Mandag den 9. August 2004


Forklaring til utrygge beboere

Moderniseringsplanerne for en række beskyttede boliger på blandt andet Carl Møllers Allé i Søborg har gjort beboerne så utrygge, at de har samlet underskrifter ind imod renoveringen.
Boligerne er gode nok, som de er, og vi vil ikke ligge i flytte- og byggerod i lange perioder, siger beboerne i en henvendelse til socialudvalgets formand, socialdemokraten Erling Schrøder.
"Beboerne skal selvfølgelig ikke gå og være utrygge omkring deres boliger. De skal have baggrunden for moderniseringen at vide, og det kommer til at ske på et møde på omsorgscentret Kildegården på onsdag kl. 14, hvor der også vil være fagfolk til stede. Her vil vi informere om ny lovgivning om almene boliger, arbejdstilsynets krav til indretning, handicapvenlighed og økonomien i projektet", siger Erling Schrøder.

Sprogcenter lukkes

Eleverne på sprogcentret på Rosenkæret i Søborg skal indstille sig på at få længere til skole.
Centret, der er en afdeling af Ballerup sprogcenter, bliver nemlig lukket, og eleverne skal fremover undervises på Malmparken i Ballerup.
Lukningen ventes at ske gradvis i løbet af et års tid med første del af fraflytningen iværksat allerede i denne måned.
Baggrunden for at lukke afdelingen i Søborg skal ses i et gennem flere år dalende elevtal, der efterhånden er så lavt, at det er økonomisk uforsvarligt at opretholde Gladsaxe-filialen. Med det nuværende antal kan alle elever nemlig rummes i centret i Ballerup.
Hvad der på længere sigt skal ske med de fremmedsprogede, der modtager danskundervisning i kommunalt regi, skal nu diskuteres politisk.
Enten kan de fortsætte i Ballerup, eller måske kan der findes en anden udbyder af undervisningen, herunder Gladsaxe kommune selv.

Venskabsbesøg i Narsaq

I denne uge er der officielt venskabsbesøg i Narsaq, Gladsaxes grønlandske venskabsby.
I alt 13 politikere og embedsfolk fra Gladsaxe er med på turen. Heriblandt Klaus Kjær fra Dansk Folkeparti:
"Jeg regner med at vi får knyttet nogle endnu tættere bånd mellem Gladsaxe og Narsaq. Det er et venskabsbesøg, hvor vi både skal drøfte det kommende venskabssamarbejde og så er det en visit til en venskabsby som vi har tradition for. Jeg har siddet i byrådet siden 1990 men aldrig haft lejlighed til at besøge Narsaq. Nu får jeg lejlighed til at se de forhold vores venskabsby lever under", siger Klaus Kjær.
Det officielle venskabsbesøg i Narsaq slutter på fredag.

Populær minisport

Gladsaxe Minisport er klar til sin 11. sæson.
Og i år er viften af idrætstilbud til skolebørn i 1. og 2. klasse bredere end nogensinde,
fortæller formand Helen Vad:
"Interessen for minisport har været meget stor i år. Vi havde faktisk fyldte hold 2 – 3 uger efter brochuren var kommet på gaden. Og i år har vi også været så heldige, at fire nye klubber har meldt sig til samarbejdet, sådan så vi nu kan tilbyde i alt 10 idrætsgrene".
Gladsaxe Minisport starter næste onsdag.

Centerchef udpeget

Det nye arbejdsmarkedscenter, der er et samarbejde mellem AF Storkøbenhavn, Herlev kommune og Gladsaxe, har fået chefstillingen på plads.
Det bliver den 36-årige jura-uddannede Nina Löwe Krarup, der skal sikre at arbejdsløse i Gladsaxe hurtigst muligt kommer tilbage på arbejdsmarkedet.
Nina Löwe Krarup kommer fra Københavns kommune, hvor hun var voksenteamchef med ansvar for arbejdsløse
voksne med særlige behov.
Det nye fælles center åbner den 16. august med adresse på Østmarken 4 i Søborg.

Vævergården 40 år

I år fylder Børneinstitutionen Vævergården 40 år.
Vævergården ligger i naturskønne områder ved Aldershvile slotspark og Bagsværd sø.
Under 2 verdenskrig var Vævergården tilflugtssted for modstandsfolk og engelske soldater.
I 1964 blev institutionen ombygget til vuggestue, men blev senere lavet om til børneinstitution for de 0-6 årige.
Jubilæet bliver fejret med en stor fødselsdagsfest nu på fredag kl. 14.30.