Mandag den 6. December 2004


Gladsaxe nummer 87 og 143 ud af 151

Med placeringer som nummer henholdsvis 87 og 143 blev det heller ikke i år Gladsaxe der løb med titlen som "Årets Elsparekommune".
Men resultatet af elselskabernes årlige konkurrence skal tages med et gran salt, mener formand for miljøudvalget, Lis Smidsholm, det radikale venstre:
"Vi har siden fået nogle nye tal, der indikerer, at det går fremad. Beregningsmetoden fra det år det blev taget og til i dag er forskudt et år, sådan som jeg har fået det fortalt, og det vil sige, at vi faktisk er på rette vej, så derfor tager jeg det med et gran salt og siger, jamen vi har sparet, men det kan man ikke se på de tal fra konkurrencen, skolerne og institutionerne er blevet bedre til at spare, og så skal vi i hvert fald i gang med at finde ud af, hvad der gør, at vi stadig har så stort et elforbrug på rådhuset".
Det konservative medlem af miljøudvalget, Henrik Sørensen, siger om Gladsaxes placeringer i konkurrencen:
"Det påviser nok en gang, at det miljørigtige flertal i Gladsaxe Kommune ikke har så meget at kippe med. Og at det var det rigtige forslag det konservative folkeparti stillede for tre år siden om at vi skulle tilmelde os den her konkurrence. For det sætter helt klart fokus på, hvor stort vores energiforbrug i Gladsaxe er".
151 kommuner deltog i år i elselskabernes konkurrence.

Handicapråd får ny sammensætning

Gladsaxes handicapråd får til næste år politisk repræsentation.
Rådet består i dag udelukkende af repræsentanter fra handicaporganisationerne, men fremover skal politikere og embedsmænd også sidde med i rådet.
Til det siger handicaprådets næstformand, Morten Carlsson:
"Jeg tror helt bestemt, det bliver en fordel, at vi får nogle politikere og embedsmænd til bordet, så vi ikke bare sidder i handicaprådet og finder på en masse ting, som vi efterfølgende skal indstille og beskrive og dermed kun får en form for konsultativ løsning på tingene. Jeg tror i høj grad, det er en fordel, at vi får nogle til bordet og får taget den nære snak med det samme med politikerne og måske også dermed klæder dem bedre på til at gå tilbage i kommunalbestyrelsen. Den klare fordel er, at man springer et led over og måske kan få klaret nogle ting med det samme. Ulempen er, at man laver en sammensætning med 5-5, så der bliver færre fra handicaporganisationerne, som er nødt til at skabe sig en eller andet form for bagland, så alles synspunkter bliver repræsenteret på den rigtige måde. Det vil sige det bliver et mere repræsentativt demokrati, og det kan nogle gange have nogle svagheder", siger altså Morten Carlsson, næstformand for handicaprådet i Gladsaxe.

163 til idrætsmodtagelse og prisoverrækkelse

163 af Gladsaxes allerbedste idrætsfolk er i aften inviteret indenfor på rådhuset.
De inviterede har det til fælles, at de i årets løb har vundet medaljer eller er rykket op i rækkerne.
Det er også ved denne lejlighed Årets idrætspris og idrætslederpris bliver uddelt.
Sidste år gik priserne til Bo Brask Helleberg og Mads Kruse Andersen fra Bagsværd Roklub og til Arne Vogt fra Bagsværd Atletik Club.
Hør mere om årets idrætsmodtagelse i Nyhedsmagasinet tirsdag.

Årets største musik-begivenhed i Bagsværd kirke

I Bagsværd kirke er forberedelserne til årets største arrangement, en opførelse af Händels Messias,
i fuld gang:
"Vi skal have podium op, ekstra lys til de 60 medvirkende, vi har været i gang med billetsalg, dels på kirkens kontor og i Imerco, og så skal vi jo også sørge godt for vores musikere, så køkkenet er i gang med at lave suppe og sandwich til dem. Vi skal også have "vendt kirken om", så bænkene står vendt mod orgelet, så sætter vi musikken i den ende", fortæller organist Jørgen Ellegård Frederiksen.
Det er nu på søndag Københavns Kantatekor og orkester opfører 1. og 2. del af Händels Messias i Bagsværd kirke.

Fra automekaniker til kunstner

Kunstneren Leif Nielsen har en fortid som automekaniker, men har nu dedikeret sit liv til kunsten og dens mange facetter og stilarter. Han laver både malerier, grafik, skulpturer, keramik og digte. Og han havde i sidste uge fernisering på Omsorgscentret Kildegården.
Han finder hovedsageligt sin inspiration hos mennesker og dyr, gerne krydret med et stænk af humor. Leif Nielsen fortæller om det at blive kunstner: "det er jo så nemt at kigge på sig selv og sige hvorfor er du her, hvor du er i dag, og jeg er blandt andet uddannet automekaniker og det har intet med kunst at gøre og jeg har været […] fejlplaceret sådan lige fra starten, men som voksen har jeg placeret mig der, hvor jeg mente at jeg hørte hjemme".
Man kan se udstillingen frem til 31. januar.