Fredag den 24. Oktober 2003


Røveri mod Amagerbanken

Amagerbanken på Søborg Hovedgade blev torsdag eftermiddag kl. 14.15 udsat for røveri.
En ca. 20-årig mand indfandt sig i banken, hvor han henvendte sig ved den nærmeste kasse og råbte "Det er et røveri, åben kassen". Kassereren åbnede kassen og røveren tog selv udbyttet, 40.000 kroner, som han lagde ned i en medbragt hvid plasticpose. Han forlod stedet til fods ad Wilhelm Bergsøes Allé i retning mod Niels Finsens Allé og Dalstrøget. Røveren har muligvis taget toget videre fra Vangede Station.
Det var bankpersonalets opfattelse, at røveren havde en eller anden form for bevæbning i lommen, formentlig en kniv.
 
Røveren beskrives som dansk, ca. 20 år, omkring 170 cm., almindelig af bygning og med lysblondt uklippet tilbagestrøget hår. Han var iklædt en mørkegrå tyk striktrøje med lynlås og rullekrave, hvor rullekraven var trukket op over underansigtet, han bar mørk kasket, som var trukket ned i panden, og grå cowboybukser.
 
Oplysninger i forbindelse med røveriet gives til Gladsaxe politi på 39 69 14 48.

Fraværsregler strammes

Nu bliver der strammet op overfor de fraværende elever på sprogskolen.
Godt 350 Gladsaxeborgere er i dag tilmeldt et kursus i dansk på sprogcentret i Ballerup, som tegner sig for en af landets højeste fraværsprocenter.
 
Men på socialudvalgets møde i denne uge var der fuld opbakning til de konservatives forslag om at stramme reglerne, så selvforsørgende kursister fremover ikke må have mere end
25 procents fravær, før der sker sanktioner:
 
"Vi er glade for, at hele socialudvalget synes, vi har et område, vi skal have strammet op på", siger Henrik Sørensen fra Det konservative folkeparti.

AB fik ny bestyrelse

I aftes var det fodboldaktionærerne i ABs tur til at godkende selskabets årsrapport og forslaget fra bestyrelsen om at nedskrive hver aktie fra 20 til 7 kroner.
Begge dele blev vedtaget, ligesom forsamlingen også godkendte at overføre årets underskud på 16 millioner til næste år.
 
Til selskabets bestyrelse genvalgtes Jens Hjortskov og Laust Joen Jakobsen, mens Søren Hansen, Svend Erik Andersen, John Andersen og Torben Oldenborg nyvalgtes. Bestyrelsen består desuden af Bent Jacobsen, der på sidste års generalforsamling blev valgt for to år.
 
Bestyrelsen konstituerede sig efter generalforsamlingen med Jens Hjortskov som formand og Bent Jacobsen som næstformand.

Stor udskiftning blandt sagsbehandlere

Over hver femte sagsbehandler i Gladsaxe forlader sin stilling inden for et år.
En statistik over fratrædelser fra februar sidste år til samme måned i år viser, at 28 procent i den personalegruppe har fratrådt siden sidste år, mens procenten for samtlige medarbejdere er cirka 17.
 
Det er for højt et tal, mener SF´eren Peter Brooker, som har bedt embedsmændene om at udarbejde denne statistik:
"Det er glædeligt, at det er faldende, men det er stadig for højt. Enhver, der har været i kontakt med en sagsbehandler ved, hvor utilfredsstillende det er at møde en ny, hver gang man møder op hos kommunen", siger Peter Brooker.
 
Han har dog ikke umiddelbart tænkt sig at tage initiativ til ændringer, men vil se tiden an og vente til næste forår, hvor han vil kigge på de nyeste tal for at se, om faldet fortsætter.

Forførelse eller voldtægt

Voldtægt og anden kønslig omgængelse end samleje, eller forførelse - parterne står stejlt overfor hinanden i retten i Gladsaxe i dag.
 
En mørk majnat i år bankede en mand på hos en enlig kvinde på en adresse i Bagsværd.
Manden fortalte, at han blev forfulgt, og kvinden lukkede ham ind. Hun følte sig tryg ved manden, idet hun i forvejen kendte lidt til ham, fordi hun på et tidspunkt havde købt en brugt sofa af ham.
 
Hvad der siden fulgte bliver afklaret i dag. Men manden påstår på forhånd, at han blev forført af kvinden, mens hun med opbakning fra politi og anklagemyndighed taler om voldtægt.
Hvis domsmandsretten i dag finder manden skyldig, så er straframmen op til otte års fængsel.

Lone Yalcinkaya (V): Natteravnene en fantastisk idé

I morgen aften patruljerer det uniformerede Natteravnekorps for første gang i Gladsaxe.
Natteravnene består af frivillige voksne, som skal skabe tryghed, specielt i udsatte boligkvarterer. Og byrådsmedlem Lone Yalcinkaya var den første til melde sig under fanerne, da Natteravnene søgte frivillige:
 
"Jeg synes, Natteravnene er en fantastisk god idé. Det er noget, vi har behov for i Gladsaxe. Og da jeg hørte om idéen for flere måneder siden, var jeg den første til at melde mig på banen. Jeg vil gerne være med til at gøre Gladsaxe til en tryggere by at bo i. Men jeg er lidt ked af - og det skal ikke opfattes som et surt opstød, men mere som en lille prikken til Natteravnene – at de mennesker, som har udvist interesse og skrevet sig på, ikke alle er blevet kontaktet. Jeg ville gerne have været involveret, som mor og engageret samfundsborger ville jeg gerne have haft mulighed for at deltage og udforme. Men jeg synes, det er kanon, at det begynder her i weekenden, det er fantastisk godt gået", siger altså Lone Yalcinkaya, medlem af Gladsaxe byråd for Venstre og nyvalgt kandidat til Europaparlamentet.
 
Vi har seneste nyt om natteravnenes første patruljering i Gladsaxe i Nyhedsmagasinet på mandag.

Uenighed om vedligehold af vej

En grundejer på Stenkrogen i Gladsaxe har i 49 år betalt bidrag til kommunen for at få vedligeholdt en del af den private fællesvej.
Gladsaxe kommune har hidtil taget imod bidraget, men nægter samtidig at udføre vedligeholdelsen, da vejteknikerne i kommunen mener, at det ikke er hele grundejerens matrikel, der hører med til fællesvejen.
 
Det er dog et faktum, at grundejeren har betalt for meget. Derfor har kommunen sendt ham en check på 156 kroner og 25 ører. Men så skal grundejeren også selv vedligeholde et vejstykke med belægning og hvad dertil kommer.
Checken er returneret til kommunen, da grundejeren ikke er enig i afgørelsen.
 
Forleden blev sagen så diskuteret politisk, uden at der dog af den grund blev større klarhed over vejlængde, matrikelstørrelser og ret og rimelighed i forhold til, hvem der skal vedligeholde hvad og for hvilken pris.
Derfor drager de syv politikere i trafik- og teknikudvalget på deres næste møde ud til den lille vej, Stenkrogen, for ved og efter selvsyn at kunne afgøre sagen.