Tirsdag den 24. August 2004


Priser til natteravne, sfo-idræt og brandmandsklub

Det frivillige forældrekorps Natteravnene er netop blevet belønnet med Gladsaxe Kulturelle
Initiativpris.
Prisen, der gives til foreninger og frivillige som har gjort en særlig indsats, blev i lørdags
uddelt for 24. gang. Og i år var der hele tre modtagere, blandt andet altså de lokale
natteravne:
"Det er dejligt at der kommer noget anerkendelse til natteravnene. Vi håber også at det kan give lidt reklame, så der er flere der ønsker at komme ud og gå som natteravn. At måle på de unge mennesker vi møder, så går det rigtig godt. De er glade for at se os og trygge ved at vi er der. Og det er egentlig også formålet".
 
For et halvt år siden gik SFO Urskoven og fire idrætsklubber i Bagsværd sammen om et
målrettet tilbud til de sfo-børn, der normalt ikke dyrker nogen form for sport.
Og det initiativ blev også belønnet i lørdags:
"Det er meget rart der er nogen der lægger mærke til, at vi gør noget som er lidt anderledes end det man plejer at gøre når man arbejder med SFO og at vi har nogle idrætsklubber som gider deltage i projektet. Vi tror på, at hvis børnene dyrker idræt i trygge rammer, så kan det være, det er nemmere for dem at komme i gang og holde fast i at dyrke idræt", siger Brian Brønn fra SFO Urskoven i Bagsværd.
De fire idrætsklubber der foreløbig er med i Projekt leg, spil og sport i SFO og fritiden, er Bagsværd atletik club, Bagsværd tennisklub, Bagsværd boldklub og CC Gladsaxe.
 
Den tredje og sidste kulturelle initiativpris gik til Gladsaxe Brandmandsklub, som igennem de sidste fire år har brugt enhver ledig stund på at sætte en gammel brandsprøjte i stand.
Sprøjten kom til Gladsaxe da brandstationen åbnede tilbage i 1954, men havnede siden i
Jylland:
"Vi fandt den på en gammel mark i Billund og fik den trukket hjem og splittede den fuldstændig ad og så har vi gået seks mand og bygget den op. Så det er mange timer, der er gået med den. Og det morsomme er, at den har kørt i Gladsaxe og selve gladsaxe-kortet over byen hang stadig i bilen da vi fandt den", fortæller Lennart Bruun fra Gladsaxe Brandmandsklub.
Gladsaxe Kulturelle Initiativpris består af en check og et diplom.

Om igen med TV-byen

Gladsaxe kommune skulle selv have haft indkaldt ideer og forslag forud for den nye lokalplan for TV-byen.
Det har Naturklagenævnet afgjort på baggrund af en klage fra Gladsaxe-listen, den lokalpolitiske liste med speciale indenfor planloven.
Omtale i de lokale annonceugeblade er ikke nok, når det handler om så omfattende ændringer af et områdes anvendelse, som det er tilfældet omkring TV-byen.
Det er heller ikke nok, at en anden myndighed – i dette tilfælde HUR – i forbindelse med et regionplantillæg for TV-by-området havde ændringerne til offentlig debat.
Som konsekvens af den manglende offentlighedsfase har Naturklagenævnet ophævet kommuneplantillæg og dermed også lokalplan for TV-byen og den planlagte Gyngemosepark, som nu bliver forsinket i mindst et halvt år.
"Det overrasker os, at nævnet anlægger en så formalistisk fortolkning. Men vi vil naturligvis rette os efter den og gennemføre en fornyet behandling", siger borgmester Karin Søjberg Holst i en pressemeddelelse.
I 1997 kom Naturklagenævnet med en lignende afgørelse. Dengang handlede det om planerne for en cykelbanehal, siger John Damm Sørensen fra Gladsaxe-listen: "Dengang var det også det samlede Naturklagenævn, der gav Gladsaxe kommune et vink med en vognstang om, at de demokratiske borgerrettigheder, der er indbygget i planloven, skal overholdes".

Grønt idécenter indviet

I lørdags kunne Gladsaxes nye miljøcenter slå dørene op for første gang.
Borgmester Karin Søjberg Holst indviede det grønne idécenter:
 
"Det er en stor glæde for mig, at vi i dag skal åbne det grønne idécenter. Et godt miljø det er vigtigt for os i Gladsaxe. Og her i centret kan man få hjælp til at omsætte sine grønne idéer til handling, så vi får en grønnere hverdag".
 
Det grønne idécenter ligger i hovedbibliotekets stueetage, med direkte indgang fra rådhuspladsen.