Tirsdag den 2. September 2003


200 indsigelser mod boligbyggeri

Det forslag, der skal give mulighed for at bygge omkring 270 nye boliger i området syd for Tinghøjvej i Gladsaxe, har medført næsten 200 indsigelser.
 
Langt de fleste indsigelser kommer fra brugere af det kommunale foreningssted, Aktivcentret, som er nervøse for deres fremtidige mødemuligheder.
Men en forudsætning for overhovedet at bygge nyt i området er, at der findes andre og velegnede lokaler til centrets mange funktioner og brugere.
Så når økonomiudvalget i dag skal andenbehandle forslaget og diskutere indsigelserne, vil brugernes idé om at lade aktivcentret stå ikke blive imødekommet.
 
De to potentielle bygherrer i det storstilede boligprojekt, Sjælsø Gruppen og MT Højgaard, vil vældig gerne udnytte bebyggelsesprocenten med 90 og så i øvrigt højst bygge i fem etager.
Det har et flertal i udvalget tidligere sagt god for ud fra den formening, at der med en lavere procent simpelthen ikke kunne tiltrækkes interesserede byggefirmaer.
 
En snes naboer til de kommende ejendomskomplekser foreslår ellers, at bebyggelsesprocenten sættes ned til mellem 60 og 75, men heller ikke disse tilkendegivelser vil blive imødekommet, når et flertal i økonomiudvalget i dag sender hele sagen videre til behandling i den næste byrådssamling.

Uenighed om ungdomsskoles håndtering af knivsag

I en politisk ugekommentar i går her i Nyhedsmagasinet kritiserede byrådsmedlem Lone Yalcinkaya fra Venstre, at en sag fra Gladsaxe ungdomsskole er blevet dysset ned.
En 16-17-årig dreng trækker efter et skænderi en brødkniv og jagter en anden elev rundt med en hel klasse som tilskuere.
Knivjagten bliver ikke meldt til politiet, og personalet får mundkurv på. Skolens ledelse har ifølge Lone Yalcinkaya ikke håndteret sagen ordentligt og har heller ikke diskuteret, hvad der kan accepteres og hvad der ikke kan.
 
Ungdomsskolens bestyrelsesformand, socialdemokraten Trine Græse, siger: "Sagen er ikke så drabelig, som Lone får den til at lyde. Den er heller ikke blevet dysset ned. Den har været behandlet på et bestyrelsesmøde, hvor alle bakkede op om skolens håndtering af den sag. Eleverne blev bortvist med det samme. Det er en del af skolens politik på området, hvilket Lone også ville vide, hvis hun var lidt flittigere til at komme til bestyrelsesmøderne".
 
(hør mere i lydudgaven af Nyhedsmagasinet tirsdag)

VM-medaljer til Bagsværdroere

Sjæl, økonomi og faciliteter.
Omtrent sådan lyder opskriften på succes, hvis man altså er roklub og til stadighed har medlemmer, der får medaljer om halsen.
Og weekendens Verdensmesterskab i Milano var ingen undtagelse for Bagsværd Roklub; to af medlemmerne vandt i letvægts toer uden styrmand og et af de fire besætningsmedlemmer i guld-fireren, som endnu en gang vandt guld, kommer ligeledes fra Bagsværd-klubben.
 
Formand for roklubben, Laust Sønderkær, prøver her at forklare, hvorfor det går så godt:
"Vi ofrer en masse tid og kræfter på især de unge mellem 12 og 14 år. Vi lægger sjælen i det, og så har vi engagerede ledere og en god økonomi, så det er en kombination af flere ting. Og så skal man selvfølgelig heller ikke glemme, hvor stor betydning Bagsværd Sø har, den er ganske enkelt uvurderlig", siger formand for Bagsværd Roklub, Laust Sønderkær.
 
De guldmedaljebehængte roere vendte hjem i går aftes, men får ikke megen tid til at hvile på laurbærrene. Om 14 dage er der nemlig Danmarksmesterskaber, hvor formanden har høje forventninger til sine medlemmer.
Der bliver dog også tid til lidt skulderklap, Bagsværd Roklub lægger nemlig i morgen lokaler til en reception for de hjemvendte roere, arrangeret af Dansk forening for rosport.
 
(hør mere i lydudgaven af Nyhedsmagasinet tirsdag)

Kontaktcafe åbner igen

Et sted, hvor man kan snakke, og hvor der bliver lyttet, selv om munden måske ikke står stille i to timer.
Det er tanken med den kontakt-café, som Gladsaxes lokale forening af Kræftens Bekæmpelse i morgen for andet år åbner dørene for.
 
Og med erfaringerne fra sidste år har organisationen fået bekræftet, at der er behov for en cafe af den slags, siger lokalforeningens formand, Kirsten Ploug:
"Der har været mennesker hver gang, så vi er ikke i tvivl om, at der er behov for et sted som vores. Selv om man også kan tale med andre om sin sygdom eller det at være pårørende, så er det jo ikke altid, at end venner gider at høre om der, så der kan man komme til os i stedet, for vi kan altid lytte til folk", siger Kirsten Ploug.
 
Kontaktcafeen åbner onsdag, det er fra klokken 18 til klokken 20 i konfirmandlokalerne ved Stengård Kirke.
 
(hør mere i lydudgaven af Nyhedsmagasinet tirsdag)

(Tro)faste biografgæster til jubilæumsfest

Gladsaxe Bio har i år 25 års jubilæum som kommunal biograf.
Det blev fejret i går aftes, og blandt jubilæumsgæsterne var nogle af de biografgængere, som er kommet trofast i biografen - lige siden dengang, der var noget, der hed Bagsværd Bio.
"Ja, og det har vi ikke fortrudt. Vi behøver aldrig skele til Københavns og Lyngbys biograffilm, for de kommer så hurtigt her i Bagsværd, og det er vi glade for. Her er mulighed for at se premierefilm, og man kan sidde og få en kop kaffe før eller efter forestillingen. Der er hyggeligt her i Gladsaxe Bio".
 
(hør mere i lydudgaven af Nyhedsmagasinet tirsdag)

Hør mere i lydudgaven af Nyhedsmagasinet