Torsdag den 1. April 2004


Dronningens fortjenstmedalje til John Damm Sørensen

Gladsaxelistens John Damm Sørensen er blevet indstillet til Hendes Majestæt Dronningens Fortjenstmedalje i sølv.
Det plejer ellers kun at være offentligt ansatte, der indstilles og som oftest også modtager medaljen.
Men Majestæten, eller rettere hendes Hofmarskallat, har tilsyneladende fået øje på den lokalpolitisk engagerede John Sørensens navn i sager hos mange af statens råd og nævn.
Derfor er det en både overrasket og benovet kommende medaljemodtager, vi har talt med.
"Jeg er både målløs og samtidig meget benovet. Det er endnu så nyt, at jeg ikke helt har fundet ud af, hvad det hele egentlig går ud på. Men det vil jeg som sædvanlig undersøge helt til bunds, førend jeg finder ud af, om jeg skal takke ja eller bede mig fri".
Ifølge Hofkalenderen skal John Damm Sørensen, sammen med medaljemodtagere fra det øvrige land, i audiens hos Majestæten den 21. april.

Støjhandleplan mere konkret

Gladsaxe-borgerne skal have noget konkret at forholde sig til, når den støjhandleplan, som skal vedtages senere på året, bliver sendt i offentlig høring.
Det besluttede et flertal af økonomiudvalget i denne uge.
SF´s Peter Brooker siger:
"Vi har jo haft gang I støjhandlingsplanen igennem længere tid i trafik- og teknikudvalget. Og borgmesteren har nu foreslået at der skulle ske en konkretisering af planen når den skulle ud til borgerhøring og offentlig debat. Og det synes økonomiudvalgets medlemmer var en rigtig god idé. Fordi det betyder, at der måske bliver nogle konkrete forslag som man som borger kan forholde sig til. Og det er måske lettere end 30 sider hvor der er en del teknik", siger SF´eren Peter Brooker, medlem af økonomiudvalget og formand for trafik- og teknikudvalget.

Nye virksomheder får ekspertbistand

For første gang tilbyder kommunen nye virksomheder og iværksættere individuel
ekspertbistand.
"Vi inviterer iværksættere og nyetablerede virksomheder til at komme på rådhuset, hvor vi i rådhushallen har opstillet et panel af rådgivere som kan hjælpe iværksættere og nye virksomheder med at bane vejen til en succesfuld virksomhed. Det er vores opgave. Den vej kan være lang og trang, og det håber vi, vi kan afhjælpe en lille smule ved at lave det erhvervsservicepanel som nu starter for første gang i aften", fortæller erhvervschef Mille Stilling.
Det er klokken 18 der er Erhvervsservice på rådhuset. Herefter er den 1. torsdag i måneden til og med sommerferien, hvor det nye tilbud skal evalueres.

600 skolebørn til præsentationskoncert

600 skolelever er i dag inviteret til koncert i Høje Gladsaxe skoles festsal.
Axel Lasthein-Madsen fra musik- og billedskolen fortæller om præsentationskoncerten:
"Vi gør det i forbindelse med udsendelsen af den nye brochure til skoleåret 2004 – 2005, hvor eleverne kan melde sig til undervisning i musik- og billedskolen".