Torsdag den 30. Oktober 2003


Høje Gladsaxe hårdt plaget af indbrud og hærværk

Beboerne i Høje Gladsaxe har igennem snart tre uger været hårdt plaget af hærværk og indbrud.
"Vi snakker om en 40 – 50 kælderrum, og alle vores klubber har efterhånden også haft besøg. Og vi prøver på at få det stoppet, dels ved at beboerne hjælper os med at kigge efter, og dels er der noget videoovervågning, ligesom vi holder møder om det. Det er vigtigt for at få stoppet, fordi nu har vi endelig, langt om lange, fået et gennembrud i forhold til kommunen om at få et værested til de unge, og det skulle nødig ødelægges af sådan noget her. Det ville være dødhamrende ærgeligt", siger formand for Fællesdriften af Høje Gladsaxe, Flemming Larsen.

Ungdomslederpris til pigespejder

I går aftes blev årets ungdomsleder kåret.
Prisen gik til Nina Hanberg fra Gladsaxes grønne pigespejdere, for en utrættelig og mangeårig indsats som spejderleder.
 
"Det er jo dejligt at få en anerkendelse. Det giver en ny energi til at kaste sig ud i de opgaver som der er, ved at være spejderleder, frivillig og ulønnet" sagde årets ungdomsleder.
 
Ungdomslederprisen blev uddelt onsdag aften under det årlige møde med foreningslivet.

Bedre brandslukning med ny brandbil

Brandslukning og redningsarbejde i Gladsaxe får nu bedre vilkår.
En splinterny brandbil er nemlig ankommet til brandstationen, og den kan en hel del mere end den gamle stigevogn, fortæller brandchef Ole Nedahl:
 
"Køretøjet er monteret med en redningslift, der kan komme op i 30 meters højde og ligesom knække hen over fx et hustag. Det betyder, at vi kan nå steder, vi ikke kunne før. Der er ført hydraulik op i kurven, så vi kan benytte frigørelsesværktøj der fra. Det nye udstyr gør os også i stand til bedre at regulere vandmængden ved slukningsarbejde, sådan at følgeskader med vand i højere grad undgås".
 
De kommende måneder skal brandmandskab og værkstedspersonale lære den nye vogn at kende.
Køretøjet ventes at blive taget i brug i den daglige tjeneste sidst i december.

Kostskoleelever vækket af skraldemænd

Afhentningen af skrald meget tidligt om morgenen ved Gladsaxes skoler, førend der kommer børn til stede, har fungeret fint næsten alle steder.
 
Kun ved én skole har det skabt problemer, nemlig for eleverne på Bagsværd kostskole.
Kostafdelingens elever syntes nemlig ikke, at det er særlig sjovt at blive vækket kl. meget meget tidligt om morgenen ved larmen fra skraldespandenes låg og de store lastbiler.
 
Derfor har skraldemændene nu indvilliget i at lægge kostskolen sidst på ruten, så eleverne først bliver vækket mellem kl. seks og syv om morgenen.

DM-konditor fra Gladsaxe

Og så kan vi præsentere en vaskeægte Danmarksmester.
22-årige Andreas Overgaard fra Gladsaxe har nemlig lige modtaget den fineste pris ved DM for unge konditorer, en konkurrence der blev afholdt i Odense.
Med DM-titlen fulgte et chokoladekursus i Belgien med alt betalt, en pokal og 3.000 kroner.
Andreas Overgaard blev udlært konditor på La Glace i København sidste år og har siden arbejdet i Tivoli og
Farumhus Konditori.
Men med den fornemme titel på CVet skal snøren nok blive kastet ud efter den unge mester fra nogle af de mere kendte steder.
Her fortæller Andreas Overgaard om sine vinderkager:
 
"Det var en tre etagers kage, en dessertkage, marcipanfigurer, chokolade, is og konfekt. Mine favoritter er finsprøjtning og etagekagerne. Jeg har altid gerne villet være noget med kok eller konditor, fordi der er så gode muligheder for at være kreativ. Hvis jeg knokler på og øver mig rigtig meget, så kan der godt vinke en VM-deltagelse forude næste år".
 
Andreas Overgaards skrappeste konkurrent til mesterskabet var i øvrigt hans kæreste, som vandt sølvmedalje i Odense.