Fredag den 31. Oktober 2003


Politi optrevler bande af unge røvere

En gruppe på 10-15 unge har igennem længere tid hærget, tæsket, frastjålet og truet andre unge i 15-årsalderen i Gladsaxe.

Røveriafdelingen ved Gladsaxe politi er ved at få trevlet gruppen op - en gruppe, der formentlig står bag en længere række røverier, og som i hvert fald er blevet identificeret som gerningsmænd i tre tilfælde.

To 15-års drenge er blandt andet en oktobereftermiddag blevet jagtet ned ad Søborg Hovedgade, trængt op i en krog på Søborg Torv, hvor de fik tæsk, fik frastjålet telefoner og smykker, og siden truet til at skaffe flere telefoner og jakker.

Samme fremgangsmåde er benyttet overfor andre unge ved flere lejligheder rundt omkring i Gladsaxe, men vicekriminalkommissær Michael Sørensen mener nu at have fat i den lange ende:

"Vi har fået varetægtsfængslet to fra gruppen og har foreløbig rejst sigtelser mod yderligere fem. Og så kender vi identiteten på de øvrige, så vi er ved at have meget godt fat lige på denne gruppe. Desværre er det ved at være et udbredt fænomen blandt unge med den type røverier også andre steder i politikredsen, så afdelingen bestiller stort set ikke andet end at efterforske den slags".


Huslejestigninger bekymrer Ældrerådet

Den forestående modernisering af et stort antal pleje- og ældreboliger i Gladsaxe vil medføre mærkbare huslejestigninger for mange ældre beboere.

Det vurderer formand for Ældrerådet i Gladsaxe, Knud Ole Jensen.

"Overordnet er vi meget glade for, at man stadigvæk fokuserer på, at bringe vores pleje- og ældreboliger op på nutidsniveau. Men når det er sagt, så er vi ikke begejstret for den måde, disse ting skal finansieres på. Efter den nye lovgivning skal det være finansieret efter boligstøtteloven. Og det bevirker, at der automatisk sker en huslejestigning for de boliger, som nu bliver renoveret. Og det er vi selvfølgelig ikke så glade for. Vi ved godt, at kommunen ikken har nogen mulighed for at finansiere det på anden måde, for sådan siger loven nu engang. Men vi håber, at der fremover bliver taget hensyn til vores svage borgere, borgere som har behov for støtte i form af et større tilskud til deres bolig, når det ger bliver praktiseret", siger ældrerådsformanden.


16-årig havde samlejer med mindreårige

En 16-årig dreng fra Søborg er ved retten i Gladsaxe sluppet med en betinget dom uden straffastsættelse, selvom han blev kendt skyldig i tre tilfælde af samleje med mindreårige og fremsættelse af trusler.

Med dommen fulgte en række betingelser, som den 16-årige skal opfylde, blandt andet skal han være under skarpt opsyn af de sociale myndigheder.

Drengen var også tiltalt for at have haft samleje med en person, der var ude af stand til at modsætte sig handlingen, men på det punkt blev den 16-årige frikendt.

Den ene sag blev kørt for lukkede døre, men de øvrige forhold handler angiveligt om piger lige under og omkring grænsen på de 15 år.


Dør på klem til karantæneramt forening

Foreningen Børn og kultur i Kagsåkvarteret får nu inddraget tilladelsen til at modtage økonomiske tilskud og låne lokaler af kommunen.

Foreningen har ikke kunnet præstere noget regnskab eller bilag de seneste år, og derfor er der ingen vej udenom, siger folkeoplysningsudvalgets formand Peter Nielsen, der dog alligevel holder en dør på klem:

"Når der ikke er noget regnskab, så kan vi ikke gøre andet end at fratage foreningen retten til at få anvist lokaler og modtage tilskud i henhold til folkeoplysningsloven. Men der er ikke så mange aktiviteter i det område for børn i forvejen, så vi vil prøve at få en dialog i gang med foreningen, og få dem op at køre igen. Der er mange hundrede børn i Kagså, som har og har haft gavn af foreningen".


Posthuse snydt af checkryttere

To posthuse i Gladsaxe er på det seneste blevet snydt af kunder med falske eller spærrede checks.

Den 11. oktober gik det ud over Buddinge postkontor, hvor det lykkedes en kunde at hæve en falsk check på 4.700 kroner.

Den 16.oktober var det så Søborg postkontors tur. Her fik en mand udbetalt 1.100 kroner på en checkkonto, der siden viste sig at være spærret.

Postvæsnet har anmeldt begge sager til bedrageriafdelingen hos kriminalpolitiet i Gladsaxe.

Her skal videobåndene fra overvågningskameraerne i posthusene nu studeres nærmere og checkene skal tjekkes for, om de eventuelt kan stamme fra indbrud eller røverier.


Gospel i Søborgmagle

Søborgmagle kirke har skiftet salmesangen ud med swingende gospelmusik i denne weekend.

"Det var en tanke der startede i foråret, fordi vi gerne vil have en stor palet af forskelligartede gudstjenester i kirken. Vi ville gerne have, at folk også gik ind og blev delagtiggjort i dét, at holde en gudstjeneste. Derfor besluttede vi os for at holde gospelweekend", fortæller Frank Fischer fra Søborgmagle kirke,

Foreløbig har 40 personer meldt sig til kirkens gospelweekend som starter allerede i aften kl. 19.

Og man kan stadig nå at være med - det eneste det kræver er, at man kan lide at synge.