Fredag den 2. April 2004


Bankrøver fik fem års fængsel

Den 36-årige mand, der stod bag to af de seneste røverier mod postkontoret i Mørkhøj, er blevet idømt fem års ubetinget fængsel.
Manden, der hidtil er ustraffet, har desuden tilstået tre andre fuldbyrdede røverier i Københavnsområdet samt et røveriforsøg.
Den 36-årige blev anholdt den 16. februar ved en bank i Måløv, hvor opmærksomme borgere fik mistanke til manden, der udviste besynderlig adfærd, inden han fik begået røveriet.
Politiet kom til og fik under afhøringen af manden efterhånden kædet ham sammen med i alt fem røverier.
Det var en større privat gæld, der fik den ellers ustraffede 36-årige mand til at begå bankrøverierne.

Nominering af sportstalenter

Tre unge idrætsudøvere i Gladsaxe er nomineret til FIGs talentpris 2004.
FIG, Fællesrepræsentationen af Idrætsklubber i Gladsaxe, indstiftede prisen i 1990, hvor cykelrytter Rikke Sandhøj Olsen var første prismodtager.
Prisen består af et kontantbeløb på 1.500 kroner samt et årskrus med inskription på en sølvplade.
FIGs forretningsfører, Arne Fogt, fortæller her om årets kandidater: "Vi har nomineret 13-årige bordtennisspiller Kenneth Bech fra Gladsaxe Handicapidræt, enerkajakroeren Emil Løvenrose på 15 år fra Kanoklubben 361 og endelig 15-årige Emil B. Sørensen fra Gladsaxe Ishockey".
Vinderen vil blive hædret den 19. april ved FIGs repræsentantskabsmøde.

Til forsvar for forsvaret

Folk & Forsvar i Københavns amt har genvalgt Erling Schrøder som lokalformand for organisationen.
Erling Schrøder er i Gladsaxe ellers mest kendt som socialdemokrat og socialudvalgsformand, men den forsvarsivrige formand er altså også i front hos Folk & Forsvar, der netop har startet en landsdækkende protestindsamling.
"Vi er gået i gang med en underskriftindsamling, hvor forsvarspositive borgere, der går ind for bevarelse af værnepligt og hjemmeværn, kan tilkendegive deres holdning. Med underskrifterne håber vi at kunne påvirke forsvarsministeren og regeringen med støttepartier i forhold til det kommende forlig om forsvaret".

Indvielse af udvidet genbrugsstation

I dag er der indvielse af en nymoderniseret genbrugsstation på Turbinevej.
"Med den her udvidelse får vi en meget større plads. Og det giver bedre mulighed for at overskue pladsen. Der bliver meget bedre trafikafvikling og så får vi mulighed for at sortere meget bedre fordi vi kan have mange flere containere til forskellige affaldstyper. Det vil sige at vi kan få en bedre genanvendelse af det affald der kommer", siger Pia Vendelholdt Christensen fra kommunens affalds- og genanvendelseskontor.
Genbrugsstationen bliver indviet af borgmester Karin Søjberg Holst klokken 14 i eftermiddag.

Skoleelever laver filmmarathon

Der er film på stribe, lige fra solen går ned til solen går op...
I nat inviterer 10. klassecentret til fillmmaraton i Gladsaxe Bio:
"Vi har arbejdet med det her lang tid. Vi har skullet lave en masse flyers og plakater og vi har været ude i en masse klasser og fritidsklubber for at gøre reklame for arrangementet. Og det har været et stort arbejde".
Filmmarathon starter klokken ét minut i midnat og så er der ellers film lige til den lyse morgen…

Medaljespøg

- og så var der ellers i går temmelig mange royale i Gladsaxe, der gerne så kongehuset nedlagt.
Holdningsskiftet kom efter, at Radio Gladsaxe havde bragt nyheden om, at Gladsaxelistens John Damm Sørensen stod til at modtage Hendes Majestæts fortjenstmedalje for uegennyttig indsats for lokaldemokratiet.
En nyhed, der fik morgenkrydderen til at havne det forkerte sted hos dem, der ikke lige var opmærksomme på datoen i går, den 1. april.