Mandag den 8. September 2003


Forstærket debat om boliger på græsplæne

850 Søborgensere har foreløbig skrevet under på en protest mod det byggeri på en græsplæne på Søborg Parkallé, som et boligselskab er interesseret i at stå for.

Planen er at opføre seniorboliger, som er en af tidens hotte boligformer.

Politisk står sagen lige på vippen i Gladsaxe byråd. Ti socialdemokrater, en SFer og en radikal er sikre stemmer for, mens den borgerlige fløj er imod. Dermed står stemmetallet lige 12-12, og presset på den udslagsgivende stemme, SFeren Ole Rasmussen, er derfor stort.

Men for socialdemokraten Erling Schrøder er sagen klar, og de mange protester gør ikke det store indtryk: "For mig er spørgsmålet, om man vil have hundetoiletter eller seniorboliger – jeg vælger boligerne. Jeg kommer forbi græsplænen hver dag, og der er jo aldrig nogen, der sidder der. Selve alleen med træerne bliver jo også stående, det er kun stykket bagved, som skal bruges til boliger. Vi kunne selvfølgelig godt forsøge at ændre kommuneplanen, så vi kunne bruge nogle af de ledige erhvervs-grunde til boligbyggeri, men jeg tror ikke, at der er politisk stemning for den ændring".

De protesterende borgere i Søborg har indkaldt til offentligt møde torsdag den 18. september, hvor der vil være indlæg fra naturfredningsforeningen, eventuelt fremmødte byrådspolitikere og borgerne.


Samarbejde mellem skoler og virksomheder

I næste uge er alle skoler og virksomheder i Gladsaxe inviteret til konference på rådhuset.

Leder af skole- og ungdomsvejledningen i Gladsaxe, Leif Pedersen, siger:

"Konferencen er indledningen til vores styrkede samarbejde med virksomhederne i Gladsaxe. Vi har bedt Noemi Katznelson fra RUC om at sætte fokus på unges forventninger til arbejdet, som vi kan få en fælles oplevelse af, hvad er de unges forventninger til det arbejde, de kommer ud til. Og vi vil følge op med yderligere konferencer i løbet af 2003 og 2004". fortæller altså Leif Pedersen.

(hør mere i lydudgaven af Nyhedsmagasinet mandag)


Libaneser sigtes i Gladsaxe for bedrageri i Tjekkiet

En overraskelse i form af en sigtelse for bedrageri er på vej til en 24-årig libaneser, bosiddende på Solnavej i Søborg.

Den 24-årige besøgte i februar i år et lille skisportssted i Tjekkiet, hvor han sammen med en kammerat lejede skiudstyr for 10.000 kroner.

Han betalte et lille depositum og foreviste et, hvad der siden skulle vise sig, falsk dansk kørekort som legitimation samt falsk opholdsadresse på feriestedet.

Ekspedienten fattede mistanke til de to og fulgte efter dem fra udlejningsbutikken. Han kunne konstatere, at de gik ind på et andet pensionat end det opgivne, og han tilkaldte derfor det tjekkiske politi.

Da de nåede frem, var skiudstyret allerede pakket ned og de to klar til afgang mod Danmark.

Udstyret blev taget tilbage, og den 24-årige og hans kammerat blev afhørt og siden løsladt.

Selv har de formentlig glemt alt om sagen, men i fredags modtog Gladsaxe politi anmeldelse og sagsakter fra de tjekkiske kollegaer. Den 24-årige vil derfor snart modtage en sigtelse for bedrageri til retslig efterfølgelse her i landet.


Japanske venner på Søborg skole

I foråret var en 9. klasse fra Søborg skole på besøg i Gladsaxes japanske venskabsby Taito.

Og i fredags fik en lille delegation fra Taito så lejlighed til at besøge Søborg skole.

Skoleinspektør Mogens Almgren-Jensen siger om den japanske venskabsforbindelse:

"Det er utrolig godt, vi har været meget glade for samarbejdet med Taito. Og det er stadig sådan, at der bliver e-mailet mellem Søborg skole og Taito. Og jeg håber, at det fremover vil lykkes at besøge hinanden".

(hør mere i lydudgaven af Nyhedsmagasinet mandag)


Strid om edb-rettigheder udsat

Retssagen mod en 38-årig tidligere ansat i Gladsaxe-virksomheden Daimler Distribution er tilsyneladende så kompliceret, at den er blevet udsat til slutningen af oktober.

Den 38-årige er anklaget for at have hacket sig ind i firmaets computersystem og ødelagt filer og programmer for 1,4 millioner kroner. Det er den 38-årige selv, der har været med til at designe det regnskabsprogram, som hele striden handler om. Det er nemlig aldrig taget patent på programmet.

Sagen startede i retten i Gladsaxe i sidste uge, og den fortsætter igen til oktober.