Onsdag den 15. Oktober 2003


Drenge efterlyses som vidner

Gladsaxe politi efterlyser nu to 14-årige drenge, som muligvis kan give et signalemnet af den cirka 30-årige mand, der i går eftermiddags røvede Mørkhøj Posthus.
Godt halv fire kom manden ind på posthuset, hvor han gik direkte til skranken og krævede pengene udleveret og lagt ned i en gul nettopose. Politiet mener, at han muligvis har haft et oversavet jagtgevær i en sort plasticpose, han ligeledes medbragte.
 
Han beskrives som værende af dansk afstamning, 175 til 180 cm høj, almindelig af bygning, med kort gult eller rødligt hår. Han var iført sorte bukser, grå jakke, hvide kondisko og en grå maske.
Ifølge vidner tog han denne maske af, da han stak af til fods, over Mørkhøjvej i retning mod Gyngemosegård.
 
Samme vidner bemærkede også, at røveren var ved at løbe to 14-årige drenge over ende, umiddelbart efter han havde taget masken af. Derfor kan de to unge måske havde set gerningsmandens ansigt. De to drenge opfordres til at kontakte Gladsaxe politi på 39 69 14 48.

Sygehuspersonale genoptager arbejdet

Portører, rengøringspersonale og sygehusmedhjælpere ved Herlev Amtssygehus besluttede i går at genoptage arbejdet, efter at have nedlagt det mandag.
 
Det var utilfredshed med amtets budget for de kommende år, der fik de ansatte til at strejke, de frygter nemlig, at nedskæringer på rengøringsområdet vil medføre mere nedslidning for personalet, dårligere arbejdsmiljø og mere snavs i gangene.
 
Tillidsmand for rengøringspersonalet Else Kirk understreger, at det ikke vil gå ud over sygehusets patienter, men at det derimod bliver personale-områderne, som får færre besøg af vand og sæbe.
Med den kortvarige arbejdsnedlæggelse ville personalegrupperne markere deres utilfredshed med budgettet, men Else Kirk erkender, at de har været sent ude, eftersom budgettet blev vedtaget i sidste uge. Men om ikke andet har personalet nu opnået løfte om en snak med ledelsen i nær fremtid.

Betaling på Genbrugsstationen

Erhvervsdrivende skal i fremtiden betale for at komme på Genbrugsstationen på Turbinevej.
Som vi fortalte i Nyhedsmagasinet i går, så vælger de erhvervsdrivende fra Storkøbenhavn
ofte at køre til Gladsaxe, når de skal af med skraldet. På genbrugsstationen i Gladsaxe er der nemlig ikke nogen nævneværdig kontrol af de besøgende, og, i modsætning til andre steder, ingen betaling for erhvervsbrug. Men sådan bliver det ikke ved med at være, fortæller forsyningschef John Jensby:
 
"Der er overvejelser om at indføre en betaling på gengrugsstationen for erhverv. Man har talt om det i Vestforbrændingsregi igennem et stykke tid, men vi er endnu ikke helt afklaret omkring, hvordan det skal løses. Man vi er nødt til at finde en løsning. Andre steder, bl.a. i Vejle, har man et system med fotoregistrering af nummerpladen, således at hvis man er boende i oplandet, så kan man komme ind på genbrugsstationen, og erhvervsdrivende skal betale, det foregår mere eller mindre automatisk", fortæller Gladsaxes forsyningschef, John Jensby.
 
En undersøgelse har vist, at otte procent af de besøgende på genbrugsstationen kommer fra en anden kommune, og at fjorten procent af de besøgende er erhvervsdrivende.

Optimisme i AB

Selv om økonomien strammer og resultaterne på banen udebliver hos den professionelle fodboldklub AB A/S er direktør Steen Andersen ukuelig optimist. Efter hans mening kan det nemlig sagtens lade sig gøre at drive en fodboldforretning med overskud:
"Men det kræver, at man holder udgiftsniveauet på linje med indtægterne, og det er, hvad vi gør nu. Det er rigtigt, at vores aktiekurs ikke er så høj, men den er trods alt steget", siger direktøren.

Udgav sig for at være fra TV-2

Alene ved hjælp af et falsk ID-kort har en 27-årig mand snydt og bedraget sig til computerudstyr for formentlig flere hundrede tusinde kroner.
Manden har igennem flere måneder udgivet sig for at være fra TV-2 og på den måde bestilt varer fra firmaer over hele landet på TV-2s regning.
 
Men i sidste uge stoppede legen for den 27-årige, der blev anholdt af Gladsaxe Politi, da han forsøgte at slippe afsted med en bærbar computer til godt 26.000 kroner hos et firma i Ballerup.
 
Den unge mand er nu, foreløbig, varetægtsfængslet i 14 dage.

Skoleelever holder efterårsferie i sportshallerne

De kommunale efterårsferieaktiviteter er kommet godt fra start.
Hver formiddag kan de ferieramte skoleelever, for en billig penge, prøve kræfter med nogle af idrætshallernes mange tilbud, og allerede første feriedag var der mange besøgende i Gladsaxe Sportscenter, fortæller Jens Christian Olesen:
" Svømmehallen havde vi nok en forventning om, at mange ville benytte sig af, men det er en glædelig overraskelse, at mange gerne vil i skøjtehallen", siger Jens Christian Olesen fra Gladsaxe Sportscenter.