Mandag den 26. April 2004


Forbedret brandsikkerhed

Den generelle brandsikkerhed i Gladsaxe er tilsyneladende blevet bedre.
I hvert fald viser statistikken over brandsyn foretaget i 2003, at langt flere virksomheder og institutioner har fået bedømmelsen ’tilfredsstillende’ i forhold til året før.
Brandchef Ole Nedahl siger konkluderende om de 367 syn, der blev gennemført sidste år: "Der er sket en bedring, ikke bare i 2003, men også set hen over en årrække. Der er færre tilfælde med utilfredsstillende sikkerhed og mange flere med tilfredsstillende".
Til gengæld er den stadig gal med for mange unødvendige udrykninger via de automatiske alarmeringsanlæg, selvom der er indført et gebyr på 3.500 kroner for en blind alarm.
"Omvendt har anlæggene også sørget for, at vi kom til stede, når der reelt har været opstået en brand, så de virker også efter hensigten", siger Ole Nedahl.
Der er i dag tilsluttet 128 automatiske brandalarmeringsanlæg på brandvæsenets vagtcentral.

FIG: Det er nu der skal smedes

Fortsat opbakning til planerne om et mere struktureret samarbejde mellem sporten og Gladsaxes erhvervsliv.
Senest har det lokale erhvervsråd diskuteret forslaget om et Team Gladsaxe, fortæller en
optimistisk formand for fællesrepræsentationen af idrætsforeninger i kommunen,
Ole Lindskov:
"Jeg tager tilbagemeldingerne som meget positive. Nu tror jeg "bare" der ligger det lange seje træk foran os hvor vi skal sætte projektet i søen og få erhvervslivet involveret i foretagendet her. Det bliver det helt store arbejde, at få det her arbejdet ind i firmaernes budgetter og ind i det kommunale budget. Så det er nu, der skal smedes", siger Ole Lindskov, formand for FIG.

Tynd kop te i Bagsværd

Det er den tyndeste kop te, han har set i tre år.
Det siger medlem af kultur-, fritids- og idrætsudvalget i Gladsaxe, socialdemokraten John Althoff-Andersen, om den dagsordentekst, der vedrører en udbygning af Bagsværd bibliotek sammen med biografen i Bagsværd plus et par etager nye boliger: "Overordnet er der tale om salami-fortætning. Det har andre sagt i anden sammenhæng omkring boligbyggeri. Selve dagsordenen mangler i indstillingen klar stillingtagen til økonomi, hvad er det vi som byrådsmedlemmer binder os op på og pådrager os et ansvar omkring, og hvad er det, vi lover i forhold til bygherren. De ting skal være klarlagt, ellers vil ikke kunne stemme for et så omfattende ombygningsprojekt".
Sagen diskuteres i dag på et møde i kultur-, fritids- og idrætsudvalget.

Sundhedsklinik i Søborg gøres permanent

Et toårigt forsøg med en sundhedsklinik i Søborg distrikt for ældre medborgere er mundet så succesrigt ud, at klinikken nu overgår fra at være et forsøg til at være et permanent tilbud.
Klinikken er fysisk placeret på omsorgscentret Kildegården, og siden starten i september 2002 er ældre, der især ønsker råd om kosten eller hjælp til sårpleje strømmet til.
De fleste borgere, der bruger tilbudet, er over 80 år.
I klinikkens åbne rådgivning søger flest hjælp til kostvejledning, som nævnt. Derudover er det spørgsmål om fysioterapi, inkontinens, hjælpemidler og støtte i sorg og krise, der ydes rådgivning omkring.
De visiterede, altså henviste, sygeplejeydelser falder, foruden sårskift, indenfor ydelser som salvebehandling, medicindosering og indsprøjtninger.

Børnearbejde på Søborg skole

Næsten samtlige elever på Søborg skole måtte i sidste uge droppe undervisningen til fordel for hårdt, fysisk arbejde:
"Vi har haft om børnearbejde, hvordan det er i fremmede lande og hvordan de lever osv. Vi har været ude på forskellige værksteder, bl.a. har vi prøvet børnearbejde. Vi skulle sidde i en rundkreds og lave bogmærker. Det er rigtig hårdt, man kommer ikke på toilettet og vi fik kun et lille krus vand og et lille stykke brød og man måtte ikke noget, lærerne gik rundt med en pisk og så blev man sat i skammekrogen hvis man var fræk", fortæller Helena og Nanna fra 6.b. på Søborg skole.

Satser på musikken

39-årige Jacqueline Larsen, med tilnavnet Lucky Jacque, er født og opvokset i Afrika, men
flyttede i 1990 til Danmark og Høje Gladsaxe. Og for fem år siden besluttede hun sig for at satse alt på musikken:
"Kommer jeg til at leve af det vil jeg selvfølgelig blive glad, men jeg er mere interesseret i at fortælle. Der er nogle ting, jeg gerne vil fortælle mennesker, f.eks. har jeg skrevet et nummer der hedder "give love and hope". Og jeg vil være glad, hvis jeg kan røre nogle mennesker med min musik". Lucky Jacques andet album "a piece of my mind" udkommer i næste måned.