Torsdag den 29. April 2004


Forslag til ny struktur får overvejende positiv modtagelse

Tildelingen af flere ansvarsområder til kommunerne ved den kommende strukturændring bliver ikke overraskende positivt modtaget af byrådspolitikerne i Gladsaxe.
Formand for socialudvalget, Erling Schrøder, socialdemokraterne, siger om regeringens udspil:
"Vi mener selv vi kan klare mange af de sociale opgaver, som i øjeblikket er delt mellem amt og kommune og hvor vi f.eks. i forbindelse med grundtakstmodellen ligger og diskutere, hvem der skal betale. Det slipper vi for, når vi får det ind under kommunen. Vi får bl.a. hele genoptræningen, det forebyggende arbejde. Så der er nogle lettelser forude ".
 
Børne- og undervisningsudvalgets formand, socialdemokraten Trine Græse, ser frem til, at specialundervisningen nu kommer til at ligge under en offentlig myndighed. Gråzonerne, hvor amt og kommune ikke helt kan blive enige om, hvem der er ansvarlig, undgås, og samlet vil det give en bedre service.
 
Fra miljøudvalgets formand, den radikale Lis Smidsholm, er der ligeledes kun positive tilkendegivelser. Natur- og miljøopgaver lægges helt og aldeles ud i kommunerne, og formanden ser ingen problemer i, at det er samme politikere og embedsfolk, som er økonomisk afhængige af eksempelvis et stort firmas tilstedeværelse i kommunen, der skal give samme firma alle miljøgodkendelser.
 
Formanden for trafik- og teknikudvalget, SF´eren Peter Brooker, er ikke videre begejstret for regeringens udspil, men ser dog visse muligheder på vejområdet.
"Jeg synes det kan være meget fornuftigt, hvis Gladsaxe Kommune, hvad det ser ud til, skulle overtage hovedvejssystemet. Nogen vi også kunne uden en kommunalreform. Alle sidevejene er kommunale veje og det er da lidt besværligt når man skal have amtet indblandet når man f.eks. skal diskutere om en bager på Søborg Torv skal have lov til at køre varer ind", siger
Peter Brooker, formand for trafik- og teknikudvalget.
 
Det har desværre ikke været muligt at få kontakt til borgmester Karin Søjberg Holst og kultur-, fritids- og idrætsudvalgsformand Peter Nielsen, der begge er på udlandsrejser.

Røveri mod tobaksforretning

Gladsaxe politi efterlyser vidner i forbindelse med et særligt farligt røveri begået mod
Bygadens Vin & Tobak, Herlev Bygade, mandag eftermiddag.
Røveren var udlænding, mellem 23 og 27 år, ca. 187 cm. høj og kraftig af bygning.
Han var iført en sort vindjakke med hvide striber, lyse bukser og lyse sko, og han var
maskeret med en sort hat med hvidt Nike-logo i nakken. Under røveriet var han bevæbnet med en afkortet jagtgevær, og de to kunder og ekspedienten blev så bange, at de løb ud af forretningen og gemte sig på kirkegården over for.
Efter røveriet forsvandt gerningsmanden i en blå personbil med et registreringsnummer
startende med NE 26.
Gladsaxe politi har telefonnummer 39 69 14 48.

Trafikkaos i vente på ringvej

I dag åbner varehuset Harald Nyborg på Gladsaxevej, og det forventes at skabe trafikkaos på ringvej og tilstødende veje.
I dagens anledning af vejafdelingen i Gladsaxe kommune ensrettet Rosenkæret fra Gladsaxevej. Den fører til parkeringskælderen under Harald Nyborg.
Færdselsbetjente er udkommanderet til at få det hele til at glide lidt nemmere.
Men da der åbnede en Harald Nyborg i Glostrup afstedkom det trafikalt kaos, og det må nok også imødeses i Gladsaxe i dag.