Mandag den 19. April 2004


Tilfredshed med mad og hjemmehjælp

Hjemmehjælpen fungerer tilfredsstillende i Gladsaxe. Det mener 80% af modtagerne af hjælpen, hvad enten det er et privat firma eller kommunens folk, der yder den.
Det viser en brugerundersøgelse på ældreområdet, som også fortæller, at der er stor tilfredshed med den mad, pensionister kan få enten på omsorgscentrene eller bragt ud.
Men socialudvalgsformand Erling Schrøder (S) er ikke bange for, at den store tilfredshed kan gå hen og blive en sovepude, siger han til Nyhedsmagasinet, "Vi vil selvfølgelig følge området tæt, også selvom vi ikke får nogle klager".

Grundejere: Veje og fortorve i sørgelig forfatning

Gladsaxes veje, fortorve og stier er det helt store emne når grundejerne i aften mødes med byrådet.
Kommunens veje og fortorve "er efterhånden i en sørgelig forfatning" og "direkte farlige" mener flere grundejere, bl.a. har Stengårdens grundejerforening modtaget mange klager over huller i veje og fortorve, som især er til gene for ældre, gangbesværede og svagtseende.
Mere om grundejernes årlige møde med byrådet i Nyhedsmagasinet i morgen.

Klager til EU over dispensation

Gladsaxelisten klager nu til EU-kommisionen over Københavns amt.
Amtet har i forbindelse med det kommende byggeri af Gyngemosepark givet bygherren
dispensation til at bygge ved en mindre sø ved Tv-byen.
Men Gladsaxe-listen har sammen med en biolog og en repræsentant for Danmarks
Naturfredningsforenings lokalafdeling undersøgt vådområdet og konstateret, at der lever
spidssnudede frøer i området. Og de er beskyttet af et EU-direktiv.
Københavns amt har tidligere været ude at besigtige stedet men har ikke fundet nogen fredede frøer. Til det siger biolog Kåre Fog:
"Så vidt jeg forstår, så har de været ude at kigge på det og sagt at det ikke så ud til at være egnet. Jeg tror de ikke de har lavet en egentlig undersøgelse af, om der er frøer tilstede. Og så vidt jeg forstår, så er sagsbehandlingen foregået i vinterhalvåret hvor man selvfølgelig ikke kan finde frøer".

Nye fokusområder for SF-Gladsaxe

Børn og unge, boliger og trafik samt integration, så har du SF i Gladsaxe i en nøddeskal.
I hvert fald har partiet på den netop holdte generalforsamling valgt at sætte fokus på de områder for næste års politiske arbejde. Det oplyser partiet i en pressemeddelelse.
På det politisk strategiske plan vil SF også begynde at planlægge, hvordan der kan opnås maksimal indflydelse ved den konstitueringsaftale, der skal finde sted efter kommunalvalget 2005.
På generalforsamlingen blev Poul Reher Jensen genvalgt som formand, ny i bestyrelsen er Susanne Palsig Jensen, der sidder sammen med Flemming Holmstrøm, Gunnar Svendsen og Andreas Røpke.

Prisoverrækkelse på Frodesvej

Gladsaxe Miljøforening har uddelt årets miljøpris.
Prisen gik til Haspegårdshuset - efter sigende Gladsaxes ældste hus.
Det tidligere landarbejderhus ligger på Frodesvej i Bagsværd og ejes i dag af familien Krogh-Nielsen:
" Det er jo ikke en moderne bolig, verden er lidt anderledes derinde, der er lavt til loftet, der er ikke albuerum som man ellers kender det. Men vi har lært at leve med det", fortæller familien.
Gladsaxe Miljøforenings miljøpris blev overrakt til ejerne af Haspegårdhuset i fredags.

Gymnaster mødtes

Godt 400 gymnaster var i weekenden samlet til sæsonafslutning og opvisning i Gladsaxe sportshal.
"Man får jo set hvad hinandens hold laver. Det får man ikke set til hverdag, fordi man er ude på forskellige skoler i kommunen. Så det er altid rart", sagde formand for Gladsaxe Idrætsforenings gymnastikafdeling, Mette Pedersen.