Onsdag den 1. December 2004


Ø: Udvidet åbningstid på bekostning af handicappede

Et politisk flertal går ind for at udvide åbningstiden i det nye værested for unge i Høje
Gladsaxe.
Men udvidelsen sker på bekostning af alvorligt handicappede børn, frygter enhedslistens Emilce Nielsen, som er rystet over den foreslåede finansiering af udvidelsen, som går ud på at undlade at besætte en stilling som afspændingspædagog, for at få råd til opnormeringen af to deltidsstillinger i værestedet:
 
"Jeg synes simpelthen, det er forrykt. Jeg er fuldstændig enig i, at stillingerne skal opnormeres, jeg kan godt se, der er et behov for det og at det har en fantastisk god virkning. Men jeg synes, det er forrykt at foreslå, at det skal finansieres ved at tage fra de alvorligt handicappede børn. Det er dem, der får hjælp af en afspændingspædagog".
 
Trine Græse, formand for børne- og undervisningsudvalget, siger:
"Vi tager ikke nogen penge fra alvorligt handicappede børn. Der er tale om, at vi midlertidigt ikke genbesætter en stilling som afspændingspædagog, men det er ikke en afspændingspædagog, som arbejder med de alvorligt handicappede børn. Det er en afspændingspædagog, som har været brugt bl.a. til at rådgive noget personale om, hvordan de skal forholde sig med nogle af de børn, som modtager specialundervisning på de almindelige folkeskoler. Der er under ingen omstændigheder tale om, at det har noget som helst at gøre med alvorligt handicappede børn", siger Trine Græse, socialdemokraterne.
 
Sagen om den udvidede åbningstid i værestedet skal behandles i byrådet.

Svindel for trekvart million

En 30-årig mand står i retten i Gladsaxe tiltalt for at have medvirket til omfattende forsikringssvindel.
Den 30-åriges daværende ægtefælle er mistænkt for at være primus motor bag svindelen. Bedrageriet fandt sted i 2001 og 2002 i flere adskilte sager, hvor effekter til en samlet værdi af omkring trekvart million kroner blev meldt stjålet.
Under en politirazzia 2002 blev flere af de anmeldte genstande imidlertid fundet i parrets hjem i fin stand.
 
Herefter tog sagen en drejning, da den 30-årige tilsyneladende fik kolde fødder og begyndte at medvirke til opklaringen af sagen.
Det brød konen sig dog ikke om, så hun arrangerede et overfald på sin mand, der nu skal vidne imod sin daværende kone, når hun skal for retten indenfor en overskuelig fremtid.
 
Anklageren krævede i går den 30-årige idømt ubetinget fængsel for en begrænset periode plus eventuel samfundstjeneste, mens forsvareren efterspurgte en betinget dom.
Sagen afgøres af retten i Gladsaxe i dag.

Unge røvere fanget

To 17-årige drenge fra Herlev er blevet varetægtsfængslet i tre uger efter et røveri mod en Netto-butik på Sydfrontvej.
Røveriet foregik sidste tirsdag, hvor de to iført hætter og pistoler truede personalet til at udlevere penge fra kasseapparaterne. Da det gik for langsomt, flåede de pengeskufferne ud og stak af med dem.
En politipatrulje runderede efterfølgende i området og fik efter 20 minutter kontakt til de to.
Under afhøringen om natten indrømmede de røveriet og henviste politiet til gemmestedet for pengene.
De to 17-årige skyldte angiveligt penge væk, som skulle falde her og nu.
Ingen af de to er kendt for lignende kriminalitet tidligere.

Musikpris til saxofonist

Saxofonisten Jeanette Balland bliver til april 50.000 kroner og en plakette rigere.
Det sker, når hun modtager Gladsaxe Musikpris ved en koncert med Sjællands Symfoni Orkester i Høje Gladsaxe skoles festsal lørdag den 16. april.
De 50.000 kroner gives som et rejselegat, og plaketten er specielt udformet til formålet af billedhuggeren Jytte Thomsen.
 
Saxofonen er et noget utraditionelt instrument i klassisk sammenhæng, men alligevel spænder prismodtagerens repertoire over fem saxofoner fra sopran- til bassaxofon og værker fra de store klassiske til uropførelser tilegnet hende selv.
 
Bedømmelsesudvalget, der har peget på Jeannette Balland, består af tre byrådsmedlemmer, det kongeliges operachef, musikkonservatoriets rektor, chefen for DR klassisk og chefen for sjællandssymfonikerne.