Mandag den 13. December 2004


Gennemsnitlige skoleelever

Skolerne i Gladsaxe holder sig pænt omkring landsgennemsnittet, og det forventelige snit, på karakteren 8, når det handler om de afsluttende prøvekarakterer i fagene dansk, engelsk, matematik og tysk.
Marielyst skole topper med 8,54 igen i år listen med 13 folkeskoler og fire privatskoler i kommunen, skarpt forfulgt af Bagsværd gymnasiums grundskole med 8,5 i snit.
To folkeskoler og to privatskoler ligger på den kedelige side af ottetallet. Samtlige andre ligger der, hvor det er lidt sjovere, nemlig på otte eller nogle decimaler over.
Et blik hen over statistikken fortæller, at tysk og matematik ikke just hører til ynglingsfagene i 9. klasserne, hvor de fleste får karakterer under syv.
Bedre ser det ud for engelsk og dansk, hvor omvendt næsten alle scorer over middelkarakteren otte.
Årets top fem blandt folkeskolerne ser således ud: Marielyst skole 8,5. Vadgård skole 8,47. Søborg skole 8,41. Høje Gladsaxe skole 8,29. Søndergård skole 8,26.

Bedre lys giver besparelser

Ved at investere 4,4 millioner kroner i nye og bedre lamper med tænd og sluk automatik kommer amtssygehuset i Herlev til at spare 600.000 kroner på elregningen hvert år.
Den nuværende belysning har siddet siden sygehuset blev bygget, men er i dag for dyrt og dårligt.
Det er amtets energifond, der låner pengene til forbedringen ud til sygehuset.
Men med den årlige besparelse, så er millionerne tilbagebetalt i løbet af syv år.