Mandag den 30. August 2004


Renovering og udvidelse af botilbud til sindslidende stofmisbrugere starter i dag

I dag starter renoveringen og udvidelsen af Tornhøjgård på Klausdalsbrovej.
Fremover vil der være plads til 20 beboere på Tornhøjgård, der er et botilbud til psykisk syge stofmisbrugere.
"Det er en gruppe sindslidende, som har svært ved at blive boende f.eks. i egen lejlighed eller er henvist til et liv på gaden. Derfor er der et virkeligt stort behov for et opholdstilbud, hvor de kan få noget støtte og pleje med henblik på at komme videre. Frem for at skulle indlægge på psykiatriske afdelinger er det jo altså noget bedre, hvis man kan lave sådan en midlertidig bostøtteordning som Tornhøjgård er udtryk for", siger formand for amtets psykiatriudvalg Preben Andersen, som tager det første spadestik til nybyggeriet klokken 13 i eftermiddag.

Flere kører spritkørsel

En 56-årig kvinde med en promille på næsten to var blandt de otte spirituspåvirkede bilister, der blev taget ved en aktion i Gladsaxe i torsdags. Kvinden var i øvrigt i forvejen frakendt førerretten.
Under færdselspolitiets razzia stødte politifolkene på to andre, der ligeledes var frakendt kortet, tre, der slet havde taget det, 42, der ikke havde det med, 21 bilister talte i håndholdt mobiltelefon under kørslen, 60 kørte uden brug af sikkerhedssele og 28 køretøjer havde fejl og mangler.
13 knallerter var konstruktivt ændrede, eller tunede, og fire taxaer kørte sort.
De omkring 200 sager ventes at indbringe ca. 85.000 kroner i bødeindtægt. Dertil kommer 1.000 kroner for hver ulovlig knallert og typisk en månedsløn fra hver spritbilist.
For den operative leder hos Gladsaxe politi, Kim Svenningsen, er det især stigningen af spritbilister, der er bekymrende:
"De unge har tilsyneladende lyttet til kampagnerne mod spirituskørsel, mens det kniber for den ældre del af befolkningen at fatte budskabet. Det er især mænd i alderen 40-65 år, der kører i alkoholpåvirket tilstand. Syv af de otte spritbilister fra aktionen var i den kategori".
Vicepolitiinspektør Kim Svenningsen lover flere lignende razziaer den kommende tid.

C: Lav ugentlig torvedag på rådhuspladsen

Den store plads lige foran Gladsaxe rådhus bliver brugt alt for lidt.
Gladsaxe-dagen er stort set den eneste dag på året, hvor der sker noget for borgerne på rådhuspladsen, resten af året ligger den nærmest øde hen, og det er synd, mener de konservative, som derfor har foreslået at lave en ugentlig torvedag på pladsen.
Og det forslag fik bred opbakning da det blev diskuteret i byrådet forleden.
Lis Smidsholm fra det radikale venstre sagde:
"Selvfølgelig skal der ske noget både på rådhuspladsen og på Søborg Torv. Vi har bygget nogle flotte pladser og torve, men der kommer jo ikke et øje. Og det er det, vi skal i gang med".
Dansk folkeparti var til gengæld ikke begejstret for det konservative forslag:
"De konservatives forslag går jo på, at Kvickly skal sætte sine tøjstativer ud på rådhuspladsen lørdag formiddag. Det er jo dét, det drejer sig om. Det står der flere steder i forslaget. Det er Go´Nat Bagsværd hver lørdag formiddag på rådhuspladsen, og det vil vi ikke være med til", sagde Klaus Kjær fra Dansk folkeparti.
Forslaget om en ugentlig torvedag på rådhuspladsen skal behandles i økonomiudvalget, før byrådet kan tage endelig stilling.

Hygiejne i top i bofællesskab

Bofællesskabet Vadstruphus i Bagsværd for psykisk syge har netop fået fineste karakter af fødevarekontrollen.
En storsmilende Smiley er det blevet til for huset, der rummer seks kronisk psykisk syge, lige så mange brugere udefra samt personale.
Ved kontrollen den 10. august gav fødevareinspektøren lutter ettaller for rengøringen, hygiejnen, egenkontrollen og behandlingen af fødevarer
Vadstruphus’ leder Lise Madsen siger: "Det er noget for os, det her med kontakten til fødevarekontrollen. De har besøgt os og på forhånd givet nogle dessiner om, hvordan vi skal håndtere madvarer osv. Hele personalet har desuden været på et tredages kursus i køkkenhygiejne, en certifikatuddannelse. Så vi har alle fået noget nyt med hjem og fået skærpet opmærksomheden i det daglige. Det gælder alt lige fra at varme maden igennem i stedet for blot at lune den, til at have den rette temperatur i køleskabet".

Hip-hoppere får hjælp

51 hip-hoppende børn fra Gladsaxe får nu 20.000 kroner i støtte fra folkeoplysningsudvalget, så de måske får råd til at deltage i verdensmesterskaberne i hip hop.
De foregår i Bremen, Tyskland, sidst i september og begyndelsen af oktober, og det er en tur, der i alt vil koste 124.000 kroner at deltage i for børn og forældre.
Det er forældreforeningen af glade dansepiger og –drenge, der har søgt og nu også fået støtte hos folkeoplysningsudvalget.
Udvalgets formand Peter Nielsen siger: "Det er dejligt med aktive forældre, og vi vil meget gerne hjælpe med til den slags initiativer. De 20.000 kroner svarer nogenlunde til prisen på den bus, som børnene skal køre i. Så det er vel en rimelig støtte".
Det var de dansende børns indsats ved Danmarksmesterskaberne i Kalundborg i pinsen, der kvalificerede dem til at deltage i verdensmesterskaberne.