Fredag den 6. August 2004


Ny Agenda 21-plan til debat

I denne uge sendte byrådet i Gladsaxe et forslag til en Agenda 21-plan for de næste fire år på gaden. Forslaget er i offentlig høring frem til den 28. september, kulminerende med et borgermøde tirsdag den 21. september.
 
I forhold til den eksisterende Agenda-plan, så indeholder den plan, der nu er sendt i høring, nogle nyheder, siger miljømedarbejder i Gladsaxe kommune, Maria Bukhave: "Forslaget er delt op i fem indsatsområder, det er en af de store forskelle. Områderne er brede, ressourcer, kemikalier, byøkologi og trafik, biologisk mangfoldighed og miljøkompentencer".
 
Forslaget til den nye Agenda 21-plan er udgivet i bogform i 2.000 eksemplarer og kan bestilles på telefon 39 57 59 38.

Rolig kørsel ved skoler

Der bliver kørt stille og roligt ved skolerne i Gladsaxe.
Det viser nærpolitiets erfaringer her blot et pare dage efter skolestarten.
"Den umiddelbare erfaring her fra de første dage er, at der bliver kørt stille og roligt, pænt og ordentligt. Det hjælper selvfølgelig også med, at der ved flere skoler er etableret vejbump eller rundkørsel, og at vores tilstedeværelse ved skolerne her i starten er velkendt. Vi fører også tilsyn ved skolerne i ny og næ i løbet af året udenfor kampagnetiden. Men indtil videre er trafikbilledet pænt, bortset fra et par knallertkørere ved teknisk skole, som vi har måttet notere for både det ene og andet", siger Kent Hielscher fra nærpolitiet i Gladsaxe.

Første oversigt over fysisk tilgængelighed på vej

For første gang bliver der nu udgivet en oversigt over den fysiske tilgængelighed i Gladsaxe.
Den nye guide for ældre og handicappede beskriver bl.a. adgangsforholdene på rådhuset,
bibliotekerne og omsorgscentrene. Men der er stadig masser af lokaliteter, som mangler at blive kortlagt:
 
"Vi vil fortsætte registreringsarbejdet, så der også bliver oplysninger om skoler, gymnasier, læger, tandlæger, apoteker og den type steder. Og forhåbentlig også restaurationer og butikker. Det er et stort arbejde og det kommer nok til at tage et år at få lavet den registrering", fortæller vicekontorchef Anne Skjoldan fra omsorgsafdelingen.

Rad: Bevar Tinghøjgård

Det kan efterhånden være svært at få øje på Gladsaxes lokale identitet.
Det mener Arne Hermann fra det radikale venstre, som derfor ønsker at bevare den gamle bondegård Tinghøjgård i forbindelse med omdannelsen af området syd for Tinghøjvej:
 
"Der er i dag en stor vognmandsforretning. Hovedbygningen er desværre revet ned, men det er så vidt jeg ved det eneste sted i vores kommune, hvor man har bevaret den gamle gårdstruktur med 4 længer. Og der er selvfølgelig sket meget i årenes løb, men man kan tydeligt se den gamle gårdstruktur. Og der kunne man forestille sig at de tre længer blev ført tilbage til deres oprindelige udseende og at man så kunne bruge det til f.eks. fælleshus, kulturbygning eller lignende. Det er meget svært at se, at Gladsaxe har været en bondelandsby – men vi behøver jo ikke gøre det umuligt", siger altså Arne Hermann fra det radikale venstre i Gladsaxe.

Kvalitet giver kunder

Al snak om at Gladsaxe-borgerne ikke gider gå til lokale kulturarrangementer kan godt forstumme.
Det mener kulturudvalgsformand Peter Nielsen, efter at have overværet en fyldt biografsal først med Niels Hausgaard tidligere på året og forleden ved forpremieren på Fahrenheit 9/11.
Den socialdemokratiske formand mener, at det blot handler om at tilbyde den rette kvalitet: "Det er sigende og dejligt, at når det rigtige tilbud er der med kvalitet og sjæl, og så at se salen blive fyldt på denne måde med borgere, der har revet en aften ud. Efter de oplevelser er det absurd at mene, at Gladsaxe-borgerne fravælger tilbud i Gladsaxe til fordel for København. Der kunne formentlig også laves flere succesrige live-arrangementer i biografen, men det handler også om at finde den rigtige balance i forhold til biografdriften".