Tirsdag den 10. August 2004


Fjernelsen af porto-tilskuddet rammer Gladsaxes foreningsliv hårdt

De kulturelle foreningers interesseorganisation Kulturen har været nødt til at
indskrænke udsendelsen af sit medlemsblad "Kulturen i Gladsaxe":
 
"Før i tiden sendte vi ud til samtlige bestyrelsesmedlemmer i foreningerne og til en bred kreds af læger, frisørsaloner, apoteker osv. Men vi har måttet lave en stor indskrænkning, idét vi simpelthen har måttet skære ned, så nu sender vi kun én kuvert med fem blade ud til samtlige foreninger og så må formanden fordele bladene blandt bestyrelsesmedlemmerne. Men det har nogle problemer, fordi mange gange går der 1 – 2 måneder, før formanden for afleveret bladene til samtlige medlemmer", fortæller sagde Peter Colmorten, formand for Kulturen, som har søgt om økonomisk støtte fra en særlig pulje via Biblioteksstyrelsen.
 
Peter Colmorten tilføjer, at fjernelsen af portotilskuddet også betyder, at foreningerne, i
modsætning til tidligere, nu også selv skal pakke medlemsbladene og sætte navn og adresse på hver enkelt kuvert og det er et meget stort og meget tidskrævende arbejde.

Belastede familier skal i skole

I bestræbelserne på at nedbringe antallet af anbragte børn i eksterne dagtilbud eller døgnanbringelser planlægger socialforvaltningen i Gladsaxe nu at etablere en egentlig familieskole.
Her skal familier på vej i opløsning forsøges lappet sammen igen, inden det er for sent.
 
Socialudvalgsformand Erling Schrøder (S) siger: "Familieskolen indrettes i det gamle lokalkontor i Bagsværd. Ombygningsarbejdet ventes færdigt i august næste år, hvorefter skolen kan starte. Den skal fungere som et fleksibelt dagtilbud, hvor både børn og forældre kan komme. 6-8 familier eller 8-10 børn vil kunne få støtte i forløb af 3-6 måneders varighed. Mange familier har behov for at lære de helt basale samspilsregler i familien og samfundet i øvrigt. På skolen kan de få indarbejdet nye måder at agere på".

Søborgmagle sogn savner sang

Mangel på musikalske tilbud til unge i Søborgmagle sogn har nu fået den lokale kirke til at starte et børnekor:
 
"Vi synes vi manglede en aktivitet til børn fra 9 år og opefter som har lyst til at lave noget andet end kun at komme i klubberne. De klubber vi har laver mange forskellige ting, men ikke så meget med sang. Og der er ikke rigtigt noget i vores sogn eller på Marielyst og Høje Gladsaxe skole, de har musik men ikke sang på samme måde", siger ndt Hemmingsen, børne- og ungdomsmedarbejder i Søborgmagle kirke.
 
Det nye børnekor starter den 15. september – der er ingen sangkrav, og det er gratis at deltage.

Paf politiker vier i mose

"Hva’ har hun gang i? – var min første reaktion. Siden blev jeg både paf, benovet og stolt".
Sådan beskriver byrådsmedlem i Gladsaxe, John Althoff-Andersen, sin reaktion, da han blev kontaktet af en kvinde, der spurgte, om han foretog vielser.
Den slags foretages normalt af borgmesteren eller en embedsmand, men der er intet til hinder for, at også andre fra byrådet vier folk.
Kvinden bor i Høje Gladsaxe og ønsker, at vielsen skal foregå i Gyngemosen. Derfor forespørgslen til politikeren, der også er beboerformand i Høje Gladsaxe.
 
"Der er nogle formelle ting, jeg skal sige for at ægteskabet formelt er indgået. Ellers vil jeg komme ind på, at det ikke er nogen selvfølge, at et ægteskab holder. Der skal gives plads og rum til hinanden", siger Althoff-Andersen.
 
For at vielsen kan foregå på behørig vis, så ifører politikeren sig en borgmesterkappe. Men da Althoff-Andersen ikke just passer størrelse hverken med Gladsaxes nuværende eller to seneste borgmestre, så bliver det Erhard Jacobsens gamle kappe, der bliver hevet ud af skabet.
Sidste år blev 162 viet på Gladsaxe rådhus, mens 223 enten blev kirkeligt viet eller, som i dette tilfælde, i Gyngemosen eller andre lokaliteter.