Tirsdag den 14. Oktober 2003


For nemt at komme på genbrugsstationen

Det er alt for nemt at komme af med skraldet på den kommunale genbrugsstation på Turbinevej.
De erhvervsdrivende fra Storkøbenhavn vælger ofte at køre til Gladsaxe, når de skal af med affaldet, og det bør der gøres noget ved, mener socialdemokraten John Brown Brabant Althoff-Andersen, medlem af Gladsaxes miljø- og energiråd.
 
"Der bliver stillet færre spørgsmål, når man kommer til genbrugstationen i Gladsaxe. Faktisk så er det håndværkere i hele Storkøbenhavn der, hvis de har et eller andet, kører til Gladsaxe og kommer af med det. Man kan også se på de mængder der bliver afleveret og på karakteren af affaldet, at det ikke er fra private hjem", siger John Althoff-Andersen.

DF følger op på bedrageriaktion

Den razzia som Gladsaxe Kommunes aktionsgruppe mod socialt bedrageri gennemførte sammen med Told & Skat og politiet tidligere på måneden, afslørede ikke så få ulovligheder i de kiosker og restaurationer, som fik besøg.
Og nu vil Dansk Folkeparti have fulgt op på sagen:
 
"Det er jo ganske rystende at læse, at 4 ud af 5 kiosker ikke havde orden i forholdene. Og så er der en række personer involveret omkring restaurationsbranchen, hvor man åbenbart også får dagpenge og bistandshjælp, og det skulle ikke undre mig, om der også var nogle på integrationsydelse. Vi vil bede om en redegørelse på førstkommende økonomiudvalgsmøde for hver enkelt af de her restaurationer og kiosker, samt en redegørelse over, hvad der er konstateret af ulovlige forhold hvert enkelt sted. Og når vi har fået den redegørelse, vil vi tage sagen op i socialudvalget og spørge til, hvordan der er blevet fulgt op på de her sager fra socialforvaltningen", siger Klaus Kjær fra Dansk Folkeparti i Gladsaxe.
 
I alt 5 kiosker og 13 restaurationer i Gladsaxe fik besøg under kontrolaktionen.

Ny sygehusplan i København

Selv om Københavns Amt just har vedtaget et budget for næste år, der blandt andet betyder, at der skal spares 120 millioner kroner på sygehusområdet, så er selv samme amt netop kommet med en ny sygehusplan, der på mange områder kræver ekstra penge.
De penge skal tages fra blandt andet vikarlønninger, hvor sygehusudvalget vil spare 23 millioner kroner, cirka en fjerdedel af det samlede beløb til vikarer.
 
Og det kan godt lade sig gøre uden at komme til at mangle endnu mere arbejdskraft på hospitalerne, mener sygehusudvalgets konservative næstformand, Lene Kaspersen, for ved at skære i vikarpuljen håber hun på, at flere bliver fastansat i stedet:
"Der er nogle vagter, som ikke er særligt attraktive, og det koster os mange penge at besætte dem med vikarer, så det prøver vi på at rette op ved denne måde. Ellers er sygehusplanen et forsøg på alle banale sygdomme kan behandles på alle hospitalerne, mens vi til gengæld samler specialviden på de enkelte sygehuse, så de hver især har områder, de er eksperter i. Der bliver ganske rigtigt nedlagt sengepladser, men det skyldes, at flere og flere operationer i dag kan klares på en dag, så man kan sende patienten hjem samme dag, vedkommende er blevet opereret".
 
Ifølge den nye sygehusplan skal Amtssygehuset i Herlev tilføres 16 millioner kroner til blandt andet hjælp til uhelbredeligt syge kræftpatienter samt et nyt videnscenter til forebyggelse og bedre behandling af knogleskørhed.
Og i Gentofte skal der bruges ekstra 26 millioner kroner, dels på at styrke hjertebehandlingen, blandt andet ved akutte blodpropper og oprette plads til flere intensiv patienter, dels til en ombygning.

Anne Linnet i Mørkhøj

Der bliver tale om intet mindre end en Danmarkspremiere, når Mørkhøj Kirke næste søndag slår dørene op for en koncert.
Det er nemlig det første sted på en kirkekoncertturne, som Anne Linnet giver hen over vinteren.
 
"Anne Linnet appellerer jo meget bredt, og vi forsøger i hvert fald en gang om året at arrangere en koncert med bred appel. Vi spænder vidt fra gospel, jødisk musik og lieder, så vi synes, det lød spændende at få besøg af Anne Linnet. Hendes tekster er jo vedkommende, så jeg tror, de fleste kan få noget ud af at høre hende",siger organist ved Mørkhøj Kirke, Alice Nørregaard.
 
Koncerten med Anne Linnet finder sted søndag den 26. oktober klokken 16 i Mørkhøj Kirke, der er få billetter tilbage.

Kamp om børnene

Ikke kun på uddannelsesstederne har man snøren ude efter de kommende generationer, også idrætsforeningerne er i gang med at fiske børn og unge for at sikre fremtiden i klubben.
Således er Gladsaxe Ishockey på banen med annoncer, der skal lokke de fem- til niårige til klubben.
"Det er svært at få fat i de nye årgange, så vi forsøger med en annonce at skabe opmærksomhed omkring vores sportsgren", siger altså ishockeyformand John Sørensen.