Fredag den 5. September 2003


Ligestilling i svømmehal

Hvis ikke Gladsaxe kommune kan få dispensation fra ligestillingsloven og ligebehandlingsloven til udelukkende at lade kvinder få adgang i særlige tidsrum til Bagsværd svømmehal, så indfører kommunen bare særlige svømmetider kun for mænd.
B
aggrunden for problematikken er et ønske fra en gruppe muslimske kvinder om at få en time i hallen uden mænd, som de ikke må vise sig for i badetøj.
Et stort flertal i svømmehallens brugerbestyrelse har sagt god for den ekstra svømmetime, men sagen er gået langt videre, nemlig både til byråd og såmænd også, på foranledning af Dansk Folkeparti, til flere ministerier.
 
På tirsdag er det politikerne i idrætsudvalgets tur til at debattere sagen. Og de skal vurdere, om der både skal reserveres særlig tid til kvinder, og, i ligestillingens tegn, også særlig tid til mænd.
Men den holder ikke, mener Klaus Kjær, byrådsmedlem for Dansk Folkeparti: "Hvornår skal vi så lave specialtider for børn, gamle eller rødhårede, det er jo skruen uden ende. Vi mener det her er i strid med lov om ligestilling af mænd og kvinder. Med det nye forslag er det bare nærmest dobbelt op".

Knivoverfald på bodega

En 41-årig mand blev natten til i går snittet i armen med en stor brødkniv efter at have smidt en fuld 46-årig marokkaner ud fra Mørkhøj Bodega.
Den herboende afrikaner havde flere gange klappet nogle af de kvindelige gæster bagi mod deres vilje, og på et tidspunkt blev det for meget for den 41-årige, der på opfordring gelejdede han den fulde gæst ud.
Marokkaneren gik imidlertid hjem og hentede en brødkniv, som han vendte tilbage til bodegaen med. Her overfaldt han manden, der havde smidt ham ud, men fik kun uddelt nogle få hug, inden han blev overmandet og overladt til tilkaldt politi.
Den 41-årige fik et enkelt dybt stiksår i den ene arm.
Marokkaneren blev sat på fri fod torsdag eftermiddag, men vil senere få sit overfald behandlet i retten.

Ø: Byråd må tage afstand fra busnedskæringer

Truslen om forringet service på ni buslinier får nu Enhedslisten til at tage sagen op i Gladsaxe byråd.
Emilce Nielsen, liste Øs medlem af byrådet, begrunder her, hvorfor hun vil have byrådet til at tage kraftig afstand til nedskæringerne, når de 25 lokalpolitikere mødes igen på onsdag:
 
"Gladsaxe byråd må opfordre politikere i HUR til på ny at drøfte konsekvenser af nedskæringsplanen og rette henvendelse til deres partifæller i regeringen og Dansk Folkeparti, som har fjernet et tilskud på 100 mio. kroner, og kræve tilskuddet genindført".

Både ja og nej til amt

Nedlæg eller sammenlæg blot amterne – bare ikke lige det amt, jeg selv bor i.
Sådan mener et flertal af de godt 1.000 personer, som Gallup har spurgt om deres forhold til den regionale struktur.
 
240 af de adspurgte bor i Københavnsområdet, og 55% af dem går ind for en nedlæggelse af amterne. Men når de samme bliver spurgt, om Københavns amt skal nedlægges eller sammenlægges, så går kun 33% ind for den tanke.
Oven i købet mener hele 65%, at de politikere, der er valgt til amtsrådet, er bedre til at sikre udviklingen end borgmestre i et kommunalt fællesskab vil være det.
 
Meningsmålingen er bestilt af Amtsrådsforeningen og skal bruges som led i bestræbelserne på at sikre amterne en plads i den fremtidige amts- og kommunalstruktur, som en af regeringen nedsat kommission i øjeblikket tænker nærmere over.
Signalerne fra regeringen går i denne tid mest i retning af en nedlæggelse af amterne.

Hundeejere i slåskamp

Et stik med en kniv tæt på hjertet og slag med en kødøkse – det blev en del af resultatet, da nogle af de faste hundeluftere fra Værebro Park i Bagsværd sidst i juni tørnede sammen i den nærtliggende Smør- og Fedtmose.
Det hele startede med, at en stor Rottweiler angreb og bed to mindre hunde. De respektive hundeejere fulgte lige i trop og kom som følge af angrebet op at slås indbyrdes. Sagen blev dog ikke afsluttet med lidt gensidig delen øretæver ud.
 
Dagen efter mødtes kombattanterne nemlig igen. Ejeren af de små hunde havde til lejligheden bevæbnet sig med en kniv og en kødøkse, som han benyttede flittigt, blandt andet altså med et stik nær hjertet på ejeren af Rottweileren.
Han havde til dagens begivenheder medbragt to kammerater, der slog og sparkede den kniv- og kødøksebevæbnede mand på kroppen og i hovedet.
 
Da politiet kom til stede på kamppladsen fandt de de tre kammerater i besiddelse af ulovlige våben, en gaspistol med patroner og en machete.
Fjerdemanden, altså ham med de små hunde, havde også ulovlige våben på sig foruden et kvantum euforiserende stoffer.
Alle fire har været sigtet efter straffelovens paragraf om særlig rå, brutal eller farlig karakter – en paragraf, der kan give op til seks års fængsel.
 
De tre var for retten i Gladsaxe i denne uge. To blev frifundet og en slap med en bøde.
Om to uger skal den sidste, ham, der stak med kniven og som siden har siddet varetægtsfængslet, stilles for retten.

Optimistiske folkedansere

Folkedansen i Gladsaxe har fået en tiltrængt opblomstring, efter at de lokale folkedanserforeninger i Søborg og Gladsaxe fusionerede sidste år.
"Ja, der er jo kommet en optimisme i medlemskredsen. Når medlemstallet i en del år har været nedadgående, så breder der sig en pessimisme, men nu er optimismen vendt tilbage", fortæller formand for Folkedanserforening Gladsaxe - Søborg, Bent Grølsted.
 
Foreningen har i øjeblikket ca. 100 medlemmer. Og folkedanserne har netop i denne uge taget hul på en ny sæson.
Folkedanserne mødes hver onsdag aften på Stengård skole – og alle er velkomne.
 
(hør mere i lydudgaven af Nyhedsmagasinet fredag)

Hør mere i lydudgaven af Nyhedsmagasinet