Torsdag den 23. Oktober 2003


Vandspild halveret

Omkring 282 millioner liter rent drikkevand blev sidste år bogstavelig talt tabt på jorden i Gladsaxe.
Utætte vandledninger er den helt store skyldige og står alene for 6% af de 7% af det totale vandforbrug, der i år 2002 blev spildt.
 
Men faktisk er antallet af tabte liter drikkevand blevet halveret på blot seks år.
Og det er en målrettet indsats, der nu bærer frugt.
 
Formanden for miljøudvalget i Gladsaxe, den radikale Lis Smidsholm, er da også svært tilfreds:
"Vores vandspild har været alt for højt, så jeg hilser resultatet her velkommen med glæde. Det er fint, at vi nu ligger på landsgennemsnittet, men vi kan også gøre det endnu bedre. Mit eget mål er 5%, mens intet vandspild overhovedet nok er urealistisk".
 
Gladsaxe kommunes indsats har ført fra de 14% vandspild i 1997 til et spild på 7% i i 2002.

Svensk affaldsfup i Gladsaxe

Mindst fire Gladsaxeborgere med fritidshus i Sverige er forsøgt fuppet af det ikke-eksisterende renovationsfirma, Kommunal Affallshantering AB.
Men tallet kan komme endnu højere op, for det tomme aktieselskab går tilsyneladende målrettet mod alle danskere med hus hinsidan.
 
Fidusen går ud på at sende en regning på kommunal affaldssortering, en ydelse, som firmaet dog aldrig har udført.
Fakturaen lyder på 1.350 svenske kroner, at betale inden den 30. oktober.
 
Gladsaxe politi samler kun sagerne og sender dem videre til kollegaerne i Stockholm.
Kommunal Affallshantering menes at have regninger ud til omkring 10.000 danskere samt til anslået 50.000 nordmænd og tyskere, der også ejer fritidshuse i Sverige.

Kvalitetsløft til klubberne

Gladsaxes fritids- og ungdomsklubber skal have et kvalitetsløft.
Det fortæller formand for børne- og undervisningsudvalget, Trine Græse:
 
"For børne- og daginstitutionerne har vi for nogle år siden vedtaget nogle målsætninger, og det har givet et kvalitetsløft på hele dagpasningsområdet, som vi er meget tilfredse med. Og det har gjort, at vi nu går i gang med klubområdet. Der er lavet en analyse af hele klubarbejdet i Gladsaxe i første halvår af 2002, og det har lederne i samarbejde med forvaltningen arbejdet videre med, og resultatet er det forslag til målsætninger, der nu foreligger", siger udvalgsformanden.
 
Forslaget bliver nu sendt i høring i forældrebestyrelser og daginstitutionsråd ind til marts næste år.

Tre måneders fængsel til indbrudstyve

To indbrudstyve er ved retten i Gladsaxe blevet idømt tre måneders ubetinget fængsel.
 
De to mænd på 30 og 33 år har en længere række domme af samme karakter bag sig, men det var fire villaindbrud i Kagsåkvarteret for godt og vel 14 dage siden, der udløste straffen denne gang.
En borger i området så de to mænd luske rundt i en have og tilkaldte politi.
 
Da mændene kort efter blev pågrebet, slæbte de rundt på poser indeholdende tyvekoster fra fire indbrud, som de havde nået at forøve på Byværnsvej, Batterivej, Præstebrovej og Forsvarsvej.
De skulle til at gå i gang med det femte på Sydfrontvej, da de blev anholdt.

AB: Ny bestyrelse vælges i dag

I dag bliver fodboldaktien i Akademisk Boldklub nedskrevet fra 20 til 7 kroner.
Det sker på årets ordinære generalforsamling i fodboldaktieselskabet, der har indkaldt til møde i sponsorloungen på Gladsaxe stadion.
Nedskrivningen kommer som en konsekvens af, at selskabets egenkapital er reduceret til godt ni millioner, hvilket er næsten 19 millioner mindre end den nominelle aktiekapital.
 
Generalforsamlingen skal også vælge medlemmer til bestyrelsen, der kan rumme otte personer, men som i øjeblikket kun tæller tre.
Fra A-aktionærsiden foreslås der genvalg til den nuværende bestyrelsesformand Jens Hjortskov samt nyvalg til Svend Erik Andersen.
B-aktionærerne kan vælge op til seks medlemmer.
 
På dagsordenen står desuden selskabets beretning, årsrapporten og beslutning om at overføre årets underskud på 16 millioner kroner til næste år.

Frugtuddeling på skolerne

Der er masser af frugt og grønt til eleverne, når den lokale afdeling af Kræftens Bekæmpelse i dag kommer på besøg på udvalgte Gladsaxeskoler.
 
"Når vi kommer ud på skolerne, så prøver vi at få en dialog i gang imens vi deler ud, og spørger f.eks. om eleverne spiser frugt og grønt og om de har noget med i dag.Og så fortæller vi dem, hvor vigtigt det er at spise frugt og grønt hver dag, og prøver at give et positivt og enkelt budskab, nemlig at frugt og grønt smager godt, det er sundt og giver samtidig energi", siger Käte Poss Andersen fra Kræftens Bekæmpelse i Gladsaxe.
 
Frugtuddelingen foregår primært i spisefrikvarteret, og de fire skoler som får besøg i dag, er Enghavegård-, Høje Gladsaxe-, Stengård-, og Marielyst skole.