Onsdag den 8. December 2004


Fokus på yngre demente

De fleste forbinder demens med ældre, for længst pensionerede mennesker.

Men sygdommen rammer også yngre, helt ned til 40-årige.

Gladsaxe Kommune vil i fremtiden sætte fokus på denne oversete gruppe af demente ved at ansætte en projektmedarbejder, der skal afdække området.

Medarbejderen skal fokusere på, hvad man kan gøre specielt for de yngre demente i det kommende demensdaghjem, som efter planen skal stå færdigt i 2006.

Man skønner, at der findes mellem 5000 og 10.000 yngre demente i Danmark.

(hør mere i lydudgaven af Nyhedsmagasinet)


Årets sidste byrådsmøde

Ikke færre end 30 punkter er på dagsordenen, når Gladsaxe byråd i aften mødes for sidste gang i år.

Her skal politikerne f.eks. 2. behandle det lokalplanforslag, der skal bane vejen for

omdannelsen af det gamle erhvervskvarter syd for Tinghøjvej til et nyt og attraktivt bolig- og erhvervsområde. Lokalplanforslaget har været i offentlig høring i løbet af efteråret og medført 15 indsigelser.

Gladsaxes fremtidige indsats på miljøområdet er også på byrådets dagsorden - Agenda 21-plan for 2005-2008, som gør status over kommunens agenda-arbejde de sidste fire år og indeholder langsigtede visioner og konkrete mål for de næste fire år.

Og så går et stort ønske fra Høje Gladsaxes unge måske i opfyldelse i aften, hvor byrådet skal beslutte, om åbningstiden i det nye værested for unge i Høje Gladsaxe skal udvides.

Radio Gladsaxe sender direkte fra årets sidste byrådsmøde fra kl. 18 i aften, med

genudsendelse fra kl. 9.30 torsdag formiddag.


Tidligere folkeskole- og gymnasielever undersøges nærmere

Hvad er der blevet af de gamle elever, der i år kan fejre 25 års jubilæum fra Gladsaxe gymnasium?

Hvad betød gymnasietiden for dem og hvordan har den siden præget deres liv?

Sådan lyder nogle af de spørgsmål, som lektor Ning de Coninck-Smith fra DPU vil forske nærmere i den kommende tid.

Lektoren har, som tidligere omtalt her i Nyhedsmagasinet, netop fået to millioner kroner til et andet forskningsprojekt.

Her skal små 200 borgere i Gladsaxe gennem interviews fortælle om, hvordan skoletiden og uddannelse har formet deres liv.

Hvor meget betød eksempelvis mødet med en inspirerende lærer, og er det mobningens skyld, at nogen måske aldrig fik taget en egentlig uddannelse?

Væsentlige spørgsmål i en tid, hvor de kvantitative undersøgelser, senest den internationale PISA-undersøgelse, er ved at drukne skolerne i krav om paratviden a la kongerækken.

Ning de Coninck-Smith er gæst i dagens udgave af programmet ’den varme stol’.


Stengård avis

9.b på Stengård Skole er gået videre til finalen i konkurrencen "Skriv til Avisen," der i år går ud på at lave det bedste aviseksemplar om emnet "At Tro."

Det kan således godt være, at en undersøgelse viser, at danske folkeskoleelever ikke er gode nok til at læse og regne. I givet fald gælder den ikke for 9.-klassen på Stengård Skole.

Stengård-eleverne kæmper med 6. til 10.-klasser fra hele landet, der ligesom Stengårds 9.b har lavet en A3-avis på fire sider.

I løbet af december måned skal et bedømmelsesudvalg vælge imellem 70 finaleaviser, og til januar bliver den samlede vinder af konkurrencen kåret.

Ved en senere lejlighed bringer vi et længere interview med de unge redaktører.

(hør mere i lydudgaven af Nyhedsmagasinet)


Caféaften på Værebro Skole

Hvis man har lyst til en friaften i juletravlheden, så har man hermed muligheden for at deltage i Caféaften på Værebro Skole i aften, hvor man kan opleve og hygge sammen med børnene på skolen. Inspektør Jacob Kaufmann fortæller, at der bliver masser af julestemning med julemad og julemusik. Der bliver blandt andet mulighed for at høre julekoret synge salmer og se teaterforestillingen ’Snedronningen’ i en nutidig fortolkning af   H. C. Andersens eventyr.