Tirsdag den 17. August 2004


Gladsaxes image ikke alt for godt

Gladsaxe kommune har et image-problem.
Det mener reklamemanden og livsstilseksperten Jørn Duus Hansen, som i aften indleder det første i en række af borgermøder om fremtidens Gladsaxe:
 
"Når man sådan hører og ser om Gladsaxe, så må man jo sige, at Gladsaxe er en fantastisk velfungerende kommune. Men problemet er, at moderne mennesker ikke bor i kommuner. De bor i områder. Og der bliver Gladsaxe pludselig noget helt andet, fordi hvis man kigger på området Gladsaxe, så er det jo sådan set ikke en by. Det er sådan en spredt affære, der er ingen centrum.
Det er sådan både og eller hverken enten eller. Så mit hovedbudskab bliver nok "nu må I se at få gjort Gladsaxe til en by og med et lidt bedre renomme, end den har i dag". Det er jo ikke sådan at man når man går rundt siger "ih hvor jeg glæder mig, jeg skal flytte til Gladsaxe". Gladsaxes image er ikke alt for godt. Og der må man ligesom have gjort noget ved bylivet. Der mangler caféer, der mangler højhuse, der mangler liv", mener altså Jørn Duus Hansen.
 
Der er borgermøde og debat i rådhushallen klokken 19.30 i aften.

Savner opbakning fra handlende i Buddinge

Gladsaxes foreningsliv savner opbakning fra de forretningsdrivende i Buddinge.
På lørdag er der fest i Gladsaxe med masser af aktiviteter, først på rådhuspladsen og siden i rådhusparken.
Men lige overfor, i Buddinge Centret, er det en lørdag som alle andre lørdage, der er ingen aktivitet ud over det sædvanlige.
Og det undrer formanden for de kulturelle foreningers interesseorganisation Kulturen, Peter Colmorten:
 
"Når vi laver noget omkring Buddinge, nu Gladsaxedagen, så får vi ikke nogen opbakning fra de handlende i Buddinge Centret. Og det synes jeg er ret kedeligt. Sådan har det været i flere år, vi har forsøgt at sætte noget i gang og rettet henvendelse til de handlendes repræsentant, men det løber ud i sandet. Det er ligesom om de handlende overhovedet ikke interesserer sig for den kommune de har forretning i, og det er synes jeg er ret sørgeligt".
 
Til det siger formand for Handelsforeningen for Søborg og omegn, Elisabeth Egerup:
"Jeg kan kun give ham ret i, at det vil være rart med noget samarbejde bl.a. med Buddinge Centret men også generelt med resten af Søborg Hovedgade. Det er vigtigt at vi har nogle aktiviteter, for eller havner al vores handel i Lyngby og i Herlev Bymidte og det ved vi godt vi er oppe imod. Så han har ret, et større samarbejde med foreningerne og kommunen det er at foretrække. Jeg kan kun gøre dét, at jeg kan sige det videre, banke lidt i bordet og sige, at nu må vi altså oppe os lidt", siger altså Elisabeth Egerup fra Handelsforeningen for Søborg og omegn.

Snusket røver eftersøges

Gladsaxe politi eftersøger en ca. 30-årig 180 cm høj snusket udseende mand, der fredag aften ved 22-tiden røvede en videoudlejningsbutik i Bagsværd.
 
Ekspedienten sad og var ved at gøre kassen op ved lukketid, da røveren dukkede op og med en kniv truede sig til et beløb på omkring 6.000 kroner.
Pengene stoppede røveren i en rød-hvid plasticpose, hvorefter han stak af i retning mod Buddinge. Under røveriet bar manden sort hættetrøje og sorte bukser.
 
Oplysninger i sagen til Gladsaxe politi, 39691448.

Ny lille specialskole på vej

I dag beslutter børne- og undervisningsudvalget i Gladsaxe, om der det skal støtte et projekt om en heldagsskole til otte millioner kroner for 12 vanskeligt stillede skolebørn.
Det foreløbige forslag går på at bygge to kommunalt ejede villaer på Bagsværdvej ved Radiomarken sammen til en ny skole.
 
Eleverne vil være i 12-15-års alderen og have væsentlige tilpasnings- og adfærdsproblemer.
Projektforslaget arbejder med et skolemiljø, der er nøje afpasset elevernes individuelle vanskeligheder. En afdelingsleder, lærere og pædagoger skal tilbyde, undervisning, socialpædagogisk udviklingsstøtte og fritidstilbud.
 
De otte millioner er alene anlægsudgiften til den kommende skole, der ventes politisk vedtaget i byrådet til februar, så eleverne kan indtage de nye lokaler fra omkring december 2005.

Grønne tanker rykker tættere på borgerne

På lørdag åbner det grønne idécenter på Gladsaxe hovedbibliotek.
Det nye miljøcenter ligger i bibliotekets stueetage med direkte indgang fra rådhuspladsen, og bliver blandt andet hjemsted for Gladsaxes grønne guide:
 
"Og det bliver jo meget tættere på borgerne end den nuværende base ved Tv-byen og Enghavegård skole. Og stedet placering tæt på borgerne betyder jo, at mange flere har mulighed for lige at smutte indenom. Så det bliver spændende at komme tættere på borgerne. Derudover bliver det et særligt kommunalt sted, så der bliver også kommunale folk, både en form for turnus-ordning og så bliver der ansat en halvdags-medarbejder", fortæller grøn guide i Gladsaxe, Jesper Bjerring Larsen.
 
Hør mere om det grønne idécenter i programmet Livet I Gladsaxe klokken 7.30 tirsdag og onsdag klokken 12.30.