Torsdag den 11. September 2003


Revideret budgetudspil på vej

De politiske forhandlinger om Gladsaxes budget de kommende år er stadig i den indledende fase.
I aftes blev det andet samlede møde med repræsentanter for alle partier i byrådet holdt.
 
"Foreløbig er alle med. Vi går lidt tættere på, hver gang vi mødes, og onsdag havde vi endnu en god drøftelse om budgettet og om de ønsker, som er fremsat både under 1.behandlingen og under mødet i søndags. Og på baggrund af de udmeldinger der har været, vil jeg på søndag komme med et revideret udspil, som jeg håber vi på søndag kan blive færdig med, så vi har et godt budget for de kommende år", siger Gladsaxes socialdemokratiske borgmester, Karin Søjberg Holst.
 
(hør mere i lydudgaven af Nyhedsmagasinet torsdag)

Intensiv udnyttelse af gammelt erhvervsområde

Det gamle erhverskvarter syd for Tinghøjvej skal omdannes til et moderne byområde med etageboliger og kontor- og servicevirksomhed.
Og i går aftes vedtog Gladsaxe byråd det kommuneplantillæg, der gør det muligt.
Foreløbig har to potentielle bygherrer meldt sig under fanerne med hver deres projektforslag, der begge opererer med en bebyggelsesprocent på 90 og boliger i op til fem etager.
 
Dermed er der lagt op til en alt for intensiv udnyttelse af området, mener blandt andet Dansk folkeparti og Det konservative folkeparti, som vil have bebyggelsesprocenten sat ned til 50.
"De går ind for at bygge, og samtidig vil de sætte nogle rammer, der gøe det umuligt. Enhver kan jo sige sig selv, at man ikke kan bygge med en bebyggelsesprocent på 50 på det areal. Det er en økonomisk umulighed", sagde Venstres Bjarne Rasmussen.
 
"Det er klart at de her forslag fra entreprenørerne går i top, der er jo penge i den her sag for dem. De kan tjene mange penge, hvis man udnytter bebyggelsesprocenten med 90 eller mere. Men det er vel ikke vores opgave at tilrettelægge et boligområde efter en masse private interesser", sagde Lars Abel.
 
(hør hele boligdebatten på radioens hjemmeside under byrådsmøder)

Badetid for kvinder vedtaget

Et enigt idrætsudvalg i Gladsaxe har vedtaget at reservere en time ugentligt i Bagsværd svømmehal til brug udelukkende for kvinder.
Førend dørene bliver åbnet skal der dog opnås dispensation fra ligestillingsloven, der sætter kønnene lige, hvad den særlige reservation jo ellers er det modsatte tegn på.
 
I ligestillingsministeriet siger eksperten på området, konsulent Kirsten Fastrup: "det er første gang, at en sådan sag bliver rejst, og der er derfor heller ikke nogen erfaring med, om der kan gives dispensation. Det skal højere op i systemet. Men en måde at opnå ligestilling på er at reservere en time også for mænd. Så er der jo i hvert fald kønsmæssig ligestilling og så er lovens bogstav fulgt".
Det er også lige, hvad idrætspolitikerne regner med at gøre. Får de ikke dispensationen, så er de nemlig indstillet på at indføre en særlig badetime kun for mænd.
 
Men dermed er det ikke slut.
Beskæftigelsesministeriet skal nemlig også involveres og give dispensation i forhold til det arbejdende personale i svømmehallen, der i de omtalte timer kun må være af samme køn som de svømmende personer.
Eksperten i dét ministerium er på tjenesterejse og har derfor ikke været at træffe for en kommentar.
 
Men at det sidste ord i badetidsproblematikken ikke er sagt, ja det skal Dansk Folkeparti nok sørge for. Partiet vil nemlig, ifølge byrådsmedlem Klaus Kjær, formentlig nok igen indbringe både svømmehallens brugerbestyrelses opbakning til den særlige badetid og nu også idrætsudvalgets for byrådet.

Falske bombetrusler på dagen

Gladsaxe politi er ikke i særligt beredskab i anledning af dagen i dag, den 11. september, datoen, hvor terroren mod World Trade Center blev forøvet.
Men både på selve dagen og i dagene omkring har der siden 2001 været indgivet flere falske anmeldelser om bomber forskellige steder i politikredsen.
 
"Et fast indslag er en skole i Ballerup, hvorfra der både i 2002 og i år har været indtelefoneret trusler. Der er åbenbart tale om bogligt svage elever, der ikke er helt klar til terminsprøven og derfor benytter lejligheden. Vi kan næsten ikke tolke det anderledes. Men der er desværre også andre, der syntes det er sjovt, at bruge dagen til den slags. Vi tager opgaverne som de kommer og har ikke nogen særlig bemanding i dagens anledning", siger vagthavende hos Gladsaxe politi, Gert Krogstad

Svenske teatergæster

På næste fredag er der repremiere på musicalen Cabaret på Gladsaxe Teater.
Denne gang er det den svenske musicalstjerne Peter Jöback, der spiller den mandlige hovedrolle som konferencieren.
 
Og det har medført stor opmærksomhed – ikke mindst fra den svenske verdenspresse, fortæller teaterchef Flemming Enevold.
 
"Vi er det teater i Danmark, der har flest svenske publikummer, især til vores musikforestillinger. Der er en enorm interesse fra Sverige nu og det er klart også fordi Peter er med".
 
(hør mere i lydudgaven af Nyhedsmagasinet torsdag)

Storkøb af AB-aktier

Han har forstand på stilladser og ejendomme – og måske også fodbold.
I hvert fald har direktør i aktieselskabet OS-Holding, Torben Oldenborg, tirsdag købt 99.857 b-aktier i fodboldklubben AB, fremgår det af en meddelelse til Københavns Fondsbørs.
Onsdag blev storkøbet fulgt op af investering i yderligere 1.500 stk. aktier.
 
Dermed er eneejeren af OS-Holding med blandt andre datterselskaberne DK Stilladser og Oldenborg Stilladser i henholdsvis Herlev og Gladsaxe blevet ejer af i alt 7,27 % af samtlige aktier i AB.
 
Med den store økonomiske interesse er det ikke usandsynligt, at Torben Oldenborg snart er at finde som medlem af bestyrelsen i AB A/S.

Hør mere i lydudgaven af Nyhedsmagasinet