Fredag den 16. April 2004


Oprensning af Bagsværd sø udsat

Det storstilede oprensningsprojekt i Bagsværd sø er udsat på ubestemt tid.

Usikkerhed omkring rensningsmetoden kombineret med en tocifret millioninvestering fra Gladsaxe kommunes side har fået partierne bag sidste års budgetforlig til at slå bremserne.

Det besluttede 23 byrådsmedlemmer på et møde onsdag aften.

På samme møde blev der givet grønt lys til at bruge lidt flere penge på det nye aktivcenter på Telefonvej, undersøge andre muligheder for en ny skøjtehal og konkretisere en sammen- og udbygning af Gladsaxe bio og Bagsværd bibliotek, siger borgmester Karin Søjberg Holst (S).

Formanden for FIG, sportens organisation i Gladsaxe, Ole Lindskov, har denne kommentar til den nye udvikling omkring Bagsværd sø: "Det er trist, at denne sag bliver trukket i langdrag, og at det politiske flertal bag en oprensning nu er væk. Det er trist for miljøet og søen, og tæt på at være en katastrofe for rosporten. Jeg tror, at vi snart vil se eliteroerne kigge sig om efter andre steder, og Team Danmark placere deres center et andet sted".


Effektiv indsats mod mobning

En aktiv indsats mod mobning på Gladsaxe skole har båret frugt.

For et års tid siden iværksatte skolens elevråd en stor spørgeskemaundersøgelse i alle klasser.

Undersøgelsen viste tydeligt, at der var problemer med mobning på skolen, fortæller næstformand for elevrådet, Ena Cosovic:

"De ældre klasser havde bl.a. lidt svært ved at omgås socialt med de små elever. Der manglede gensidig respekt. Større grupper af børn gik efter nogle lidt mere stille børn og fandt nogle ting, de kunne mobbe med. Da vi så, at der var et problem, gik vi over til de store klasser for at få deres syn på problemet og vi spurgte de små klasser hvad man kunne gøre for, at mobning ville holde op. Så vi prøvede at få en bred synsvinkel og spørge de forskellige elever. Og i dag ser det godt ud. Fordi vi har fået etableret kontakt med de forskellige lærere og fået fortalt, at vi mente, der var et problem med mobning. Så fik vi lavet en mobbepolitik, nogle retningslinier som alle, både elever og lærere, skal følge. Og de retningslinier er blevet fulgt meget nøje".

I forbindelse med arbejdet med den nye mobbepolitik er skolen også blevet mere opmærksom på undervisningsmiljøet og på hvordan eleverne trives i klasserne, fortæller Ena Cosovic fra elevrådet på Gladsaxe skole.


Miljøpris til Gladsaxes ældste hus

I eftermiddag uddeler Gladsaxe Miljøforening årets miljøpris.

Og prisen går i år til kommunens, efter sigende, ældste hus, Haspegårdshuset på Frodesvej:

"Det er et ganske ydmygt lille hus, det er formentligt et landarbejderhus. Og at tænke sig at der i denne kommune, hvor man ellers har været så hårdhændet overfor alt der hedder historie, der har sådan et lille hus overlevet. Og vel at mærke på private præmisser", siger formand for Gladsaxe Miljøforening, Arne Hermann.

Der er prisoverrækkelse klokken 16 i eftermiddag og det foregår ved Haspegårdshuset på Frodesvej 41 i Bagsværd.


Traditionsrig gymnastikopvisning i sportshallen

400 toptrænede gymnaster er i morgen samlet i Gladsaxe sportscenter.

Traditionen tro markerer Gladsaxe Idrætsforenings gymnastikafdeling sæsonafslutningen med en stor forårsopvisning:

"Det er en gammel tradition og man hygger sig sammen og ser, hvad de andre hold i foreningen har lavet", fortæller formand for gymnastikafdelingen, Mette Pedersen.