Tirsdag den 16. September 2003


Skattelettelser og skolekantiner

En skattenedsættelse på 0,1 procent. Bedre kantineforhold på skolerne og flere penge til ældrepleje.
Sådan lyder en del af indholdet i den budgetaftale, som et stort flertal af Gladsaxe byråd netop har indgået.
Kun Dansk Folkeparti er ikke med i aftalen:
"Der blev ikke givet den mindste smule indrømmelse til Dansk Folkeparti omkring mærkesagerne. Vi fik intet igennem. Vi kommer selvfølgelig med et ændringsforslag til 2. behandlingen af budgettet, og der tager vi selvfølgelig også vores mærkesager med. Og det vil økonomisk være lige så godt og sammenhængende som den aftale, partierne har indgået", siger Klaus Kjær fra Dansk Folkeparti.
 
Peter Brooker fra SF siger:
"En ting vi har lagt meget vægt på, det er klubdemografi. Der kommer flere børn i klubberne, og så er vigtigt, at der bliver flere ressourcer. Især set i lyset af at der er sket et fald på 15 % i antallet af pædagogtimer pr. barn ift. for 15 år siden", siger Peter Brooker.
 
Også enhedslisten er godt tilfreds med budgetaftalen.
"Det er et budget, hvor der ikke er nedskæringer, og hvor der er nogle forbedringer. Der bliver flere hænder til at passe gamle og syge. På ældreområdet bliver der afsat 10 mio. næste år til pleje. Og der bliver afsat penge til at bygge kantiner og aulaer på skoler. Det er et ønske, skolerne har haft i lang tid. Så der er en del ting, vi er glade for", siger Emilce Nielsen.
 
Heller ikke Det radikale venstre havde store problemer med at tilslutte sig aftalen:
"Allerede oplægget var jo meget flot og godt, så derfor var det ikke afsindigt svært at gå med til. Mange af de sager vi gerne ville have igennem kom igennem – kantiner på skolerne f.eks. Og noget der var ekstra dejligt og ramte mit grønne hjerte var det grønne aktivitetshus", siger den radikale formand for Gladsaxes miljøudvalg, Lis Smidsholm.
 
Det konservative folkeparti glæder sig især over, at der også denne gang er blevet plads til en lille skattelettelse på 0,1 procent.
"Vi er meget tilfredse med at kunne fortsætte linien fra sidste år, hvor vi jo fik sat skatten ned med 0,1 med nu yderligere 0,1, så der nu er en nedsættelse på 0,2 procent. Vi er meget tilfredse med den markering, at skattetrykket i Gladsaxe, som har været meget højt igennem årene, det nu bevæger sig nedad", siger den konservative Lars Abel.
 
(hør mere i lydudgaven af Nyhedsmagasinet tirsdag)

Hør mere i lydudgaven af Nyhedsmagasinet