Torsdag den 16. Oktober 2003


Handicappede skal kunne bruge ny svømmehal

De handicappede blev glemt, da Bagsværd Svømmehal blev bygget.
Det mener Birthe Klamer, som i lighed med andre handicappede har klaget til kommunen over, at de ikke kan bruge den nye svømmehal.
 
Blandt andet er der ikke automatisk døråbning ved hovedindgangen og ind til omklædningsrummene, som også mangler håndtag på væggene og handicapvenlige skabe og bænke.
 
"At arkitekterne stadigvæk kan få lov til at lave sådan nogen svømmehaller, og bygge sådan noget, uden at de oppe i deres hjerne slet ikke kan tænke, at vi også skal være der, det er mig ufatteligt", siger Birthe Klamer, som for nogle uger siden skrev om problemet til borgmesteren, og nu bliver der gjort noget ved forholdene, så også handicappede kan bruge den nye svømmehal.

Ingen afgørende spor efter postrøveri

Gladsaxe politi står stadig uden afgørende spor, efter røveriet mod Mørkhøj Postkontor tirsdag eftermiddag.
Den ca. 30-årige gerningsmand var formentlig bevæbnet med et oversavet jagtgevær, og han slap afsted med godt 28.000 kroner, som han fik udleveret i en medbragt NETTO-plasticpose.
 
Røveren beskrives som værende mellem 175 – 180 cm. høj og almindelig af bygning med kort, gult eller rødligt hår. Under røveriet var han iført sorte lærredsbukser, en grå jakke, hvide kondisko og en grå maske med lyse striber bag på.
 
Ifølge vidner tog han masken af, da han stak af over Mørkhøjvej i retning mod Gyngemosegård og voldene.

Plejeværelser og beskyttede boliger ombygges til plejeboliger

Der bliver stor brug for plejeboliger i Gladsaxe de kommende år.
Og behovet skal bl.a. løses ved at modernisere og ombygge eksisterende plejeværelser og beskyttede boliger, fortæller den socialdemokratiske formand for socialudvalget, Erling Schrøder:
 
"Det er en langsigtet plan, jeg tror det vil tage en 6 – 8 år. Vi er i gang med Rosenlund 2 og vi er i gang med moderniseringen af Hareskovbo, og så kommer Egegården og Møllegården og vi skal også se på Høje Gladsaxe plejecenter og Værebro plejecenter og på Kildegårdens beskyttede boliger bl.a. Endelig skal vi se på Genoptræningscentret, så der er virkelig noget at gå i gang med", siger formanden for Gladsaxes socialudvalg, som på sit møde i næste uge skal diskutere pleje- og ældreboliger.

Indbrudstyve anholdt - igen

To tilsyneladende hærdede indbrudstyve på henholdsvis 37 og 22 år er igen havnet bag lås og slå, denne gang efter et indbrud på Onsbjerg Allé i Mørkhøj sidste uge.
Politiet genkendte med det samme fremgangmåden, der var blevet brugt under indbruddet, og kørte derfor direkte ud til de to mænd, der går under betegnelsen "gamle kendinge af politiet"
Her blev der, ganske rigtigt, blev fundet tyvekoster, stammende fra indbruddet i Mørkhøj.
Og det kriminelle makkerpar blev anholdt, og er nu varetægtsfængslet i 14 dage.