Torsdag den 5. August 2004


Svært at skaffe sponsorer til idrætten

Gladsaxes idrætsklubber har svært ved at skaffe sponsorer.
Som vi fortalte i Nyhedsmagasinet i går så har cykelklubben CC Gladsaxe netop været nødt til at aflyse det årlige Superbest-løb gennem Bagsværd bymidte, fordi løbet står uden
hovedsponsor.
Til det siger Ole Lindskov, formand for idrættens fællesrepræsentation, FIG:
"Det viser jo med al tydelighed at foreningernes økonomi er hårdt presset. Hvis man vil lave noget, som er lidt ud over det daglige, så må man ud og finde nogle sponsorer. Og de bliver sværere og sværere at få fat i. Det er sådan i dag, at formandens hovedopgave ikke er at lede klubben men at være sponsorjæger. Det er ham der pisker rundt og banker på døre det ene og det andet sted. Og det er en kæmpe opgave for klubberne", siger altså FIG´s Ole Lindskov.

Optimisme i AB

Efter at have dykket på både det sportslige og økonomiske plan før sommerferien, så ser det nu mere positivt ud på begge fronter for fodboldaktieselskabet AB.
Underskuddet på årsregnskabet ser ud til at blive formindsket betragteligt og starten på 1.division med en sejr over Sønderjyske lover godt.
 
"Hver gang vi har åbnet et skab er det raslet ud med skeletter. Nu har vi fået sat klisterbånd på de fleste steder. Vi har ikke fået flere penge til rådighed, men har fået et mere troværdigt regnskab og kan begynde at genopbygge og forøge indtægterne og konsolidere os udfra et fremgangsrigt koncept", siger ABs administrerende direktør Torben Oldenborg.
 
Med hensyn til det rent sportslige, så er der også optimisme at spore, selvom den overraskende sejr i søndags ifølge Torben Oldenborg ikke er nok at bygge på: "På forhånd ville vi have været glade for et uafgjort resultat. Nu spiller vi dem så over ende flere gange og giver dem en over nakken. Men jeg vil godt se en kamp til med sejr, førend jeg hæver armene bare halvhøjt over hovedet".
 
AB spiller mod FC Fredericia søndag kl. 13 på Gladsaxe stadion.

Danmarks første skole for højt begavede børn

På næste fredag åbner Danmarks første privatskole for højt begavede børn.
Mentiqa ligger på Telefonvej i Søborg og er for elever fra børnehaveklasse til og med 7.klasse.
Den er startet for at sætte fokus på en gruppe af børn, som tidligere har været meget overset.
 
Initiativtager Pernille Buch Rømer mener det er vigtigt at imødekomme behovene hos de højt begavede børn, da de ellers bliver overladt til dem selv:
 
Indtil videre er 80 højt begavede børn optaget på skolen. Og i løbet af de kommende år vil der blive etableret lignende skoler i både Aarhus og Odense.

Rampe lukkes

Et halvt hundrede køretøjer, der dagligt har benyttet rampen fra Skovdiget i Bagsværd til motorvejen, skal fremover finde andre veje.
Vejdirektoratet og politiet vil nemlig af hensyn til trafiksikkerheden nedlægge smutvejen.
 
Når udvidelsen af motorring 3 går i gang, vil en del trafik søge alternativ rute af ring 4.
Derfor ønsker vejmyndighederne, at der ikke skal optræde krydsende trafik fra Skovdiget mod Bagsværdvej.
 
Der er ikke lavet døgnmålinger af trafikken på rampen, kun i dagtimerne mellem 7-18. Her benyttede helt nøjagtigt 316 køretøjer rampen.

Første skoledag for børnehaveklasse

Godt 600 nye skoleelever begynder i år i børnehaveklasse i Gladsaxe.
Og i dag er det første skoledag på Søborg skole:
"Børnehaveklasserne starter jo dagen efter de andre. Og der har vi på Søborg skole en
tradition for at lave et hyggeligt arrangement i dramalokalet, hvor der foregår en hel masse forskellige ting. De elever der går i 1.klasse kommer og synger sange for de nye elever og siger velkommen og vi laver forskellige skægge ting. Vi glæder os og håber det bliver en rigtig god skolestart for eleverne", siger inspektør Mogens Almgren-Jensen fra Søborg skole.