Mandag den 13. Oktober 2003


Jul i Jernbanehaven

Der har ikke været meget at råbe hurra for eller klappe af for beboerne i Jernbanehaven i Bagsværd siden den 27. juli i år.
Her udbrød en eksplosionsagtig brand, som på rekordtid ødelagde taget og de fleste lejligheder. Og de lejligheder, som ilden ikke tog sig af, blev ødelagt af vandet fra brandvæsenets sprøjter.
 
Siden har beboerne været indlogeret på hoteller og hos venner og familie, men støder bygningsarbejderne ikke ind i uventede forhindringer, så skulle det være muligt for beboerne at holde jul i Jernbanehaven.
 
Forleden var der rejsegilde på det nye tag, og det vækker håb hos beboerne: "Jeg savner allermest at være mig selv, at have mine ting omkring mig i mit eget sted. Det er fint at være på Gentofte hotel eller at bo hos børn, men der er der jo børnebørn, og det er ikke så sjovt i længden", lyder det fra et par af beboerne.

Politiet lokker unge

48 unge mennesker har netop kigget Gladsaxe politistation og de ansatte nærmere efter i sømmene.
De 48 er nemlig mulige ansøgere til politikskolen.
 
Kun cirka 10% af ansøgerfeltet kommer ind på skolen, men fælles for dem alle er interessen for det at arbejde med mennesker og ønsket om en afvekslende hverdag, fortæller leder af nærpolitiet i Gladsaxe, Michael Engel.
 
I politivirksomheden i hele kredsen er der ansat 300 personer.

To anholdt for villaindbrud

Gladsaxe Politi har nu anholdt to mænd, der menes at stå bag en række villaindbrud i Kagsåkvarteret.
De to på henholdsvis 30 og 33 år blev anholdt mandag aften på Sydfrontvej, efter at en borger havde set dem luske rundt i en have.
 
Da mændene blev pågrebet slæbte de ganske rigtigt rundt på poser indeholdende diverse tyvekoster, og de blev efterfølgende sigtet for fire villaindbrud på Byværnsvej, Batterivej, Præstebrovej og Forsvarsvej.
 
De to er varetægtsfængslet i 14 dage, og de vil blive brugt til at undersøge, om mændene har flere indbrud på samvittigheden.

Motionsdag i regnvejr

Regnen lagde i fredags en alvorlig dæmper på den årlige motionsdag på Gladsaxes skoler.
I stedet for at løbe rundt i Nymosen måtte eksempelvis 3. klasserne på Buddinge skole se sig henvist til skolens tumlesal.
 
"Vi skulle have været ude og løbe hjerteløb i Nymosen, men det blev ikke til noget pga. regnvejret, så nu leger vi stikbold i stedet for".
 
Det er Hjerteforeningen og Dansk skoleidræt der står bag Skolernes Motionsdag, og alene i Københavns amt deltog 183 skoler i arrangementet – trods regnen.

Bowling i efterårsferien

Gladsaxes godt 6000 skolelever kan den næste uges tid glemme alt om brøkregning, dansk stil og tyske verber.
Det er efterårsferie, og i den anledning står idrætshallerne klar med en række forskellige tilbud, bl.a. holder bowlinghallen, som et led i de kommunale efterårsferieaktiviteter, åbent:
"Generelt er bowling jo en voksensport, og vi ville gerne, hvis der også var mange børn dernede, så det ville da være glædeligt, hvis der kom mange af dem", siger Jens Christian Olesen fra Gladsaxe Sportscenter.