Mandag den 2. August 2004


Travlt politisk efterår

Fra denne uge bliver der, efter sommerpausen, for alvor igen pustet liv i de politiske aktiviteter.
Og der er store punkter på den politiske dagsorden i Gladsaxe her i efteråret.
"Vi skal i gang med budgetforhandlinger, med planstrategi og så nåede regeringen lige inden sommerferien at få et forlig omkring strukturreformen og det skal vi selvfølgelig også kigge på", siger
Gladsaxes borgmester, socialdemokraten Karin Søjberg Holst.
Sidste år blev der indgået et meget bredt budgetforlig i Gladsaxe. "Det er min bestræbelse at vi igen får en så bred aftale som overhovedet muligt, det er godt for både byrådet og for borgerne", siger borgmesteren.
Planstrategien bliver ikke alene en politisk opgave. I øjeblikket er planstrategien til offentlig debat og der er foreløbig indkaldt til fire borgermøder i løbet af efteråret. "Jeg håber borgerne vil slutte op omkring disse møder", siger Karin Søjberg Holst, som i øvrigt gæster programmet Den varme stol her på frekvensen på onsdag, hvor emnet er fremtidens Gladsaxe, planstrategi 2004.

38 forurenede grunde på amtets liste

Jorden under Bagsværd Hovedgade 79 er så forurenet, at grunden figurerer øverst på amtets prioriterede liste over grunde, der skal ryddes op på de kommende år.
I alt 38 grunde i Gladsaxe optræder på amtets liste, på de 36 er der konstateret grundvandstruende forureninger; de 10 inden for områder med særlige drikkevandsinteresser.
Og allerede i år går amtet i gang med at afværge på den gamle renserigrund på Bagsværd Hovedgade, der ligger nær ved Bagsværd vandværk.
Den årlige liste fra Københavns amt beskriver den planlagte indsats på forureningsområdet frem til 2026.

Indbrud i varmen

Kombinationen af indbrudstyve og det varme vejr, der er over os i øjeblikket, er ikke nogen god kombination, siger Bojsen-Jepsen fra tyveriafdelingen hos Gladsaxe politi.
"Naturligt nok åbner folk døre og vinduer her i varmen. Problemet er blot, at de glemmer at lukke dem igen, når de går i seng. Den følgende morgen kommer de så ned og ser, at der har været ubudne gæster. Specielt har borgere i Herlev været plaget, men jeg vil gerne advare alle i politikredsen mod de desværre dygtige og stille tyve, der også let formår at omgå nogle af de mere simple tyverisikringer".

Nemmere adgang til selvbetjening via nettet

Nu skal det være lettere for Gladsaxe-borgere at betjene sig selv via internettet.
Derfor er to "borger-pc´ere" netop blevet sat op i rådhushallen.
"Vi mener det er vejen frem at borgerne mere og mere går hen og bruger vores selvbetjeningsløsninger. På den her måde kan vi fra informationen og Straxen hjælpe borgerne og vise dem, hvordan de kan betjene sig selv på den enkelte hjemmeside, printe en årsopgørelse ud, beregne om de kan få boligstøtte, tilmelde deres barn daginstitution og gøre alle de ting, som vi kan på vores hjemmeside", fortæller Trine Lund, souschef i Straxen på Gladsaxe rådhus.

Stor tilslutning til venskabsbyrejse

I dag tager Gladsaxe Internationale Venskabsforening af sted på sin årlige rejse til en udvalgt venskabsby.
Et halvt hundrede er med på turen, som i år går til Veszprem der ligger ved Balaton-søen i det vestlige Ungarn, og formand Arne Hermann siger om tilslutningen: "Den er forbavsende stor og vi er meget stolte af, at være så mange".