Fredag den 30. April 2004


Krav til og ønsker for Gladsaxe sportscenter

Selvom fodboldklubben AB, hvad meget i øvrigt taler for, skulle rykke ned i 1. division, så vil Dansk Boldspil Union, DBU, stadig stille krav om forbedringer på Gladsaxe stadion i 10 millioner-kroners-klassen.

Stadions, der lægger græs til enten superliga eller 1. division, skal nemlig fremover være forsynet med varme i banen, større lysstyrke, større spillerbokse, overdækning af spillernes adgang til selve banen, større resultattavler og udvidelse af faciliteter til dopingkontrol og pressens folk.

For Gladsaxe stadion betyder det en anlægsudgift på 9,9 millioner samt en årlig driftsomkostning på 250.000 kroner.

Hvor stejlt DBU vil stå på stadionforbedringerne er endnu ikke helt klart, men kun to-tre stadions i landet lever allerede nu op til unionens ønsker.

Brugerbestyrelsen ved Gladsaxe stadion og sportscenter har da også selv masser af forslag til, hvordan der kan bruges penge på nødvendige ting: Græsklipperen til en halv million trænger til at blive udskiftet, lyset på grusbanen skal øges, det vil ligeledes koste en halv million, og så trænger både tennisbaner og gulv i badmintonhal til en kraftig renovering. Også her vil der være tale om udgifter på flere hundrede tusinde kroner.

Forslagene skal drøftes politisk i forbindelse med de kommende års budgetlægning.


Overgang fra amt til stat vækker glæde

Retor på Gladsaxe amtsgymnasium, Mogens Skjoldager, kan næsten ikke få armene ned af bar jubel over perspektivet om, at gymnasierne i den nye strukturreform skal overgå fra amterne til staten.

Det vil være en enorm fordel for gymnasierne at få ensartede forhold landet over i stedet for som nu, hvor der både på landsplan og indbyrdes i det enkelte amt er stor forskel på tildelingen af kroner pr. elev.

Gladsaxe gymnasium kunne i år oprette 2½ klasse mere efter sommerferien – så mange har søgt gymnasiet. Hele 347 kommende gymnasieelever har i år forsøgt at få plads på Gladsaxe gymnasium, hvilket gør gymnasiet til det i særklasse mest søgte i amtet.

(Hør mere i lydudgaven af Nyhedsmagasinet)


500 idrætsfolk til Gladsaxe Games

500 idrætsfolk fra ni lande har meldt deres ankomst når der i næste måned er Gladsaxe Games.

Det er første gang det internationale idrætsstævne for børn løber at stabelen og Arne Fogt fra FIG, sportens fællesorganisation, siger om tilslutningen: "Det er jo fantastisk, det er vi meget stolte over".

Gladsaxe Games starter lørdag den 29. maj.


Gladsaxe Teater satser ungt

Gennemsnitsalderen på tilskuerrækkerne i Gladsaxe Teater får nok et hak nedad den kommende sæson.

Igen har teatret to totalteaterforestillinger på plakaten. Repertoiret bliver først offentliggjort i denne uge, men på rollelisten står bl.a. Sofie Lassen-Kahlke, stjerne for en aften-vinderen James Sampson, Louise Lolle fra popstars-projektet EyeQ og Iben Hjejle og mon ikke det kan lokke de unge en tur i teatret…

Gladsaxe Teater gik i øvrigt ud af indeværende sæson med en egenkapital på 3 millioner kroner og er derfor i stand til at satse ekstra stort på den kommende sæson.


Musik på rådhuset

På søndag er der masser af musik på rådhuset, når Gladsaxe Symfoniorkester giver koncert.

Solisten er Christian Kliber som startede med at spille klaver da han var 7 år gammel og gik på Gladsaxe Musikskole. I dag studerer han på musikkonservatoriet i København:

"Griegs klaverkoncert er den første klaverkoncert jeg spiller med orkester. Og så er det jo hyggeligt, at det er sammen med Gladsaxe Symfoniorkester".

Koncerten er i rådhushallen klokken 16 søndag, og der er fri entré.