Fredag den 12. September 2003


Usikre legepladser

På 68 legepladser for småbørn på kommunale institutioner i Gladsaxe bør der som minimum udføres sikkerhedsarbejde for 1,5 millioner kroner, men allerhelst laves et kvalitetsløft, der vil koste i omegnen af 9 millioner.
Det vurderer en arbejdsgruppe, der har gennemanalyseret seks institutioner, som giver et dækkende billede af samtlige småbørnslegepladser.
 
Den fysiske sikkerhed halter altså efter, konstaterer arbejdsgruppen, som også peger på, at den nuværende sikkerhedsinstruktion ikke er tilstrækkelig, og at den enkelte institutionsleders vidensniveau om sikkerhed ikke er acceptabelt.
 
Børne- og kulturforvaltningen, hvis ansvarsområde legepladserne hører under, skal derfor finde en model for, hvordan sikkerhedsopgaver løses bedst fremover.
Det kan ske ved årlige kurser for lederne, særlige aktiviteter for hele institutioner med fokus på legepladskultur og udvikling.
 
De usikre legepladser skal drøftes i børne- og undervisningsudvalget på tirsdag.

17-årig truet til 14 indbrud i Mørkhøj

Kriminalpolitiet i Gladsaxe har anholdt gerningsmanden bag 14 indbrud på skoler og især institutioner i Mørkhøj i forsommeren.
 
Manden er 17 år gammel og fortæller til politiet, at han er blevet truet til at begå kriminaliteten af en anden 17-årig.
De kender hinanden fra en hashklub i Mørkhøj-området og angiveligt skulle han være blevet truet med at blive slået ihjel, hvis ikke han udførte indbruddene.
De to 17-årige er uenige på det punkt, men har i øvrigt begge erkendt den lange række af kriminelle forhold.
 
Anklagemyndigheden har ikke villet varetægtsfængsle den formodede bagmand, da han har erkendt, og dermed kan politiet formentlig ikke komme videre i den del af efterforskningen, der går på at spore kosterne fra indbruddene.
Tyvene er specielt gået efter computerudstyr i de kommunale bygninger i Mørkhøj.

Klap i og hør efter!

Det er filosofien bag en lyttermødemodel, som Socialforskningsinstituttet har benyttet overfor forældre til handicappede børn.
Flere forældre er godt utilfredse med kommunernes håndtering af deres sag, og oplever systemet som et større problem end handicappet.
 
Seniorforsker Steen Bengtsson fra instituttet står bag rapporten om metoden, der skal give socialforvaltningerne større chance for at opfange kritikken og bruge den konstruktivt: "Forældrene inviteres til et møde og får lov at fortælle om, hvad de synes om kommunens service, og så sidder de ansvarlige i forvaltningen et par timer, lytter og holder selv mund. Forældrenes holdninger bliver sammenfattet skriftligt af kommunen, som finder ud af, hvordan det kan komme til at fungere bedre. Det er så ikke nok blot at informere forældrene, de skal selv komme til rette med deres situation og danne netværk.
 
I socialforvaltningen i Gladsaxe kommune har man ikke hidtil brugt den form for brugerundersøgelse, men socialdirektør Jane Torpegaard syntes, at modellen lyder spændende: "Nu har jeg kun lige hørt om modellen, men det lyder meget spændende, og jeg vil vende det med mine medarbejdere. Metoden, tror jeg, vil også kunne anvendes overfor andre grupper end lige forældre til handicappede. Det er sundt bare at sidde og lytte, og måske kan vi umiddelbart udfra nogle af ønskerne give en anden betjening, uden at skulle bringe det helt til tops".
Steen Bengtssons rapport om lyttermødemodellen udkommer i dag.

Kommunal støtte til H.C.Andersen-musical

En uvurderlig reklame for Gladsaxe Kommune.
Det mener et stort flertal af byrådet bliver resultatet af Gladsaxe Teaters kommende satsning.
I anledning af H.C.Andersens 200-års dag i 2005 opføres musicalen "HCA – 24 timer i en digters liv". Gladsaxe Teaters ambitiøse bud på fremtidens musical.
Musikken skal komponeres af store verdensstjerner som f.eks. Elton John og Björk, og selve forestillingen bliver en blanding af popmusik, ballet og moderne bevægelsesteater.
 
På sit møde tidligere på ugen besluttede byrådet at støtte projektet med 600.000 kroner.
Kun Dansk Folkeparti gik imod beslutningen:
"Uanset hvor godt og ambitiøst projektet er, så er Gladsaxe Teater altså en privat virksomhed, som i forvejen får støtte af Gladsaxe Kommune. Og nu vil man så, udover den sædvanlige årlige støtte, også have 600.000 til at gennemføre projektet. Den mener jeg ikke, vi kan medvirke til. Vi får jo heller ikke del i overskuddet, når der er succes", sagde Dansk Folkepartis Klaus Kjær.
 
Venstre, derimod mener, de 600.000 er godt givet ud:
"Venstre ser det som et projekt, der giver Gladsaxe en enorm prestige og en kæmpe reklame ud over alle grænser. Det er et positivt projekt, og 600.000 for reklame det er ikke meget mere end en helsides annonce i Berlingerne. Og det er langt under den kommunale informationsafdelings budget", sagde Venstres medlem af Kultur- fritids- og idrætsudvalget, Kim Wessel-Tolvig.
 
(hør mere i lydudgaven af Nyhedsmagasinet fredag)

Toptrænede elever klar til idrætsdag

1500 toptrænede skoleelever mødes i dag ved Gladsaxe Sportscenter.
Det er Skolernes Idrætsdag, og denne gang er det 6.-9.klasserne, der dyster i bl.a. svømning, håndbold og bowling.
 
Inspektør på Marielyst skole, Jørn West Larsen, siger:
"Eleverne er helt klart meget glade for, at vi har en idrætsdag, De kommer sammen med nogle elever fra andre skoler og de får lov til at prøve nogle idrætsgrene, som de normalt ikke dyrker".
 
(hør mere i lydudgaven af Nyhedsmagasinet fredag)

Hør mere i lydudgaven af Nyhedsmagasinet