Tirsdag den 13. April 2004


Restauranter: Halvdelen arbejder sort

Der arbejdes, trods flere aktioner fra told- og skats side, stadig sort i stor stil på restauranter og pizzeriaer i Gladsaxe.
Før påske besøgte skattefolkene 30 virksomheder, hvor det blev konstateret, at op mod halvdelen arbejdede sort.
Fire ansatte stak af, da de fik øje på kontrollørerne. En enkelt prøvede at udgive sig for at være gæst på restaurationen, men havde svært ved at forklare, hvorfor han optrådte på et ophængt foto af nogle medarbejdere iført arbejdstøj med restaurantens logo.
Mindst 37 af de arbejdende personer er på dagpenge eller anden form for overførselsindkomst og har altså samtidig modtaget løn fra virksomheden.

Skolebestyrelse: Problematisk finansiering af studietur

Den årlige studietur på 10. klassecentret er måske snart et saga blot.
Det er nemlig både dyrt og vanskeligt at finansiere turene fortæller formand for skolens bestyrelse, Martin Mouritsen:
"Skolen vil gerne have en international dimension. I den her tid hvor Europa kommer nærmere og nærmere så er det vigtigt, at eleverne kommer ud i verden og ser, hvad der foregår. Hovedformålet er at styrke elevernes faglige og sociale kompetencer. I dag finansierer vi studieturene delvis over skolens budget og delvis indgår eleverne i forskellige aktiviteter hvor de samler penge ind ved diverse fællesarrangementer, f.eks. caféaftener, fester osv. Problemet er, at hvis eleverne skal bruge så meget af deres tid til at skrabe penge sammen for at skolen kan opretholde en studietur som en del af sit tilbud, så går det ud over undervisningskvaliteten fordi eleverne skulle helst bruge deres tid på undervisningen i stedet for at samle penge ind til studietur".

Konservative: Information til debat

Den konservative gruppe i Gladsaxe vil have den kommunale informationspolitik og kommunikationsstrategi taget op på byrådsniveau.
Der står ellers et enigt økonomiudvalg bag den netop vedtagne politik.
Henrik Sørensen, konservativt byrådsmedlem, forklarer her, hvorfor partiet vil have sagen sat på byrådsdagsordenen:
"Der er et par ting, som vi mener, byrådet skal tage stilling til. Kommunen er ikke en privat virksomhed, der skal sælge de gode historier. De kan være gode nok, men borgerne har også krav på at høre de høre de dårlige".
Gladsaxe byråd mødes i morgen aften.

Fremtidsseminar i Værebro

Debat om Værebro Park bebyggelsens fremtid.
Formand for afdelingsbestyrelsen, Egil Dræger, fortæller om det nye boligseminar i Værebro:
"Vi står i et vadested på en eller anden måde. Vi har været igennem en stor bygningsrenovering og vi har lavet et stort boligsocialt arbejde. Og nu er der behov for at kigge lidt fremad".