Tirsdag den 7. December 2004


Årets idrætspriser uddelt

Gladsaxe Byråd uddelte i går aftes årets idrætspris og årets idrætslederpris for at markere flotte nationale og internationale resultater. Gladsaxe idrætspris gik til Stephan Mølvig fra Bagsværd Roklub, som vandt guld med ’Guldfireren’ ved de Olympiske Lege 2004.
Gladsaxe idrætslederpris gik til Henrik "Fiber" Jørgensen fra Gladsaxe-Hero Boldklub, som i mange år har bidraget til klubarbejdet, enten som træner eller som leder.
Derudover modtog 163 idrætsudøvere fra 16 lokale idrætsforeninger en erindringsgave, som i år er en special-designet kuglepen.

Igen dårlige karakterer til danske folkeskoleelever

En ny OECD-undersøgelse viser, at Danmarks poder dumper længere og længere ned af lærdommens rangstige. Bedst ser det ud i matematik, hvor de danske børn dalet fra en 12. til en 15. plads ud af de 40 lande i undersøgelsen. I læsefærdigheder er det gået fra en 16. til en 19.-plads, mens folkeskoleeleverne i naturfagsdisciplinen er røget ned fra en 22. til en 31.-plads.
Undervisningsminister Ulla Tørnæs kalder resultaterne for "dybt bekymrende," og hun varsler nu flere tests i folkeskolerne for at vende udviklingen.
Det synes formanden for Gladsaxe Kommunes Børne- og Ungdomsudvalg, Trine Græse, er en dårlig ide: "Ulla Tørnæs vil benytte enhver mulighed for at indføre flere obligatoriske tests i folkeskolen," siger hun, og henviser til lokale erfaringer. "Vi har rent faktisk nogle tests i Gladsaxe, som lærerne bruger. De viser, at indsatsen, som vi har gjort på læseområdet, rent faktisk virker. Det er nok ikke slået helt igennem endnu, men jeg tror i hvert fald ikke, at vejen frem er flere tests, end vi allerede har. Vejen frem er lidt mere fokus på evaluering, og det har vi også allerede sat i gang her i Gladsaxe," siger hun.

Undervisning i krudt

24 børn og unge blev sidste nytårsaften behandlet for fyrværkeriskader på en af skadestuerne i Københavns amt.
Men i år skulle en forstærket undervisningsindsats overfor skolebørn i 5.-7. klasser gerne medvirke til at få det tal endnu længere ned.
Sammen med politi og hærhjemmeværnet har amtet indledt en kampagne på foreløbig 70 skoler, hvor politiet står for den indendørs mere teoretiske del.
Udendørs står hjemmeværnsfolkene så klar til at fremvise det ulovlige farlige fyrværkeri.
Alle deltagende børn får udleveret fyrværkeribriller, som de må tage med hjem bagefter.

Julekoncert med baSix

Der er lagt op til en alt andet end traditionel julekoncert, når vokalgruppen baSix i aften
gæster Gladsaxe Bio.
På programmet står juleklassikere som "Last Christmas" og "Dejlig er jorden", men i helt nye a cappella-fortolkninger, fortæller Peter Bach fra baSix.
 
(hør mere i lydudgaven af Nyhedsmagasinet)