Torsdag den 25. September 2003


Ingen ansøgninger fra sporten

Ingen af Gladsaxes idrætsforeninger ønsker tilsyneladende at få fingrene i den pulje på 200.000 til nye initiativer, som blev oprettet ved årsskiftet.
 
Det undrer formanden for sportens fællesorganisation, FIG, som ikke har nogen forklaring på, hvorfor der ikke er kommet nogle ansøgninger fra sporten.
"Jeg er dybt forundret. Det er en tendens, vi har set over et par år, at der har været færre ansøgninger, men at det fuldstændig skulle dø hen i år, det undrer mig meget, og jeg ved ikke hvorfor".
 
Den nye initiativpulje er på 200.000 kroner og eneste ansøgningskrav er, at der er tale om nyt projekt.
Hvis puljen ikke er tømt den 1. november, så bliver restbeløbet ført tilbage til aftenskole- og foreningsområdet.

Gladsaxe skal ikke hjælpe grænsegængere

Der bliver alligevel ikke noget grænseoverskridende skattearbejde i Gladsaxe.
Kommunen havde ellers lagt billet ind på at være den kommune i hovedstadsområdet, der lagde hus til et såkaldt grænsegængercenter.
 
Grænsegængere er de skattepligtige borgere, der bor i Danmark og arbejder i Sverige, eller svenskere, der tjener deres penge i Danmark.
 
Der er cirka 16.000 skatteborgere, der bor i Sverige og tjener til livets ophold i en af de danske kommuner øst for Storebælt. Og i stedet for at de enkelte kommuner hver især skal betjene de pågældende borgere, så skal et centralt grænsegængercenter i stedet håndtere alle henvendelser fra dem.
Den tjans havde Gladsaxe kommune altså søgt om at bestride, men er blevet vraget til fordel for to andre kommuner, der ligger tættere på Sverige, nemlig København og Helsingør.

Motion for hele familien

Der står motion på skemaet for elever og forældre i 5.C på Egegård skole de kommende uger.
Klassen er nemlig tilmeldt et nyt projekt, som skal være med til at påvirke motionsvanerne i hjemmet.
"Dét, det handler om er, at de skal udfylde nogle skemaer derhjemme og holde øje med, hvad de laver af motion. Og jeg forventer, at det giver større fokus på dét at bevæge sig", siger
idrætslærer på Egegård skole, John Nielsen.
Familiemotion er et tilbud til alle 5.klasser i Københavns Amt.

Anmelder sigtet for bedrageri

Bedrageriafdelingen ved Gladsaxe politi sigter nu en 20-årig mand for falsk anmeldelse.
I november sidste år fortalte han politiet, at hans pung med kørekort og visakort var blevet stjålet.
I dagene efter anmeldelsen var der en livlig trafik på kortet, og der blev købt varer i Danmark og Sverige for 19.500 kroner.
 
En af anmelderens kammerater blev anholdt og sigtet for tyveri af kort og efterfølgende bedrageri, men nægtede ethvert kendskab.
Dog havde han et forklaringsproblem omkring en mobiltelefon, han havde købt på kortet.
 
Politiets teori går nu på, at de to venner har delt i porten, og onsdag blev også anmelderen, den 20-årige, afhørt og sigtet i sagen.

Kvinderne bestemmer

Gladsaxe bliver mere og mere feminin, og de nyeste tal viser, at også på ledende stillinger i Gladsaxe kommune har kvinderne efterhånden sat sig på magten.
Således er 65 procent af kommunens ledere kvinder.
 
Det kan konstateres ved den seneste ligestillingsredegørelse for de ansatte ved Gladsaxe kommune.
Lige som for to år siden, da sidste måling blev foretaget, er tre ud af fire kommunalt ansatte kvinder.
 
Det er især indenfor social- og sundhedsområdet, at den mandlige del af befolkningen er i undertal, her er omkring hver tiende medarbejder mandlig, mens lærerfaget er det område, der tiltrækker flest mænd, helt præcist 41 procent.