Fredag den 3. December 2004


Ny skolechef klar til udfordringer

Folkeskolen i Gladsaxe står overfor store udfordringer.
Det vurderer Gladsaxes kommende skolechef, Per Udesen.
Han er uddannet lærer og har arbejdet som sådan i 12 år, senere som skoleleder og i 2000 blev han forvaltningschef i Haslev Kommune:
"Der har jeg fået en masse erfaring med samarbejde, ledelse og udvikling. Og én af de ting, jeg synes lyder udfordrende i Gladsaxe, det er den høje grad af valgfrihed, som Gladsaxe Kommune lægger op til. Fleksibilitet i tilrettelæggelsen og valgfrihed for børn og forældre. Her kommer hele diskussionen om frit skolevalg i kommunen ind, men også, hvordan vælger man indenfor den skole, der eksisterer. Hvordan tilrettelægger man det sådan, at der kommer nogle kvalificerede valgmuligheder for de elever, vi har i folkeskolerne. Det synes jeg er en udfordring at gå ind og arbejde videre med. Og at prøve at støtte organiseringen af lærernes arbejde, sådan at det giver flest mulige valg for eleverne og sådan at de kan gå ind og arbejde med nogle områder, hvor de enten har lyst til noget kompetence eller brug for noget kompetence", siger per Udesen.
"Jeg kunne godt tænke mig et mål der hed, at om fem år havde man fået lavet en anden måde at organisere lærernes arbejde på, der sidder nogle store foreninger og forhandler de ting, men jeg synes, det kunne være en idé, at se om kunne få genindført arbejdsglæden i folkeskolen og få fjernet timetælleriet og få en smidigere skole og smidigere hverdag for børnene. Det vil være noget, jeg vil arbejde meget på".
Per Udesen starter som skolechef i Gladsaxe den 1. januar.

Tilbud til de handicappede

På Gladsaxe Hovedbibliotek er der en række tilbud til de handicappede og svagtseende i kommunen. Bibliotekar, Birgit Stumann, fortæller at biblioteket blandt andet har mulighed for at bringe bøger, lydbøger, musik og videoer ud til ældre og handicappede Gladsaxe borgere. Blinde, svagtseende, ordblinde og læsesvage kan desuden få indlæst kortere tekster på bånd, f.eks. artikler, opskrifter, brugsanvisninger eller breve. Yderligere er der Lydavisen, som indeholder stof fra lokalaviserne indlæst på kassettebånd eller en bred vifte af romaner, der også er indlæst på bånd. Endelig er der musik, videoer eller DVD, som man er velkommen til at låne med hjem.

Fødselsdagfest med stand-up og politik

Gladsaxe Byråd inviterer alle kommunes unge, som er fyldt 18 år i tiden mellem 7. december 2003 og 6. december 2004, til fødselsdag med masser af underholdning. Det bliver en festlig aften med stand-up komikeren Uffe Holm og tryllekunstneren Rune Klan. Ud over de festlige indslag, bliver der også mulighed for at møde lokalpolitikerne og samtidig blive mere oplyst om det kommunalpolitiske arbejde i Gladsaxe Kommune. Fødselsdagsfesten bliver holdt på Mørkhøj Skole.

Cd med Gladsaxe børn

Den tidligere underviser fra Gladsaxe Musik – og Billedskole, Helene Breivik, har netop været med til at lave en cd med tre musikalske Gladsaxe børn. Cd’en ’Gummigalaxen’ henvender sig til børn i alderen 4-8 år. Hendes erfaring fra musikskolen har haft indflydelse på cd’en, der netop er blevet udgivet, og har påvirket den pædagogik hun har brugt i arbejdet med de tre Gladsaxe børn:
"den pædagogik vi bruger er rytmisk musikalsk opdragelse, og det går ud på at al indlæring skal ske med bevægelse i centrum, at det er bevægelsen der er det pædagogiske hjælpemiddel hele vejen igennem, fordi hvis man fortæller nogen at sådan er det, så glemmer de det, men hvis de selv får bevægelse og danser det, som de skal lære, så husker de det", siger Helene Breivik.