umiddelbart de borgere, der rammes hårdest af nedskæringer i København Amts budget.
Som et af de få områder, der ikke vil få færre penge at arbejde med, er psykiatriudvalget, der oven i købet har fået omkring fire millioner kroner mere i posen til næste år.
 
Den socialdemokratiske formand for udvalget, Preben Andersen, siger:
"De penge bliver øremærket børne- og ungepsykiatrien, for der er desværre flere og flere unge, der går i selvmordstanker eller har spiseforstyrrelser. Med de ekstra penge får vi mulighed for at forkorte ventelisterne og i det hele taget hjælpe de unge, selv om behovet for hjælp stiger", siger Preben Andersen.
 
Politikerne i amtsrådet skal torsdag tage endelig stilling til budgetforslaget, men da 30 ud 31 af amtsrådets medlemmer er enige om budgettet, bliver mødet af mere formel karakter.
Pia Boisen fra Enhedslisten er det eneste medlem, der stemmer imod det budgetforslag, som hun mener, langt fra er politisk ansvarligt. Hun så hellere, der ikke blev betalt så meget af på amtets gæld.

Ung fodboldfanatiker varetægtsfængslet

En 19-årig fodboldfanatiker fra Helsingborg er blevet varetægtsfængslet efter weekendens uroligheder i Søborg i forbindelse med fodboldkampen AB-FC København.
 
En gruppe på ca. 20 svenskere var i Gladsaxe for at se den tidligere Helsingborg- nu FCKangriber Santos spille mod AB på Gladsaxe stadion lørdag eftermiddag.
De trofaste Santos-tilhængerne varmede op til kampen på en restaurant på Søborg Torv, og herefter begav de opstemte svenskere sig ud på Søborg Parkallé, hvor bl.a. den 19-årige, ifølge vidner, knuste en rude i en Mercedez Benz og kastede et romerlys ind i bilen, der næsten udbrændte.
 
Den unge svensker, der nægter sig skyldig, er nu varetægtsfængslet i 14 dage.

FDF Stengård fejrer 50-års jubilæum

FDF Stengård kan i år fejre 50-års jubilæum.
Og selvom ungdommen med årene har fået betydeligt flere tilbud af vælge imellem i forhold til déngang i 50´erne, ja så er der stadig stor interesse for FDF, fortæller kredsformand Jens Christian Madsen:
 
"Vi er så heldige her i Gladsaxe, at vi har nogle rimelig gode forhold for vores FDF´ere og vi har også det tilbud, at man, når man bliver ni år, kan få gratis musikundervisning. Man skal heller ikke glemme, at det for mange børn er en virkelig oplevelse at komme på weekendlejr eller sommerlejr, fordi mange forældre har måske ikke tid i hverdagen til at lege så meget, men det har man så mulighed for her", siger kredsformanden.

Udvist iraner bedrog ven

Bedrageriafdelingen hos Gladsaxe politi eftersøger en iraner, der i juni stjal personlige papirer og nøgler fra en ven, en kioskejer på Søborg Hovedgade.
 
Iraneren kan dog være svær at få fat i kravetøjet på, idet Udlændingestyrelsen udviste ham til Iran i juli måned.
Inden havde han nået at misbruge vennens papirer og hævekort til at indkøbe flere mobiltelefoner samt et tv til 14.000 kroner.
Det sidste havde han oven i købet den frækhed at bestille til og tage imod i kiosken, som han også havde hugget nøglerne til.
 
Ulovlighederne er ikke store nok til, at politiet vil forlange ham udleveret fra Iran. Men skulle han af en eller anden grund vise sig her i landet igen, så er der udsendt en efterlysning på ham.
Det dyre tv-apparat er ligeledes efterlyst, og bliver brugeren af det fundet, så har vedkommende et forklaringsproblem overfor politiet i første omgang og radio/tv-forhandleren i anden.