Tirsdag den 30. September 2003


Ø siger nej

Flere elever i amtets gymnasier, mindre forberedelse for lærerne, besparelser på specialundervisningsområdet og nedskæringer på de tre sygehuse i Københavns amt.

Det er de grunde, som Enhedslistens enlige medlem af amtsrådet har for ikke at stemme for det budgetforslag, som alle de medlemmer af amtsrådet ellers betegner som "præget af en dyb ansvarlighed for at fastholde og udbygge den udvikling, der har præget amtet igennem de seneste år".

Men den form for ansvarlighed vil Enhedslistens Pia Boisen gerne have sig frabedt:

"Ord er jo taknemmelige, men jeg synes ikke, det er ansvarlig politik, jeg har i stedet foreslået, at amtet ikke betaler så meget af på sin gæld. Men det er kun kortsigtet, på lang sigt har vi brug for flere penge", siger Pia Boisen, der som den eneste ud af Københavns Amtsråds 31 medlemmer ikke står bag budgetforliget, der formelt først vedtages den 9. oktober.


Elever besatte gymnasium

Eleverne på Gladsaxe gymnasium nedlagde i går kl. 12 arbejdet, altså undervisningen, og gik i aktion mod nedskæringerne på gymnasieområdet.

Det blev besluttet på et ekstraordinært elevrådsmøde mandag morgen.

Eleverne lader sig igen undervise fra i dag, men er ellers parate til nye aktioner, om nødvendigt.

Det siger en af de aktionerende, Peter fra Gladsaxe gymnasium: "Det er noget nyt, at vi besætter vores gymnasium. Men det hedder sig altid, at vi strejker bare fordi, vi vil holde fri. Men det er ikke rigtigt. Og for at markere det, så bliver vi på skolen. Vi er også parate til nye aktioner for at få politikerne til at høre efter og lade være med at skære ned på vores uddannelser".


DNA kan afgøre drabssag

Den drabssigtede 23-årige mand, der fredag blev anholdt i et sommerhusområde ved Gørlev, nægter sig skyldig og vil i øvrigt ikke udtale sig til politiet om skuddramaet ved Rundgården i Søborg for godt og vel en måned siden.

Den 23-årige er, ligesom sin medsigtede, blevet varetægtsfængslet i isolation frem til den 9. oktober, hvor fængslingen enten skal forlænges eller også skal der falde dom.

Den medsigtede, en 21-årig mand, blev selv såret ved drabet, og har netop fået opereret det tredje og sidste projektil ud. De to første kunne uden de store komplikationer fjernes fra lår og side, mens det sidste havde boret sig ind i bækkenet og krævede kirurgisk ekspertise fra Rigshospitalet.

Kriminalpolitiet mangler stadig vidneudsagn fra og omkring selve drabet, og har trods uddeling af løbesedler og mange besøg hos beboerne i Rundgården ikke fået fat i afgørende vidner.

Derfor kan sagen blive afgjort på DNA-spor, som der til gengæld er mange af.


Fokus på alkoholisme

"Jeg drak, uden at vide, at jeg drak. Jeg startede om morgenen med en kylling og fortsatte så dagen og aftenen igennem. Men jeg mente ikke, at jeg drak. Jeg havde ikke gjort op med mig selv, at jeg lider af benægtelsens syge".

Benægtelsens syge, som også kaldes alkoholisme, fortæller her et medlem af fællesskabet, AA, Anonyme Alkoholikere.

I udsendelsesrækken Livet i Gladsaxe, som sendes tirsdage kl. 7.30 og onsdage kl. 12.30 fortæller to anonyme alkoholikere om deres liv med og siden uden alkohol.


Tilskuerne bliver stadig hjemme

Det kan godt være, at AB´s cirka 1.200 fans er blevet mere tilfredse med de ydre forhold til superligaholdets hjemmekampe, men flere tilskuere er der er ikke kommet ud af den undersøgelse, som den professionelle klub foretog sig blandt medlemmerne af fanklubben.

En række initiativer er på det seneste sat i værk, primært til glæde for den trofaste skare i fanklubben, der blandt andet har fået et fast tilholdssted på restaurant Bolden og "øl til fornuftige priser", men det kan ikke lokke flere tilskuere til.

Og det er der en ganske simpel forklaring på, mener informationschef i AB A/S, Henrik Lønhart:

"Så længe, at det der foregår på banen ikke er godt nok, kan vi ikke lokke tilskuere til, og rent pointmæssigt må vi jo sige, at det ikke har været godt. Men hvis vi begynder at score, tror jeg også at vi kan få flere tilskuere", siger Henrik Lønhart.

Blandt de nye initiativer er konkurrencer i halvlegen, en aftale med Hovedstadens Udviklingsråd om flere busser ved hjemmekampene og mulighed for at møde den nye cheftræner Henrik Jensen.

Det sker i øvrigt i aften i loungen på Gladsaxe Stadion klokken 19.30. For ikke medlemmer af fanklubben koster det 50 kroner, men så får man også et medlemskab af AB Forever med i prisen.