Fredag den 10. Oktober 2003


Måske flere penge til privat jobformidling

Det sociale koordinationsudvalg i Gladsaxe modtog forleden med glæde afrapporteringen fra det private jobformidlingsfirma, der har fået 14 langtidsledige Gladsaxe-borgere i arbejde.
 
Firmaet har, som tidligere nævnt her i Nyhedsmagasinet, godt nok fået 600.000 kroner for anstrengelserne, men det er penge, der er givet godt ud, mener socialdemokraten Erling Schrøder, der er formand for koordinationsudvalget:
 
"Det er et fint resultat, der her er opnået, fordi der er tale om personer, der har været ledige længe, helt op til fire år. Nu skal vi følge op på sagen om nogle måneder og se, om de stadig er i arbejde. Vi får pengene til den slags forsøg fra Socialministeriet. Hver januar får vi omkring to millioner kroner, hvoraf cirka 1,4 millioner går til vores egne ansatte jobkonsulenter. Men måske var det en overvejelse værd at flytte midler fra den kommunale jobformidling til de private udbydere af samme funktion".

Sammenlægning af bio og bibliotek i byråd

Blækket er knapt tørt på den netop indgåede budgetaftale i Gladsaxe byråd, førend der er røre om et af de punkter, der ikke kom med i aftalen, nemlig en sammenlægning af Gladsaxe bio og Bagsværd bibliotek.
På kultur-, fritids- og idrætsudvalgets møde i denne uge var der lagt op til at skrinlægge sammenlægningen, i hvert fald foreløbig, ligesom planerne jo heller ikke nød fremme i eftersommerens politiske budgetdrøftelser.
Men på konservativ foranledning bliver sagen nu forlangt taget op i byrådet, hvor der såmænd godt kan vise sig et flertal udenom Socialdemokraterne og Dansk Folkeparti for sammenlægningen.
I første omgang handler det dog om at høre nærmere om de udbygningsplaner som BS-købmanden har for Bagsværd bymidte, og hvor han gerne ser kommunen involveret.
 
For den kommunalt drevne biograf er der ingen tvivl om, at en sammenlægning vil være en fordel i forhold til de private konkurrenter i Lyngby, Gentofte, Værløse og København.
Med de samme film på plakaten indenfor så kort geografisk afstand skal der på længere sigt nemlig nok lidt andre boller på overlevelsessuppen for biografen i Bagsværd. En af bollerne kunne være bio og bibliotek under samme tag.
 
Et så stort projekt kan komme til at karambolere med planerne for et kulturhus centralt i Gladsaxe. Og som det ser ud lige nu, så ligner projektet i Bagsværd mest af alt et borgerligt støttet forslag, mens kulturhuset i Buddinge mest er en sag for Socialdemokraterne.

NNE i Bagsværd fyrer 120 medarbejdere

Det er kun godt et år siden, at NNE med hovedsæde i Bagsværd kunne præsentere et regnskabsår med rekordomsætning på 1,3 milliarder kroner.
Men nu står selskabet, der har eksisteret som rådgivende ingeniørfirma siden 1920erne, til at skulle afskedige 120 medarbejdere.
 
Naboerne i Novo Nordisk har siden starten været hovedkunde hos NNE, men selskabet har de seneste år spredt aktiviteterne ud de største medicinalvirksomheder i landet.
NNE har kontorer i Kina, Sverige, og herhjemme i Kalundborg, Hillerød, Ballerup, Søborg og så altså hovedsædet i Bagsværd.
 
Fyringerne skal ses i lyset af en omsætningsnedgang på anslået en halv milliard kroner i år.
NNE har næsten 1.200 ansatte i dag, ved månedens udgang skal de 10% forlade kontorerne for sidste gang.
Direktionen i NNE forhandler nu med de faglige klubber om afskedigelserne, der vil omfatte alle niveauer i organisationen.

AB-storaktionær fordobler aktiepost

Storaktionæren i fodboldaktieselskabet AB, Torben Oldenborg, har nu mere end fordoblet sin andel af aktierne i det boldspillene firma.
Torben Oldenborg, og hans aktieselskab OS-Holding, har nemlig købt yderligere 125.000 stk. aktier, så han nu ejer 226.000 stk., eller mere end16% af samtlige aktier.
 
OS-Holding er mest kendt for stilladsfirmaerne, men tager sig også af kapital- og formueforvaltning. At der i dette tilfælde tillige kan blive tale om en formueformøbling, er en sag personligt for Torben Oldenborg.
 
Han må i hvert fald betragtes som ukuelig optimist på ABs vegne, og også lidt som en redningsmand for klubbens professionelle afdeling. Et af hans stilladsfirmaer har nemlig netop forlænget en sponsoraftale med AB for en syvårs periode.

I træningslejr før skolebyråd

8.- 9.klasserne fra Bagsværd og Vadgård skole er gået i skarp træningslejr forud for skolebyrådsdagen senere på måneden.
På onsdagens byrådsmøde var eleverne således mødt talstærkt op for at kigge de voksne kolleger i kortene.
Bagefter var eleverne enige om, at det havde været spændende, men lidt kedeligt, og lidt svært at følge med.
Det er onsdag den 29. oktober eleverne skal i ilden, når der er skolebyrådsdag i Gladsaxe.

Parat til Øresundsmarch

Øresundsmarchen er et af årets helt store højdepunkter i Gladsaxe Gangsport.
Og nu er det igen blevet tid til at trække i kondiskoene og tage på vandretur til Øresund.
 
"Alle kan deltage. Der er generelt ingen store opvarmningsøvelser, men de mennesker der skal ud og gå langt, de går selvfølgelig rimeligt stærkt, og så vidt jeg ved, laver de noget opvarmning selv, hvor de lige spænder ud", fortæller Ivar Maibom, formand for Gladsaxe Gangsport.
 
Det er i morgen lørdag der er Øresundsmarch, og deltagerantallet ligger som regel mellem 200- og 250, alt afhængig af vejr og vind.