Mandag den 20. Oktober 2003


Hjemmehjælper anmeldt for embedsmisbrug og åger for 300.000 kroner

En 50-årig mandlig hjemmehjælper i Gladsaxe kommune bliver nu sigtet for åger og embedsmisbrug.
Siden august i år har hjemmehjælperen fået checks af en klient, en 88 år gammel mand i Bagsværd, til en anslået værdi af 300.000 kroner.
 
Hjemmehjælperen har overfor bedrageriafdelingen hos Gladsaxe politi erkendt at have fået udbetalt penge fra manden, dog snarere et beløb i nærheden af de 200.000 kroner.
Den 50-årige mener dog ikke at have begået noget ulovligt, højst noget upassende, og den ældre mand har overfor politiet oplyst, at han ikke er blevet presset til at underskrive checkene.
Igennem de seneste par måneder har de to fået et tæt forhold til hinanden, og den 88-årige har gerne villet hjælpe den kommunalt ansatte ud af et økonomisk uføre.
 
For bedragerichef Henning Nielsen, Gladsaxe politi, er der dog ikke tvivl om sagens rette sammenhæng: "Hjemmehjælperen arbejder for det offentlige med nogle helt konkrete pleje- og pasningsopgaver. Når man hæver checks til sig selv på en 88-årig klients regning, så vurderer vi, at der er tale om udnyttelse, åger og embedsmisbrug. Men det bliver op til juristerne i anklagemyndigheden, at afgøre det videre forløb".
 
For Gladsaxe kommune er sagen helt klar; ansatte må ikke modtage penge eller andre former for gaver fra borgere. Et faktum også den 50-årige hjemmehjælper blev præsenteret for ved ansættelsen.
Ifølge de foreløbige oplysninger fra den 88-åriges bank, så har hjemmehjælperen hævet omkring 30 checks til sig selv på et samlet beløb, som nævnt, omkring 300.000 kroner.

SIND: Indfør madordning for sindslidende

En fælles madordning vil være af stor betydning for de sindslidende i bofællesskabet Buddinge Hovedgade 111.
Det mener den lokale afdeling af foreningen SIND.
 
Men det vil kræve en noget anden personaledækning på stedet, siger formand Steen Andersen.
"Jeg tror der er 3 personer der kommer mellem 9 og 15, og det mener vi godt, kunne være lidt anderledes, så man fik spredt det ud over et større antal timer, således at der kunne blive sat gang i nogle ting. Når man sidder og spiser sammen, så kan man evt. finde ud af, at der er nogle andre ting, man også kunne have lyst til at lave sammen, kulturelle ting f.eks.", siger Steen Andersen fra SIND.
 
Og forslaget om at indføre en madordning i bofællesskabet på Buddinge Hovedgade vil blive diskuteret på det årlige fællesmøde mellem SIND og politikerne i socialudvalget på onsdag.

SFO-bygning rives måske ned

Den gamle pavillonbygning, som i øjeblikket huser SFO Enghaven ved Enghavegård skole, skal enten rives ned eller totalrenoveres, inden der er gået 1 – 2 år.
 
"Det er tidligere vurderet af ejendomsafdelingen, at der er nogle problemer med den pavillonbygning. Enten skal den rives ned eller også skal den totalrenoveres. Lige nu og her er der opdaget vandskade, og det bliver udbedret med det samme. Embedslægen er kommet med nogle anbefalinger om, at børnene ikke skal være der, lige når der bliver renoveret, og at der skal foretages en særlig slutrengøring og at den daglige rengøring skal udvides for at reducere støvproblemet. Og de anbefalinger bliver selvfølgelig fulgt. Derudover mener embedslægen, at der skal træffes en permanent beslutning indenfor 1 – 2 år, og det vil vi gøre", siger formand for børne- og undervisningsudvalget, Trine Græse.

Nyt firmadomicil til NNE

Et 17.000 kvadratmeter stort nyt hovedsæde i fire etager bygget hen over vejen Sydmarken i Søborg. Sådan lyder planen for NNEs nye firmadomicil.
 
NNE, Novo Nordisk Engineering, har ellers netop måttet fyre 120 mand som konsekvens af en omsætningsnedgang på en halv milliard kroner.
Men det forhindrer ikke selskabet i at pusle med de storstilede planer, der også indebærer en vejlukning af Sydmarken.
 
Hvis den og planerne om det nye kontorhus skal blive til noget, så kræver det en høring og naboorientering, dispensation fra flere lokalplaner, samt at problemet med den øgede trafikmængde, der uvægerligt vil komme, bliver løst.
Det kræver også en politisk vilje og stemning. Om den er til stede bliver i første omgang loddet i dag, hvor der er møde i trafik- og teknikudvalget.

Ny temadag om seniorsikkerhed

Interessen var stor, da Ældrerådet i Gladsaxe i foråret inviterede til temadag om ældre trafikanters sikkerhed i hjem og på gade.
Og i eftermiddag gentager rådet så succesen:
 
"Vi synes, det er ret vigtigt med seniorsikkerhed i hjem og på gade. Og det var en succes sidste gang, folk var meget interesserede og vi havde en god snak med politiet, som igen kommer og holder indlæg", fortæller Ældrerådets Freddy Hilstrøm.
 
Denne gang er det omsorgscentret Kildegården, der danner rammen om temadagen, som starter kl. 14 og varer ca. to timer.