Mandag den 22. September 2003


Rensning af sø igen udsat

Oprensningsprojektet i Bagsværd sø hænger tilsyneladende i en tyndere og tyndere tråd.
For anden gang er et nyt forslag til renseprocessen nemlig blevet udsat politisk i miljøudvalget.
Dermed har det lange udsigter, førend roerne igen kan få den internationalt godkendte dybde under bådene, og søen slippe af med det forurenede bundslam.
 
Sidste år måtte et af de store ingeniørfirmaer i Danmark, der var hyret til at komme med løsningsforslag til oprensningen, give fortabt.
Siden er den kommunale teknikforvaltning i Gladsaxe kommet med et forslag, som der altså igen bliver stillet spørgsmålstegn til og ved.
 
Miljøudvalgets formand, den radikale Lis Smidsholm, siger om fremtiden for en oprenset sø: "Uha, det er ikke godt at vide. Det er ikke helt som at starte forfra, men med den her fornyede spørgelyst, så kan det godt vare 20 år mere, førend søen er renset, selvom det ikke ligger til mig at være pessimist".

Sikkerhed på legepladser forbedres

Sikkerheden på de kommunale småbørnslegepladser skal nu bringes i orden.
Den socialdemokratiske formand for Gladsaxes børne- og undervisningsudvalg, Trine Græse, siger:
"Nu er det ikke noget stort problem vi har. Vi har lavet en gennemgang af 6 legepladser, og der er kommet nogle gode idéer til, hvordan man kan forbedre legepladskvaliteten. Derudover har man så fundet ud af, at vores legepladser ikke alle sammen overholder de nyeste standarder for sikkerhed. Det betyder ikke, at vores legepladser generelt er farlige, men hvis vi tager de nye standarder og går den igennem, så er det nogle småting rundt omkring, som skal laves".
Der er 68 småbørnslegepladser i Gladsaxe, og en arbejdsgruppe vurderer, at der skal udføres sikkerhedsarbejde for minimum 1,5 millioner på legepladserne.
 
(hør mere i lydudgaven af Nyhedsmagasinet mandag)

Flertal imod byggeri på græsplæne

Et forslag om at bygge senioregnede boliger på en græsplæne ved Søborg Parkallé vil formentlig blive stemt ned i Gladsaxe byråd.
Stemmerne for, henholdsvis imod et byggeri har hidtil stået 12-12.
Det sidste og 25. medlem af byrådet, SFeren Ole Rasmussen, har hele tiden hældt til at støtte protesterne mod byggeriet, men har samtidig udtrykt usikkerhed om sin endelige stillingtagen.
Men sådan er det ikke mere. "Der er mange aspekter i den sag. Et af dem er, at jeg selv er blevet valgt på, at der ikke blev lyttet til borgerprotester i sin tid omkring skraldet i Gladsaxe. Hvis ikke jeg nu lyttede til protesterne mod byggeriet her, så ville jeg fremstå useriøs. Noget andet er, at Socialdemokraternes gruppeformand Erling Schrøder forrige mandag meddelte, at han er ligeglad med protestskrivelser, dem kan man få hvem som helst til at skrive under på. Når de har den holdning, så tager jeg den anden og holder med de protesterende".

Fra bedragerier i banken til bistandshjælp

En 21-årig mand blev onsdag anholdt ved BG-bank i Bagsværd, da han for anden gang i samme uge ville forsøge at svindle sig til penge fra en andens konto.
 
Dagen inden var det lykkedes bedrageren at hæve 700 kroner fra en konto, som han havde fået kendskab til ved et tyveri tidligere på året.
Onsdag stod den 21-årige så igen i køen i banken for at gentage succesen. Men personalet genkendte ham fra dagen før og tilkaldte politiet.
Det opdagede han tilsyneladende, for han forlod køen og banken, men udenfor var politifolk nået frem, og han blev anholdt.
 
Den 21-årige er kendt for en lang række lignende forhold i København, angiveligt begået, fordi han ikke er i det sociale system mere.
Ved politiets mellemkomst har hans hjemkommune, som er Ishøj, nu igen taget ham under socialvæsenets vinger, tilbudt ham jobtræning, alternativt bistandshjælp.
Dermed skulle han så forhåbentlig være ude af den kriminelle cirkulation.

Krav om scoretavler

Superligaklubbernes hjemmebaner skal have nye scoretavler.
Det kræver DBU, der selv stiller med to nye tavler, en til hver ende af stadion. Samtidig betaler DBU 50% af udgiften op til 100.000 kroner til etablering af tavlernes placeringssted.
 
Men tilskuddet forslår langt fra, viser en undersøgelse af omkostningerne på Gladsaxe stadion.
Her vil det nemlig komme til at koste i omegnen af 300.000 kroner at få lagt kabler i jorden og sat støttestolper op, så tavlerne ikke blæser omkuld.
 
Umiddelbart er det fodboldaktieselskabet AB, der hænger på regningen, men da stadion er kommunalt og også bruges af andre klubber, så kan Gladsaxe kommune blive inddraget scoretavlerne.

Populær pensionistklub

I sidste uge tog Nannaklubben hul på en ny sæson.
Og interessen for den lokale pensionistklub ja den er stor, fortæller leder af klubben, Grethe Slivsgaard.
"Der var jo indmeldelse på rådhuset i mandags, og der var rigtig mange medlemmer der kom og meldte sig ind. Og jeg har også haft en hel del telefonopringninger fra nye og gamle medlemmer, som ikke havde mulighed for at komme på rådhuset, men som også gerne vil indmeldes".
 
(hør mere i lydudgaven af Nyhedsmagasinet mandag)


Hør mere i lydudgaven af Nyhedsmagasinet