Onsdag den 3. September 2003


Trafikkaos ved skoler

"Drop bilen og få børnene på rette vej".

Sådan lyder opfordringen fra trafiksikkerhedsrådet i Gladsaxe til de mange forældre, der hver morgen og eftermiddag kører deres børn til og fra skole og er med til at skabe kaotiske forhold.

Formanden for rådet, Jan Korsgaard, siger: "Der er for mange biler på skolevejene og skolernes parkeringspladser, og det skaber trafikkaos. Trafiksikkerheden kan øges, hvis børnene i stedet tager skolebussen, cykler eller går. I løbet af kampagnen gennemgår børnene en teoriprøve og senere en praktisk prøve ude i trafikken".

Både Stengård skole og Høje Gladsaxe skole deltager i kampagnen, der slutter om godt og vel to uger.


Takststigning på institutionspladser

Det bliver ikke dyrere for børn og pensionister at komme i Gladsaxes svømmehaller det næste år.

I hvert fald ikke hvis det forslag, som ligger til politisk debat i øjeblikket, bliver vedtaget.

Det handler om takster på forskellige kommunale ydelser og tilbud, og førnævnte område er sammen med renovationsafgiften og timepriserne i motionscentret de eneste, hvor der ikke er lagt op til en stigning.

Vandet bliver samlet set en lille krone dyrere pr. kubikmeter, en vuggestueplads stiger med 65 kroner til 1.990 om måneden, og så stiger den varme mad til pensionister med en krone til nu 46 pr. måltid.

Det bliver næsten 90 kroner billigere at få hentet skrald om året – prisen kommer til at ligge på 2.206 kroner.

Forslaget til takster er blot en lille del af det store budgetmateriale, der ligger til grund for den øjeblikkelige politiske diskussion om Gladsaxes økonomi de kommende år.

I aften skal de 25 byrådspolitikere for første gang i den sammenhæng forholde sig til borgmester Karin Søjberg Holsts budgetudspil. Og vi transmitterer direkte fra byrådssalen fra klokken 18.


Strid om rettigheder til edb-program

En strid om rettighederne til et edb-program udspiller sig i disse dage i retten i Gladsaxe.

Det er edb-virksomheden Daimler Distribution på Generatorvej, der har anklaget en

38-årig mand for at have hacket sig ind i firmaets computersystem og ødelagt filer og programmer for anslået 1,4 millioner.

Manden er tidligere ansat i firmaet, og han har selv været med til at designe dét regnskabsprogram, striden handler om.

Det er nemlig aldrig blevet afklaret, hvem der har rettighederne til programmet.

Den 38-årige mener, det er ham, og derfor er det også helt naturligt, at han en gang imellem, fra sin egen computer, går ind i programmet og tjekker, at det fungerer som det skal.

Firmaet derimod, er overbevist om, den anklagede bevidst har ændret og ødelagt filer i programmet, så det ikke længere kan bruges optimalt.

Der falder dom i sagen på fredag.


Omstridt planteskole er landbrug

Aldershvile Planteskole er blevet til en landbrugsejendom.

Det konkluderer Naturklagenævnet i sin seneste afgørelse, og har dermed fundet nye veje i lov-junglen til at undgå, at planteskolen skal fjerne den 1600 kvadratmeter store glastilbygning, som i snart mange år har været en torn i øjet på blandt andre naboer.

Men planteskolen har aldrig været en landbrugsejendom, fastholder Gladsaxelisten, som mener at klagenævnet bruger usaglige argumenter.

For med den afgørelse falder planteskolen ind under landbrugsloven og dermed bliver den lokalplan, som Gladsaxe kommune har vedtaget, med et snuptag lovlig.

Og på den måde slipper byrådsmedlemmer såvel som planteskole for mere besvær, mener

Gladsaxelisten, der nu klager til Folketingets ombudsmand:

- Naturklagenævnet har før brugt argumenter, der har været grebet ud af den tomme luft, senest i en sag omkring Bagsværd Bymidte. Og da sagde ombudsmanden, at det var stærkt kritisabelt, og det tror jeg, han vil gøre i denne sag også. For at et stykke jord kan være omfattet af jordbrugsloven skal der være en bestemmelse derom i matriklen, og ifølge både kommunens tinglysningskontor og Kort- og Matrikelstyrelsen er der ikke nogen bestemmelser om det på Aldershvile Planteskole, siger Gladsaxelistens John Damm Sørensen.


Tyske venner i byen

Gladsaxe er særdeles populært rejsemål, når Berlin-Wilmersdorfs venskabsbyforening tager på tur.

De tyske venner er lige nu afsted på den traditionelle, årlige venskabsbyrejse, som denne gang går til…Gladsaxe. Og det er der flere gode grunde til, fortæller Katrin Lück, formand for venskabsbyforeningen i Wilmersdorf:

"For det første er det præcis 35 år siden, Wilmersdorf og Gladsaxe indgik den her venskabsbyaftale. Og så prøver vi jo at besøge alle vore venskabsbyer år efter år, og så var turen kommet til Gladsaxe".

Vennerne fra Wilmersdorf er i byen til på fredag.

(hør mere i lydudgaven af Nyhedsmagasinet onsdag)


Folkekor i kirken

I morgen aften er der premiere på et nyt tilbud til sangglade borgere.

Organist i Bagsværd kirke, Jørgen Elgård Frederiksen fortæller:

"Vi synger jo alt for lidt sammen i vores kultur. Og nu har vi ligesom sat gang i nogle ting i Bagsværd kirke for de unge, vi har startet en musikalsk legestue og vi har vores pigekor. Og så synes vi det ville være godt at lave et forum, hvor der også var noget for de voksne".

Bagsværd kirkes nye Folkekor mødes altså første gang i morgen aften, og herefter er der korsang i kirken den 1. og 3. torsdag i måneden.

Og det er ikke nødvendigt at tilmelde sig på forhånd – man kan bare møde op i kirken.

(hør mere i lydudgaven af Nyhedsmagasinet onsdag)